Novice

Podjetje Scientific Atlanta s kodiranjem HD podpira

Kortrijk, Belgija / Atlanta, Georgia - Scientific Atlanta, družba podjetja Cisco Systems, je razširila podporo prenosu videa za prihajajoče tekme Svetovnega prvenstva v nogometu 2006 v Nemčiji, ki bodo vključevale tudi kodiranje visoke ločljivosti in prenos videa do nemške nacionalne televizije ARD/ZDF. Podjetje Scientific Atlanta je leta 2005 napovedalo, da je bila njihova platforma za prilagajanje videa iLYNX™ izbrana za podporo video prenosom. Ti bodo v živo potekali z 12 nemških nogometnih stadionov do mednarodnega oddajnega centra v Münchnu za distribucijo do nogometnih navdušencev po vsem svetu.

Novi projekt prenosa videa bo uporabil dodatne sisteme iLYNX za povezavo treh regionalnih oddajnih centrov ARD/ZDF z mednarodnim oddajnim centrom, ki bodo omogočali pokritost po vsej Nemčiji. Na stadionih in oddajnem centru bo uporabljenih več kot 30 kodirnikov za visoko ločljivost podjetja Scientific Atlanta (Model D9050), ki bodo pripravljali stisnjene video kanale visoke ločljivosti za najboljši izkoristek porabljene pasovne širine prek platforme iLYNX in za satelitsko distribucijo po vsem svetu.

"Stiskanje videa, njegova dobava in distribucija so zapletene naloge, MPEG kodiranje videa visoke ločljivosti pa je še bolj zahtevno," je povedal Bart Spriester, upravni direktor omrežij za prenos pri podjetju Scientific Atlanta v Evropi, in dodal: "Desetletne izkušnje v prenosu videa, lokalna prisotnost v Evropi in pretekli uspehi s projekti Svetovnega nogometnega prvenstva 2006 nam dajejo vpogled in možnost vpeljave visoko zmogljive platforme za združeno stiskanje, izkoriščanje in prilagajanje omrežja ter rešitev za kodiranje videa, ki bo ponudilo razburljivo zabavno doživetje gledalcem po Nemčiji in celem svetu."

Poleg platforme iLYNX in kodirnikov videa visoke ločljivosti D9050 bo transportno omrežje uporabilo tudi strežniško rešitev ROSA za upravljanje omrežij za prenos video in avdio posnetkov Svetovnega nogometnega prvenstva, s katero bodo lahko upravljali in nadzirali katerokoli opremo podjetja Scientific Atlanta.

O podjetju Scientific Atlanta
Scientific Atlanta, podružnica podjetja Cisco Systems, je vodilni dobavitelj sistemov za digitalno distribucijo vsebin, prenosnih omrežij za širokopasovni dostop do doma, digitalnih interaktivnih sprejemnikov in naročniških sistemov za video, širokopasovni internet in internetno telefonijo (VoIP) ter za storitve in podporo strankam po vsem svetu. Za več informacij o podjetju Scientific Atlanta obiščite www.scientificatlanta.com

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803