Novice

S pomočjo internetnih tehnologij do bolj kakovostnega življenja

Sydney, Avstralija - SwanCare Group, eden vodilnih upravljavcev domov za ostarele v zahodni Avstraliji, je z uporabo omrežne rešitve Unified Communications podjetja Cisco Systems izboljšal življenjski standard in varnost ter omogočil nove storitve več kot 1100 svojim varovancem.

Podjetje Cisco Systems v navezi z Vieo Systems, enim izmed vodilnih podjetij na tem področju, sodeluje pri izgradnji IP omrežja, ki bo omogočilo hiter dostop do spleta, pomoč pri varnosti v nujnih primerih, pametne zgradbe ter telefonijo Cisco Unified Communications. Novo omrežje omogoča izboljšane storitve za stranke, znižanje stroškov in enoten pristop k tehnologiji.

Bill Marshall, predsednik uprave skupine SwanCare, je povedal, da jim bo omrežje omogočilo nuditi prilagojene storitve prek enotne IP hrbtenice, s čimer bodo izboljšali stike z varovanci. "V preteklosti smo namreč v pomoč našim varovancem ponujali vrsto med seboj neodvisnih storitev. Z namestitvijo IP rešitve podjetja Cisco Systems, vključno z IP telefonijo, pa lahko naše ustanove uporabljajo enotno IP hrbtenico za razvoj konvergentnih rešitev znotraj enega omrežja. S tem bomo zmanjšali stroške in izboljšali učinkovitost. Še več, združeni sistemi bodo našim varovancem omogočili dodatne možnosti, tako da bodo lažje skrbeli sami zase, bodisi v naših enotah za samostojno življenje (Independent Living Unit - ILU), ali pa doma, v predmestju," pravi Marshall.

Cisco IP telefoni v domovih omogočajo preprost dostop do pomembnih podatkov, kot so novice in vozni redi avtobusov, kar iz nočne omarice. Tudi velik zaslon in preprosto upravljanje z zmožnostmi IP telefonov varovancem olajšata rokovanje z njimi.

Inovativna zmes tehnologije in "vsakodnevnih naprav", kot so napihljive vzmetnice in nadzorovani sistemi za toplo vodo, omogoča tako večjo varnost varovancev kot tudi dostop do podatkov in storitev, ki jih ponuja IP omrežje. Daljša uporaba tople vode lahko npr. opozori na morebiten padec pod prho, kar lahko IP omrežje samodejno zazna in opozori osebje prek omrežne povezave. Tako se zmanjša odzivni čas osebja na težave v neodvisnem bivališču.

Skupina SwanCare z novimi plačljivimi storitvami, med katerimi so telefonija, širokopasovni dostop do spleta in video na zahtevo, s tem pridobiva nove vire dohodkov, obenem pa varovancem omogoča cenejši dostop do ostalih storitev. Pričakovati je, da se bo tovrsten trend nadaljeval tudi v prihodnje, saj so uporabniki čedalje bolj tehnično osveščeni, tako da se povpraševanje po teh storitvah povečuje.

Ross Fowler, izvršni direktor podjetja Cisco Systems v Avstraliji in na Novi Zelandiji, pravi: "Zdravstvene ustanove v Avstraliji, predvsem pa ustanove za starostnike, so čedalje bolj prepričane v prednosti inteligentnih IP omrežij. Tesno sodelovanje z našimi partnerji je tako skupini SwanCare omogočilo izboljšano ponudbo storitev za njihove stranke ter boljšo komunikacijsko infrastrukturo."

Podjetje Cisco Systems je pri projektu, katerega rezultat je arhitektura, ki odgovarja edinstvenim in kompleksnim zahtevam sodobnih ustanov za starostnike, sodelovalo s skupino SwanCare in podjetjem Vieo Systems, specializiranim za infrastrukturo v ustanovah za varstvo starostnikov, ter z njihovim partnerjem Clipsal Australia.

O podjetju Vieo Systems
Vieo Systems je pionir na področju sistemov za pametne hiše, prilagojenih za ustanove za oskrbo starostnikov. Podjetje je usmerjeno v rešitve, ki temeljijo na sodobnih omrežjih za prenos zvoka, slike in podatkov ter omogočajo večjo varnost, izboljšano komunikacijo in višji življenjski standard za varovance v ustanovah za starostnike, obenem pa organizacijam, ki te rešitve uporabljajo, omogoča povračilo vložka v rešitev. vieo@vieosystems.com

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803