Novice

Cisco Systems najavil prevzem Metreosa in Audiuma

SAN JOSE, Kalifornija - s prevzemom dveh podjetij v zasebni lasti Metreos Corp of Austin iz Teksasa in Audium Corp iz New Yorka bo Cisco Systems okrepil storitveno usmerjeno omrežno arhitekturo (SONA). Svojim razvojnim partnerjem bo s tem omogočil enostavno izgradijo in razvoj poslovnih aplikacij z dodano vrednostjo.

Unified Communications system (prvič predstavljen marca 2006) uporabnikom omogoča integracijo njihovih komunikacijskih sistemov s svojo lastno IT infrastrukturo. Slednje enoti poslovne procese in omogoča način poslovanja, ki ga učinkovita podjetja potrebujejo. Sistem s paleto izdelkov in aplikacij za prenos govora, podatkov in videa, razvit posebej za pomoč organizacijam vseh velikosti za bolj učinkovito komuniciranje, pomaga zaposlenim doseči pravi vir že v prvem poskusu. Ponudi namreč informacije o prisotnosti in preferencah zaposlenih v organizaciji.

S prevzemom Metreosa in Audiuma ter na njihovih standardih temelječih proizvodov in orodij za integracijo, bodo stranke in partnerji podjetja Cisco Systems pridobili enkratno priložnost izgradnje prilagodljivih aplikacij.

Metreos je svetovno poznan dobavitelj aplikacij IP komunikacij, ustanovljen v letu 2001 in ima 19 zaposlenih. Njegova tehnologija se je dokazala v poslovnih okoljih kot platforma za integracijo Cisco's Unified Communications System z lastnimi poslovnimi aplikacijami podjetij. Prevzem bo Cisco Systems-u omogočil njegovim partnerjem, strankam, in prodajalcem ponuditi izgradnjo in zagotovitev aplikacij, osnovanih na Cisco's Unified Communications System.

Audium, ustanovljen leta 1999 z danes 26 zaposlenimi, je vodilni dobavitelj okolja za razvoj in vzdrževanje samovzdrževalnih glasovnih XML orodij. Prevzem bo posledično omogočil, da bodo organizacije lažje izgradile avtomatizirane aplikacije za glasovni odziv. Te bodo namreč integrirane ne le v IP omrežje organizacij, ampak dobro delujejo tudi s storitveno usmerjeno arhitekturo (SOA), kar bi omogočilo storitev po vsem omrežju. Audium's tehnologija nadalje še krepi Ciscovo SONA in omogoča platformo, s katero bodo lahko organizacije integrirale svoje poslovne procese z njihovimi lastnimi aplikacijami za govor.

"Sistem Cisco Unified Communications omogoča Cisco omrežje kot platformo za integracijo glasovnih, video in podatkovnih storitev," je povedal Don Proctor, starejši podpredsednik v skupini Cisco Systems za glasovne tehnologije. "Uporaba na standardih temelječe SOA kot so XML in VXML, bomo s prevzemi strankam omogočili racionalizacijo njihovih ključnih poslovnih procesov z integracijo komunikacijskega okolja z njihovim informacijskim sistemom".

Cisco bo po pogojih dogovora za prevzem Metreosa odštel okoli 51 milijonov ameriških dolarjev v gotovini in 19,8 milijonov ameriških dolarjev v gotovini za prevzem Audiuma. Prevzema bosta potekala po formalnem postopku in bosta predvidoma zaključena v četrtem četrtletju Cisco fiskalnega leta 2006, ki se zaključi 29. julija 2006. Ob zaključku prevzema bodo izdelki Metreosa in Audiuma integrirani v skupino za Glasovno tehnologijo.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803