Novice

Šole opozarjajo, da združevanje komunikacij s starši poveča prisotnost

San Diego - Cisco Systems je predstavil svoj najnovejši izdelek, ki šolam omogoča hitrejše in učinkovitejše komuniciranje s starši. Tri šolska okrožja - v zvezni državi Utah, Washingtonu in Illinoisu - že uporabljajo napredno samodejno komunikacijsko rešitev SchoolMessenger for Cisco Unified Communications, ki starše samodejno obvešča o izostankih, izrednih dogodkih in nujnih primerih njihovih šoloobveznih otrok.

SchoolMessenger, vodilno ameriško podjetje komunikacijskih rešitev za šole, je svoj sistem integriralo z rešitvami podjetja Cisco Systems za IP telefonijo. Za delovanje sistem uporablja informacijski sistem šole, tako da iz podatkov lahko hitro izlušči imena in telefonske številke. Sistem nato uporabi infrastrukturo IP telefonije, prek katere starše obvesti o izostankih, pisanju testov, morebitnih zaprtjih šole ipd. Učitelji lahko posnamejo sporočilo, izberejo vnaprej sestavljen seznam prejemnikov in sporočilo pošljejo staršem, bodisi z računalnika ali IP telefona.

"SchoolMessenger for Cisco Unified Communications je bolj ugoden in učinkovitejši komunikacijski sistem za šole kot so običajni sistemi za samodejno klicanje," pravi Charles Fadel, vodja oddelka za izobraževalne ustanove pri podjetju Cisco Systems in dodaja: "nižji stroški šolam omogočajo, da s prihranjenimi sredstvi izboljšajo učni načrt. Izboljšana komunikacija s starši pa poveča obisk pouka in učni uspeh."

"Z integracijo rešitve SchoolMessenger in platforme Cisco Unified Communications, povečamo doseg šole v tisoče domov učencev, s čimer do konca izkoristimo finančni vložek šol v infrastrukturo za IP telefonijo," pravi Kent Lowry, predsednik podjetja SchoolMessenger. "IP telefon podjetja Cisco Systems tako postane zmogljivo orodje, s pomočjo katerega lahko učitelji in ravnatelji pošiljajo sporočila v kateremkoli jeziku in obveščajo na tisoče staršev zgolj v nekaj minutah."

Šolsko okrožje Davis se nahaja severno od Salt Lake Cityja in je tretje največje v zvezni državi Utah. Z 62.349 dijaki in s proračunom 471,3 milijona dolarjev, je bilo nedavno s strani Manhattan Institute imenovano za okrožje z največjo stopnjo diplomirancev med 100 največjimi šolskimi okrožji v ZDA. "Z rešitvijo SchoolMessenger za Cisco Unified Communications smo želeli izboljšati naše komuniciranje s starši. Možnost komuniciranja z njimi v angleščini ali španščini je bila zelo pomembna pri izbiri," je povedala Vickie Calder, vodja podpore informacijskega oddelka šolskega okrožja. "Zavedali smo se tudi, da moramo iskati tehnologije, ki ponujajo migracijsko pot h konvergentnemu IP omrežju in nam pomagajo znižati skupne stroške."

Srednješolsko okrožje 214 je dobitnik priznanja zveznega ministrstva za izobraževanje in leži 25 milj severozahodno od Chicaga, obiskujejo pa ga dijaki iz krajev Arlington Heights, Buffalo Grove, Des Plaines, Elk Grove, Mt. Prospect, Prospect Heights, Rolling Meadows in Wheeling. Jeseni 2005 je okrožje prešlo iz klasičnega sistema Centreks na Cisco Unified Communications in zabeležilo znatne prihranke. "Že do sedaj smo z vpeljavo Cisco IP telefonije prihranili 400.000 dolarjev. Z zbirko rešitev SchoolMessenger Comm Suite smo odpravili tudi nekatere zunanje storitve, s čimer bomo prihranili še več", je povedal Keith Bockwoldt, direktor tehničnih sistemov in podpore v okrožju.

Šolsko okrožje South Kitsap, ki se nahaja na Olympic Peninsula, združuje največjo srednjo šolo v zvezni državi Washington, tri nižje srednje šole in 10 osnovnih šol in jo obiskuje več kot 10.500 dijakov. Okrožje je iskalo načine, kako avtomatizirati zunanje komuniciranje s starši za celotno okrožje. "Naš sistem za klice v zunanje omrežje je bil omejen na lokacijo in je zahteval najete vode. Predstavljena rešitev nam je omogočila storitve samodejnega klicanja v vsako šolo v našem okrožju, kar prihrani pri času," je povedal Derry Lyons, direktor informacijskih tehnologij in storitev za okrožje. "S podjetjema Cisco Systems in SchoolMessenger smo odpravili ročno klicanje za podatke o prisotnosti in izboljšali administrativne komunikacije v primeru zaprtja šol, ki so posledica vremenskih razmer."

Rešitev SchoolMessenger za Cisco Unified Communications, o katerem si lahko več ogledate na www.cisco.com/go/education, sestavljajo:

  • Cisco Unified CallManager,
  • Cisco IP telefoni in
  • SchoolMessenger Comm Suite.

O podjetju SchoolMessenger
SchoolMessenger, hčerinsko podjetje Reliance Communications Inc., je vodilni ponudnik sistemov za obveščanje staršev za izobraževalne ustanove. Njihove izdelke, ki vključujejo izdelke za namizne računalnike, strežnike in za gostovanje, uporabljajo v več kot 5.000 šolskih okrožjih in vsak dan povežejo milijone učiteljev s starši njihovih učencev in dijakov. Podjetje, ustanovljeno leta 1999, ima sedež v mestu Santa Cruz v Kaliforniji.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803