Novice

Cisco Systems in svetovno nogometno prvenstvo

MÜNCHEN, Nemčija - Podjetje Cisco Systems je danes napovedalo, da bo Commerzbank-Arena v Frankfurtu opremljena s povsem novo omrežno Cisco infrastrukturo, ki bo nudila podatkovne in brezžične storitve ter internetno telefonijo za Svetovno prvenstvo v nogometu Nemčija 2006. V sodelovanju s podjetjem T-Systems GmbH, ki je Cisco Gold Certified Partner, je bila namestitev sistema zaključena v štirih tednih, tako da je lahko Stadion Frankfurt Management GmbH (SFM), podjetje, ki upravlja s stadionom, le-tega predalo v uporabo FIFI 26. maja 2006.

V okviru projekta nadgradnje so obstoječe lokalno omrežje (LAN), sistem za telefonijo in brezžični LAN (WLAN) nadgradili in zamenjali s celovitim IP sistemom Cisco Unified Communications. Nova omrežna infrastruktura je zasnovana za doseganje visokih zahtev, ki jih je določil SFM in bo povsem delujoča v prihodnjih tednih.

Povečana visoka stopnja dosegljivosti
To enotno omrežje sedaj podpira vse podatkovne, telefonske in brezžične storitve in ga je mogoče preprosto ter cenovno učinkovito upravljati iz ene lokacije. Povsem redundantna omrežna arhitektura poviša dosegljivost sistema, tako da je upravitelj stadiona lahko prepričan, da bodo vrtljiva vrata in osrednji nadzorni sistem pri vhodih zanesljivo delovali ves čas.
Sistem Cisco Unified CallManager s Cisco IP telefoni bo zagotavljal govorne komunikacije po vsej Commerzbank-Areni, v pisarnah, VIP ložah in tudi novinarskih ložah. Omrežje podjetja Cisco ima možnosti nadzora kakovosti storitev, kar daje prioriteto prometu iz aplikacij, ki delujejo v realnem času, kot je denimo internetna telefonija. To zagotovi kakovost govornih klicev ne glede na količino podatkovnega prometa, ki potuje skozi omrežje.
Odprta arhitektura omrežja poenostavlja integracijo aplikacij tretjih proizvajalcev, kar bo podjetju SFM nudilo fleksibilno in razširljivo osnovo za podporo integriranih govornih in podatkovnih aplikacij v prihodnosti.

Varna odobritev vstopnic z WLAN-om in dlančniki
Ker je zadovoljstvo strank glavna prioriteta SFM, pri prodaji kart uporabljajo napredne brezžične in mobilne tehnologije. Karte je mogoče kupiti preko spleta na delovnih postajah, ki so povezane v sisteme Commerzbank-Arene, kar strankam omogoča vstop pri vrtljivih vratih, razporejenih preko celotnega stadiona. Po celotni Commerzbank-Areni so brezžične dostopne točke z visoko stopnjo varnosti povezane z mobilnimi čitalci kart, ki temeljijo na ojačanih dlančnikih. Ta infrastruktura pomaga organizatorjem odkriti nepravilnosti in tudi podpira nadzor dostopa do VIP območja.
Ojačani dlančniki so uporabljeni tudi pri inovativnem sistemu plačevanja brez gotovine v Commerzbank-Areni, imenovanem "PayClever". Ročni računalniki se sinhronizirajo s prodajnimi strežniški sistemi preko vročih točk iz podjetja Cisco ter procesirajo brezgotovinska plačila na zelo varen način. Zmogljiva in razširljiva infrastruktura WLAN bo podpirala načrte podjetja SFM po širitvi Commerzbank-Arene kot osrednjega centra za poslovne in druge dogodke, kakor tudi za športno prizorišče svetovnega formata.

Celovita rešitev
"Skupaj z našim partnerjem T-Systems bomo podjetju SFM, ki upravlja Commerzbank-Areno v rekordnem času vzpostavili inovativno omrežno infrastrukturo z visoko stopnjo dosegljivosti in visokimi nivoji varnosti, načrtovano za omogočanje samodejne integracije vseh bodočih storitev," je povedal Michael Ganser, generalni direktor in podpredsednik Cisco Systems Germany. "SFM bo žel dolgoročne prednosti celovite rešitve iz podjetja Cisco prek zmanjšanih stroškov upravljanja in enotnega stika za kakršnakoli vprašanja povezana s podporo."
Nove aplikacije, ki so v načrtu za integracijo v omrežje vključujejo video nadzor, avtomatizacijo zgradbe in interaktivne storitve kot je video na zahtevo.

O Commerzbank-Areni
Commerzbank-Areno upravlja Stadion Frankfurt Management GmbH (SFM), podružnica podjetij HSG Technischer Service GmbH, upravitelja lokacij s sedežem v Neu-Isenburgu in SPORTFIVE GmbH & Co. KG, ki trži športne pravice v Hamburgu. Stadion primarno uporabljata nogometna liga Eintracht Frankfurt in moštvo ameriškega nogometa Frankrut Galaxy American. V VIP območjih Arene poteka tudi širok nabor poslovnih dogodkov. Stadion sodi med prizorišča letošnjega Svetovnega prvenstva v nogometu in ponuja sedišča za približno 50.000 gledalcev.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803