Novice

TV Cabo izboljšuje svoje širokopasovne storitve s pomočjo infrastrukture Cisco IP NGN

LIZBONA, Portugalska -TV Cabo, največji portugalski kabelski operater, je za prehod na omrežje prihodnje generacije na protokolu IP (Internet Protocol Next-Generation Network - IP NGN) izbral Cisco Systems kabelske koncentratorje Cisco uBR10012 Cable Modem Termination Systems (CMTS). Za nadgradnjo omrežja, ki bo tako ponujalo izredno hitro širokopasovno povezavo, VoIP telefonijo in video visoke ločljivosti, bo uporabil izdelke Cisco CMTS, ob nadgradnji omrežja pa bo preizkusil tudi tehnologijo Cisco Wideband. Ta temelji na družini izdelkov Cisco CMTS in izdelkih podjetij Scientific Atlanta, hčerinskega podjetja Cisco, ter Linksys, oddelka podjetja Cisco.

Rešitev Cisco Wideband, ki temelji na zgodnji različici standarda DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification) 3.0 združenja EuroCableLabs, bo TV Cabo omogočila bolj učinkovito izkoriščenost omrežja in večjo pasovno širino za uporabnike, s hitrostmi prenosa, merjenih v stotinah megabitov in potencialno celo v gigabitih na sekundo. Takšne hitrosti so dosegljive z združevanjem kanalov, za kar poskrbijo CMTS Cisco uBR10012, trenutno najnaprednejša rešitev na tem področju, in kabelski koncentratorji podjetij Scientific Atlanta in Linksys.

Zenial Bava, direktor uprave podjetja TV Cabo, pravi: "Verjamemo, da je prihodnost kabelskih omrežij svetla in zanimiva. Z uporabo tehnologije Wideband imamo priložnost, da našim kupcem pokažemo nove zmožnosti, ki jih prinaša skoraj neomejena hitrost podatkov, dostopna v njihovih domovih."

Podjetje TV Cabo je leta 1999 med prvimi ponujalo širokopasovni dostop do spleta na Portugalskem, danes pa ima podjetje 350.000 naročnikov širokopasovnega dostopa, že letos pa bo svojo ponudbo razširilo s telefonijo, ki bo temeljila na tehnologiji VoIP.

"Cisco Systems je tesno sodeloval s TV Cabo in ji pomagal pri posodobitvi omrežja na platformo IP NGN, ki je namenjena ponujanju konvergentnih storitev," pravi Carlos Brazao, direktor Cisco Systems Portugal. "Sodelovanje smo pričeli s postavitvijo IP hrbtenice na naših izdelkih, za širokopasovni dostop pa smo uporabili platformo Cisco CMTS. Danes smo dosegli nov mejnik z nadgradnjo na platformo uBRK10K in z uspešnim preizkusom tehnologije Cisco Wideband, ki bo uporabnikom storitev TV Cabo omogočala kakovostne storitve s področja zabave in komunikacij."

O TV Cabo
TV Cabo, oddelek podjetja PT Multimedia, je vodilni portugalski kabelski operater in eden najpomembnejših operaterjev v Evropi. Podjetje ima okoli 1,5 milijona uporabnikov in več kot 80-odstotni tržni delež.
Televizijske storitve TV Cabo, ki je pionir na področju širokopasovnega dostopa na Portugalskem, so na voljo po vsej državi, za distribucijo signala pa uporabljajo kabelska in digitalna satelitska omrežja. Marca 2006 je imela TV Cabo 352.000 naročnikov širokopasovnega dostopa do spleta.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803