Novice

Cisco pripravlja brezžična omrežja za novo dobo mobilnih storitev

KONFERENCA CISCO NETWORKERS - LAS VEGAS - Podjetje Cisco Systems je napovedalo razširitev svoje družine rešitev Unified Wireless Network, ki uporabnikom omogoča preprosto in učinkovito vpeljavo celotnega nabora novih mobilnih storitev, vključno z varnostjo, gostujočim dostopom, govorom prek Wi-Fi in lokacijskimi storitvami.

V času, ko se brezžična omrežja (WLAN-i) uveljavljajo na poslovnih trgih in v vertikalnih industrijah, je podjetje Cisco Systems razvilo rešitve in aplikacije ter aplikacijske programske vmesnike (API), s katerimi lahko partnerji izkoristijo prisotnost WLAN-ov. Da bi dosegli zahteve ekosistemov, je podjetje Cisco Systems pričelo dobavljati skupek svojih storitev za mobilnost kot integralni del Cisco storitveno usmerjene omrežne arhitekture (SONA). SONA je arhitekturno ogrodje, ki vodi evolucijo omrežja strank v smeri inteligentnega omrežja, ki pospeši aplikacije, poslovne procese in dobičkonosnost. S tem poenotenim arhitekturnim pristopom lahko stranke preprosto vpeljejo razširljive aplikacije, ki jih je mogoče namestiti prek ožičenih in brezžičnih omrežij.

"Strategija in izvedba Cisco Systems na področju brezžičnih omrežij je postala model uspeha," je povedal Joel Conover, direktor raziskav pri Current Analysis. "Konstantno smo ponujali integracijo novih lastnosti in izboljšav hitreje od pričakovanj in bolje kot konkurenca na trgu. Zmoremo zagotoviti sinergijo varnosti in mobilnosti, medtem ko konkurenti bodisi sklepajo partnerstva z zunanjimi izvajalci, ali pa preprosto ne ponujajo primerljive funkcionalnosti."

"Storitve mobilnosti kot so govor, dostop gostujočih uporabnikov, varnost in lokacija, so le vrh ledene gore tega, kar prihaja," je povedal Brett Galloway, podpredsednik in generalni direktor poslovne enote za brezžična omrežja pri podjetju Cisco Systems. "Te storitve so osnova, ki omogoča cel nabor novih aplikacij kot so sledenje IT virom, aplikacije, ki temeljijo na prisotnosti, dvosmerni govor, integrirano zaznavanje in preprečevanje vdora ter dostop gostujočih uporabnikov. Vsaka izmed teh prihajajočih aplikacij prinaša tudi zanimive in otipljive poslovne modele, ki lahko izboljšajo operativno učinkovitost in zmanjšajo stroške."

Storitve mobilnosti WLAN: Nove lastnosti za varnost, dostop gostujočih uporabnikov, govorne in lokacijske storitve

Cisco Systems je predstavil novo različico svoje programske opreme Unified Wireless Network Software Release 4.0, ki prinaša širok nabor novih lastnosti za mobilne storitve. Te vključujejo:

 • Napredno varnost
  • Hibridne oddaljene dostopne točke (REAP) - Omogočajo zmogljivo oddaljeno avtentikacijo in dostop do omrežja WLAN, ki ga je preprosto upravljati in ponuja možnost združevanja nadzornih storitev iz osrednjega mesta. Ta lastnost je idealna za podružnične pisarne ali kakršnekoli manjše prostore, na primer manjše trgovine, kjer je napredne storitve mobilnosti, kot sta dostop gostujočih uporabnikov in varnost, mogoče upravljati cenovno učinkovito iz osrednjega mesta.
  • Zaščita okvira upravljanja - Ta pomembna varnostna lastnost izkorišča šifriranje, ki temelji na standardu 802.11i za zaščito okvirov upravljanja, kar pripomore k zaščiti pred napadi DoS. Okviri upravljanja so bili pogosto izkoriščeni v škodljivih napadih in s to lastnostjo Cisco nadaljuje svoj vodilni položaj pri omogočanju obsežne brezžične in ožičene varnosti.
  • Večnivojsko, integrirano odkrivanje in preprečevanje vdora - Skupaj s senzorji Cisco IPS 4200 Series nudi Cisco Unified Wireless Network celovito podporo preprečevanju vdora na nivojih 2 do 7, vključno z globokim preverjanjem paketkov za pomoč pri zaščiti pred škodljivim dostopom preko celotnega brezžičnega in ožičenega omrežja. Dejansko Cisco združuje vrednost svoje vodilne rešitve Unified Wireless Network in arhitekture Cisco Self-Defending Network (SDN).
  • Varnostni certifikati v skladu z zahtevami državne uprave - Cisco Unified Wireless Network sedaj ponuja certifikate FIPS 140-2 druge stopnje za vpeljavo in uporabo z občutljivimi državnimi aplikacijami.
  • Varen dostop za gostujoče uporabnike - Storitve za dostop gostujočih uporabnikov zaradi potrebe po nudenju omejenega dostopa do omrežja, brez izpostavljanja in ogrožanja občutljivih poslovnih podatkov še naprej dajejo zagon novim namestitvam brezžičnih omrežij, in sicer vse od majhnih podjetij do velikih korporacij. S programsko opremo Cisco Unified Wireless Network Software 4.0 lahko podjetja ponujajo varen dostop za gostujoče uporabnike z izkoriščanjem prilagodljivih zaslonov za prijavo.
 • Wi-Fi govorne storitve širijo možnosti mobilne elektronske pošte in govora prek IP ter zaposlenim dajejo svobodno fleksibilnost pri opravljanju svojega dela. S programsko opremo Cisco Unified Wireless Network Software 4.0 lahko administratorji izkoristijo širok nabor lastnosti kot so Call Admission Control, Cisco Compatible Extensions v.4, performančne matrike in izboljšano varno gostovanje, s čimer lahko dosežejo neprimerljivo kakovost storitev pri govoru preko omrežij WLAN.
 • Lokacijske storitve naznanjajo novo dobo tehnologije WLAN pri omogočanju novih tržnih paradigem. Programska oprema Cisco Unified Wireless Network Software 4.0 doda znatne nove lastnosti, ki strankam pripomorejo načrtovati in vpeljati natančne lokacijske storitve, vključno z naprednim načrtovanjem in vpeljavo lokacij, ki je integrirana v aplikacijo za upravljanje brezžičnega nadzornega sistema iz podjetja Cisco Systems. Ta lastnost strankam olajša vpeljavo omrežij "pripravljenih na lokacije".
  "S ponudbo vseprisotnega gostujočega dostopa našim pacientom, obiskovalcem in zdravnikom, smo v OSF Healthcare dobili konkurenčno prednost," je povedal Matthew Martynowski, nadzornik omrežnih in varnostnih komunikacij pri OSF Healthcare System. "To povečuje zadovoljstvo naših bolnikov in obiskovalcev, saj jim omogoča, da ostanejo povezani z družino in prijatelji. Hkrati lahko tudi gostujoči zdravniki sedaj učinkoviteje komunicirajo znotraj bolnišnice in svojega omrežja. Poglavitni razlog za nakup rešitve Cisco Unified Wireless Network z varnim dostopom za gostujoče uporabnike je bil, da varuje naše jedrno omrežje, ob tem pa ponuja pozitivno uporabniško izkušnjo."
 • Rešitev Cisco Unified Wireless Network ponuja še več z novim kontrolerjem Catalyst 3750G Integrated Wireless LAN Controller

