Novice

Cisco Systems tretji največji francoski banki pomagal za polovico

PARIZ - Arpège, oddelek za informatiko, tretje največje francoske banke, Groupe Caisse d'Epargne, bo v okviru postavitve omrežne arhitekture za podatkovne strežnike Cisco Data Center Network Architecture v petih tehnoloških središčih v osrednji in južni Franciji uporabil Cisco rešitev Wide Area File Services. Cisco je pri razvoju rešitve sodeloval s podjetjem Telindus, ki ima status Cisco Gold partnerja, rešitev pa naj bi po predvidevanjih za kar polovico zmanjšala stroške omrežne infrastrukture za prostrana omrežja (WAN) banke. To so dosegli z manjšo potrebo po nadgrajevanju omrežnih povezav velike pasovne širine, prek katerih se podatki v omrežjih WAN izmenjujejo.

Arpège, ki ponuja informacijske storitve za banko Groupe Caisse d'Epargne in ima 26 milijonov strank, 4.700 podružnic in 5.300 bankomatov, želi povezati podatke s petih ločenih lokacij v eno skupno podatkovno središče. To so dosegli z uporabo rešitve Cisco Wide Area File Services, ki omogoča zmanjšanje števila strežnikov, obenem pa prinaša rešitev tudi za izpeljavo postopkov v skladu z Basel II.

Rešitev Wide Area File Services, ki je del prodajne palete Cisco Application Networking Services, izboljša dostopni čas do podatkov za uporabnike na omrežju WAN, obenem pa ponuja izboljšave tudi na področju deljenja in obdelave podatkov ter varnosti. Tudi po združitvi več lokacij v skupno podatkovno središče mora Arpège še vedno dostopati do podatkov in dokumentov iz vseh delov podjetja, tehnologija Wide Area File Services pa bo poleg tega tudi olajšala dostop do podatkov, katerih razpoložljivost je bila doslej omejena samo na eno izmed lokacij. Rešitev omogoča tudi transparenten pregled nad omrežjem, kar olajša postavitev omrežja in nadzor.

David Gosselin, tehnični direktor za podporo pri podjetju Arpège, je povedal: "Tehnologija podjetja Cisco Systems omogoča vse prednosti centraliziranega nadzora nad podatki, kot so nižja cena in bolj učinkovita obdelava podatkov, obenem pa uporabnikom v prostranem omrežju vseeno ponuja dostopni čas do podatkov in programov, primerljiv z dostopnimi časi v lokalnem omrežju. Brez tehnologije Cisco Wide Area File Services bi pri uporabnikih prišlo do daljših zakasnitev med dostopanjem do podatkov, kar bi precej okrnilo njihovo storilnost. Cisco Systems smo izbrali zato, ker je njihov sistem WAFS najzmogljivejši, obenem pa je tehnologija podjetja ne le zanesljiva, temveč tudi preprosta za uporabo, postavitev in nadzor."

Arpège pričakuje večji nadzor nad obdelavo in zaščito podatkov, saj bodo podatki, ki so bili prej razpršeni po petih regionalnih središčih, odslej shranjeni v osrednjem podatkovnem središču. Iz središča lahko lažje izpeljejo tako izdelavo varnostnih kopij podatkov v realnem času ter vzpostavljanje varnostne politike kot tudi šifriranje podatkov. Združitev podatkov iz prej ločenih tehničnih središč bo Arpègeju olajšala tudi nadzor nad tem, kateri uporabniki smejo dostopati do določene vrste podatkov.

Arpège za omogočanje storitev regionalnim centrom uporablja iste povezave WAN z možnostjo kakovosti storitev (QoS). Ob tehnologiji Cisco Wide Area File Services lahko Arpège sedaj uporabnikom na oddaljenih lokacijah omogoča tudi dostop do storitev v okviru Cisco Unified Communications prek združene omrežne infrastrukture. Z izkoriščanjem zmožnosti, ki jih ponujajo usmerjevalniki tretjega nivoja in tehnologije QoS na povezavah WAN, lahko Arpège nastavi prioriteto za vsak program in storitev v omrežju, ne da bi ob tem moral ustvarjati posebne omrežne tunele, prek katerih bi potekale datotečne storitve. Vsi spletni programi, transakcijski sistemi in sistemi za izdelavo varnostnih kopij namreč tečejo na isti omrežni infrastrukturi WAN.

Rešitev podjetja Cisco pri Arpègeju bo v oddaljenih središčih za združevanje podatkov uporabljala rešitev Cisco Wide Area Application Engine, ta pa bo prek nadzorovanih povezav WAN povezana z osrednjim sistemom v podatkovnem središču. Arhitektura Cisco Data Center Network Architecture temelji na večnivojskih stikalih Cisco MDS 9000 in stikalih družine Cisco Catalyst 6500 Series ter požarnih zidovih Cisco PIX v osrednjem podatkovnem središču, ki omogočajo shranjevanje in restavriranje podatkov v omrežju SAN. Omrežna stikala in varnostni mehanizmi podjetja Cisco v oddaljenih lokacijah omogočajo varen prenos podatkov.

"Mnoga velika podjetja kot je Groupe Caisse d'Epargne potrebujejo podružnice za nudenje svojih storitev končnim uporabnikom, poslovna infrastruktura teh podružnic pa prinaša dva velika izziva za informacijsko infrastrukturo. Kot prvo lahko postavitev in upravljanje lokalnih podatkovnih strežnikov in nosilcev za shranjevanje podatkov občutno povečata zahtevnost ter ceno postavitve in nadzora nad omrežjem," pravi Phil Andrews, izvršni direktor pri oddelku Cisco Systems za evropske trge in dodal: "hkrati pa je hitrost dostopa do datotek in podatkov prek prostranega omrežja nizka zaradi latence v omrežju, kar v primerih, ko podatkovni strežniki niso lokalno dostopni, lahko vodi do nezadovoljnih uporabnikov. Ker si le malo organizacij lahko privošči IT oddelek na vsaki lokaciji in podružnici - ki jih je lahko tudi nekaj sto ali tisoč - mnoga podjetja iščejo rešitev, ki bi omogočala hitrost lokalnega omrežja pri dostopanju do podatkov, obenem pa bi bili programi in datoteke shranjeni v združenem podatkovnem središču, s čimer bi precej oklestili stroške".

Programska oprema Cisco Wide Area File Services podjetjem prinaša ugodno ceno, ki jo ponuja osrednje shranjevanje podatkov, obenem pa uporabniki v podružnicah do podatkov dostopajo s hitrostjo lokalnega omrežja. Tehnologija Cisco WAFS tako na primer zmanjšuje število datotečnih in tiskalniških strežnikov kot tudi stroške pri licencah za strežniške programe, pri programski opremi za upravljanje s strežniki in izdelavo varnostnih kopij ter stroške za podatkovne nosilce.

O podjetju Arpège
Arpège je najnovejši člen v verigi IT podjetij Groupe Caisse d'Epargne. Arpège združuje sodobno tehnologijo s storitvami z dodano vrednostjo in tako vzpodbuja rast 14 podjetij, združenih v skupini Groupe Caisse d'Epargne. V okviru te skupine si Arpège prizadeva ustvariti sloves podjetja s kreativnimi rešitvami in novimi storitvami. Arpège ima 900 zaposlenih v šestih podružnicah v mestih Strasbourg, Nancy, L'Isle Adam, Rillieux-la-Pape, Aix-en-Provence in Toulon.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803