Novice

Casema izbrala rešitve Scientific Atlanta za nizozemski kabelski sistem

KORTRIJK, Belgija - Casema BV, vodilni kabelski operater na Nizozemskem, je povečal obseg vpeljave tehnologije Scientific Atlante - podjetja v lasti Cisco Systems -, ki sedaj vključuje tudi nov sistem za upravljanje digitalnih vsebin (DCM) in napredne multiplekserje.

Casema je v letih 2002 in 2003 izbrala platformo iLYNX™ podjetja Scientific Atlanta za izgradnjo obsežnega video hrbteničnega omrežja na območju, kjer nudijo storitve. Sedaj pa je za novo postajo za sprejem in razdelitev video signala izbrala tudi več multipleksterjev D9655™, ki so vključno z večjim številom DCM-jev že operativni v redundantni digitalni postaji za sprejem in razdelitev signala, ki služi skupno 1,4 milijona naročnikov na zahodu Nizozemske. Prav tako je EMEA SciCare™ Professional Services, oddelek Scientific Atlante za sistemsko integracijo, Casemi nudil namestitev, pripravo in izobraževanje zaposlenih in tako dobila celovito rešitev postavitve digitalne postaje za sprejem in razdelitev video signala.

"Potrebovali smo robustno, a hkrati fleksibilno digitalno postajo za sprejem in razdelitev video signala za pomoč pri zanesljivih storitvah, ki jih naše stranke pričakujejo z izbiro Caseme za svojega ponudnika video zabave," je povedal Andrei Noppe, podpredsednik za omrežja pri Casema BV ter dodal: "nov digitalni sistem za sprejem in razdelitev video signala iz Scientific Atlante bo nudil obsežno procesorsko zmogljivost za digitalni video prek DCM, kar bo oplemenitilo obstoječe Casemine video storitve in hkrati omogočilo pripravo platforme za nudenje razširjenih storitev v prihodnje.

Sistem za upravljanje digitalnih vsebin iz Scientific Atlante je izjemno zgoščena platforma, ki prinaša napredne tehnologije za pomoč pri vpeljavi in upravljanju digitalnih vsebin, in sicer ob hkratni svobodi in fleksibilnosti za operativne potrebe. DCM je tako v pomoč pri:

  • upravljanju vseh video storitev; iz enega na več kot 1.500 kanalov v kompaktnem ohišju velikosti 2RU,
  • optimizaciji in upravljanju omrežne pasovne širine, ki je na voljo,
  • nudenju večjega števila programov prek ožje pasovne širine ob isti kakovosti videa,
  • ustvarjanju novih prihodkov z možnostjo vstavljanja oglasnih vsebin.

"Uvedba digitalnega videa jasno spreminja način kako ljudje gledajo TV," je povedal Bart Spriester, direktor za prenosna omrežja pri Scientific Atlanta v Evropi. "Nove storitve in interaktivne aplikacije operaterjem prinašajo vse večji nabor priložnosti za dodatne prihodke. Izdelki Scientific Atlante kot so DCM in napredni multiplekserji omogočajo tehnološke rešitve, ki pomagajo pri odzivu na hitre spremembe in nove priložnosti, ki jih prinaša trg."

O podjetju Casema
S skoraj 35 leti izkušenj in 1,4 milijona uporabnikov je Casema eden izmed vodilnih kabelskih operaterjev na Nizozemskem. Preko svojega optičnega omrežja ponuja Casema širok nabor elektronskih storitev in izdelkov kot so: radio in televizija, digitalni RTV, internet, internetna televizija, telefonija in podatkovne komunikacije. Casemino omrežje v glavnem pokriva osrednji in jugozahodni del Nizozemske. Casema obratuje v mestih kot so Hag, Utreht, Amersfoort, Delft, Leiden in Breda.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803