  Mobilne storitve SONA zahtevajo fleksibilen, integriran pristop do brezžičnih in ožičenih omrežij. Za dosego tega cilja pri brezžičnih omrežjih je strategija Cisco Systems temeljila na pripravi arhitekture Unified Wireless Network, ki jo sestavljajo integrirana strojna in programska oprema ter storitve, ki nudijo razširljivo omrežje, poenostavijo vpeljavo in znižajo skupne stroške lastništva. Kot nadgradnjo te arhitekture je Cisco predstavil najnovejši dodatek svoje ponudbe, kontroler za WLAN Cisco Catalyst 3750G Integrated Wireless LAN Controller. Nov kontroler prinaša brezžični dostop z visoko stopnjo varnosti za srednje velika podjetja, podružnice velikih podjetij in velika podjetja, kjer stranke želijo ponuditi različne stopnje brezžičnega dostopa.

  Kontroler Catalyst 3750G Integrated Wireless LAN Controller je celovito stikalo za velike uporabnike z vsemi lastnosti, ki ponuja 24 vrat s podporo za napajanje prek Etherneta in dve povezavi s podporo za gigabitni Ethernet. Tehnologija podjetja Cisco StackWise omogoča vgradnjo več stikal v eno omaro, s čimer dobimo omarice s stikali z visoko zmogljivostjo in gostoto stikal. Sedaj lahko stranke preprosto dodajajo to povsem integrirano ožičeno/brezžično rešitev v svoje obstoječe omarice.

  "Pri Carnivalu je bilo upravljanje kompleksnih ožičenih in brezžičnih omrežij za kopensko in morsko delovanje del posla in karkoli olajša naše upravljanje omrežja in nam da več časa, je več kot dobrodošlo," je povedal Yi Wang, višji omrežni inženir pri Carnival Cruise Lines. "Pri preizkušanju integriranega kontrolerja Catalyst 3750G Integrated Wireless LAN Controller smo ugotovili kako preprosto ga je namestiti in upravljati, saj smo prvega namestili, vnesli nastavitve in ga pripravili za priklop v omrežje v desetih minutah. To pa je v IT-ju vredno zlata."

  Programska oprema Cisco Unified Wireless Network Software 4.0 in kontroler Catalyst 3750G Integrated Wireless LAN Controller sta že na voljo. Catalyst 3750G Integrated Wireless LAN Controller stane 20.500 ameriških dolarjev s podporo za do 25 dostopnih točk in 25.500 ameriških dolarjev s podporo za do 50 dostopnih točk. Več podatkov o teh rešitvah je na voljo na spletni strani www.cisco.com/go/mobilityservices.

O konferenci Networkers
Networkers je že od leta 1989 letna konferenca uporabnikov rešitev podjetja Cisco Systems in sodi med najpomembnejše dogodke v omrežni industriji. Vsako leto Networkers pritegne tisoče strokovnjakov za omrežja in IT iz celega sveta, ki se udeležijo konference, da bi izvedeli in izmenjali najnovejše informacije z vodstvenimi delavci podjetja Cisco, tehničnimi strokovnjaki in drug drugim. Networkers vključuje tudi edinstven prikaz tehnologije podjetja Cisco in njegovih partnerjev, imenovan Svet rešitev, kjer udeleženci lahko doživijo demonstracije in preizkus rešitev v živo. Za več informacij o konferenci Networkers 2006 obiščite http://www.cisco.com/go/networkers/.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803