Novice

Cisco Systems integriral upravljanje Ehterneta in InfiniBanda

SAN JOSE, Kalifornija - Cisco Systems najavlja, da razsirja ponudbo rešitev za podporo računsko intenzivnim aplikacijam s skupnim ogrodjem, ki združuje Ethernet in InfiniBand, programsko opremo za celovito upravljanje, kakor tudi novo platformo za stikala na InfiniBandu in operacijski sistem. To skupaj nudi enotno, združeno visokozmogljivo računalniško zasnovo Cisco Systems, ki podpira različne protokole, ob tem pa izboljšuje upravljanje, zanesljivost in varnost.

Paleta rešitev vključuje:

  • celovito integracijo upravljanja: CiscoWorks LMS, Resource Manager Essentials in Dynamic Fault Manager zdaj nudijo podporo za stikala InfiniBand Cisco SFS-7000;
  • podporo za odprte standarde kot so Open Fabric in Open MPI;
  • nova stikala InfiniBnad DDR serije Cisco SFS 7000D;
  • nov operacijski sistem različice 2.7 z integriranim upravljanjem in varnostjo OS 2.7, ki temelji na istem vmesniku ukaznega jezika, isti sintaksi in mnogih enakih lastnostih upravljanja in varnosti kot Cisco IOS.

Z razširitvijo orodij za upravljanje in diagnostiko, ki sedaj vključujejo podporo za stikala InfiniBand, sta tehnologiji Ethernet in InfiniBand integrirani v skupno ogrodje za upravljanje omrežja, aplikacijske protokole in aplikacijske programske vmesnike (API). To skupno ogrodje poenostavlja konfiguracijo, upravljanje in odpravljanje napak pri podjetjih, ki vpeljujejo računalniške gruče.

"Ker Cisco Systems ponuja integrirano ogrodje za računalniške gruče, lahko izkoristi prednosti poenotenega upravljanja in inteligence med našimi omrežji InfiniBand in Ethernet," je povedal Jerry M. Harris, direktor centra za računske znanosti Zemlje in okolja v Šoli zemeljskih znanosti na Univerzi Stanford. "S temi lastnostmi lahko zgradimo zanesljivo, visokozmogljivo osnovo z majhno zakasnitvijo, ki jo bo mogoče razširi na tisoče priključnih točk in ki bo lahko prinesla opazne prednosti, ki neposredno vplivajo na našo produktivnost."

"S podporo odprtih standardov za InfiniBand in razvojem bolj standardiziranih, obsežnih orodij za upravljanje, daje Cisco Systems močno spodbudo tej tehnologiji in podporo za njen vstop v osrednje poslovne podatkovne centre," je povedal Bailey, tehnični direktor pri OFC plc. "Naše stranke z visoko zmogljivimi aplikacijami v gručah lahko izkoristijo programsko opremo za integrirano upravljanje in dobijo poenoten vpogled v svojo omrežno infrastrukturo, kar poenostavi nastavitve in upravljanje."

Nova stikala Cisco SFS serije 7000D InfiniBand DDR so razširljiva od 24 do 288 vrat in ponujajo možnost dvojnega podatkovnega prenosa (DDR), ki podvoji pasovno širino iz 10 Gb/s na 20 Gb/s ter zmanjšajo zakasnitev za podporo najbolj zahtevnim aplikacijam. Cisco High Performance Subnet Manager vključuje orodja za zmogljivost in statistiko, ki poročajo o deset tisočih omrežnih vrat v manj kot minuti.

Velika podjetja, raziskovalni inštituti in univerze vse hitreje vpeljujejo računalništvo v gručah in visokozmogljivo računalništvo kot alternativo ''super-računalnikom'' za obdelavo projektov, ki zahtevajo milijone hkratnih izračunov. Primeri visokozmogljivih, računsko intenzivnih poslovnih aplikacij vključujejo: analizo finančnih podatkov, podatkovno rudarjenje, analizo tržnih podatkov, računsko kemijo, podatkovne zbirke in izračunavanje dinamike tekočin. Strežniška stikala Cisco InfiniBand podpirajo nekatere izmed največjih strežniških gruč InfiniBand in so uporabljena v stotinah strežniških gručah, tako v raziskovalnih kot v poslovnih okoljih v ZDA, Evropi in na Daljnem Vzhodu.

"Spodbudno je opazovati, kako Cisco združuje Ethernet in InfiniBand v celovito rešitev s poenotenim upravljanjem in protokoli, ki delujejo preko obeh zasnov," je povedal Bernard Stemmelin, upravitelj omrežja pri CEA. "Pričakujemo, da bo poenoteno upravljanje zasnov omrežja izboljšalo našo učinkovitost in vodenje velikega računalniškega centra z zmanjšanjem kompleksnosti tako pri vpeljavi kot pri upravljanju."

"Potrebe aplikacij bi morale voditi izbiro tehnologije," je povedal Krish Ramakrishnan, podpredsednik in generalni direktor za strežniška omrežja in virtualizacijo pri podjetju Cisco Systems.. "Naš cilj je nuditi infrastrukturo s podporo za različne protokole za računsko in omrežno zahtevne aplikacije, ki jih je mogoče preprosto in pregledno upravljati, ne glede na to, če stranka uporablja Ethernet ali InfiniBand, ali pa kombinacijo obojega. Z novimi odprtimi standardi postaja InfiniBand zrela tehnologija za velika podjetja."

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803