Novice

Trend konvergence podatkovnih centrov pospešilo sodelovanje med Fujitsu Siemens Computers

Berlin - Na prireditvi Cisco EXPO v Berlinu sta podjetji Fujitsu Siemens Computers in podjetje Cisco Systems napovedali dogovor o tehnološkem sodelovanju, ki bo pospešil obstoječi trend integracije upravljanja omrežnih in podatkovnih centrov. Strankam, ki vse bolj pričakujejo, da bo njihova infrastruktura nudila vrednost kot neka celota, bo ponudil poenostavljeno integriranje rešitev in dodatno gospodarsko učinkovitost znotraj okolja dinamičnega podatkovnega centra prek združevanje komponent jedrnega omrežja, strežnikov, aplikacij in pomnilniških sistemov. Podjetji bosta sodelovali pri pripravi združenih izdelkov za podatkovne centre. To globalno tehnološko sodelovanje se prične nemudoma.

Sodelovanje je namenjeno za pomoč podjetjem, ki sledijo trendom povečevanja integracije podatkovnega centra in omrežja. Dodatek izbire najboljših stikal podjetja Cisco Systems pomeni, da bo Fujitsu Siemens Computers lahko ponudil večjo fleksibilnost in zanesljivost pri jedrnih komponentah podatkovnega centra. Integracija bo pomagala velikim podjetjem pri večji prilagodljivosti in nadaljevanju načina vpeljave računalniških virov, kar bo prineslo večjo poslovno učinkovitost, ki bo potrebna pri vse bolj zahtevnih stopnjah storitev.

Fujitsu Siemens Computers bo dodal zmogljivosti gigabitnih ethernet stikal podjetja Cisco Systems v svojo serijo strežniških rezin PRIMERGY BX600. Poleg tega bo Fujitsu Siemens Computers ponudil Cisco MDS 9000 Multilayer Director in stikala za dodatne komponente pri svojih vodilnih rešitvah za pomnilniške sisteme. To so integrirane, vnaprej preizkušene skupne rešitve iz podjetij Cisco Systems in Fujitsu Siemens Computers, ki so že na voljo.

"To iniciativo vodijo naše stranke," je povedal Dieter Herzog, višji podpredsednik za izdelke za velika podjetja pri Fujitsu Siemens Computers. "S tem, ko se velika podjetja vse bolj odločajo za podatkovne centre, ki temeljijo na storitveno usmerjeni arhitekturi, smo naredili proaktiven korak za poenostavitev in izboljšavo naše ponudbe dinamičnega podatkovnega centra. Skozi tesnejšo integriranost s stikali Cisco imata podjetje Cisco Systems in Fujitsu Siemens Computers skupno vizijo, da bo podoba dinamičnega podatkovnega centra prihodnosti posledica polne konvergence komunikacijske, strežniške in pomnilniške infrastrukture. Danes smo s tem dogovorom o tehnološkem sodelovanju naredili korak naprej - ne za Fujitsu Siemens Computers in podjetje Cisco Systems, temveč za naše stranke.

"Stranke bodo z integracijo vodilne tehnologije podjetja Cisco Systems v rešitve za podatkovne centre in pomnilniške sisteme Fujitsu Siemens lahko zmanjšale stroške in kompleksnost upravljanja s podatki z uporabo napredne varnosti, visoke dosegljivosti, inteligence omrežja, zaščite investicije in naprednih funkcionalnosti kot so navidezni sistemi SAN in usmerjanje znotraj VSAN," je povedal Buck Gee, podpredsednik in generalni direktor oddelka za podatkovne centre pri podjetju Cisco Systems.

"Integracija stikal podjetja Cisco Systems izboljšuje ponudbo dinamičnega podatkovnega centra Fujitsu Siemens Computers. Stranke zahtevajo integrirane rešitve in mnoge vidijo integrirane strežniške rezine kot korak v smeri dinamičnega IT," je komentiral analitik trga Thomas Meyer, direktor strežniških rešitev za velika podjetja v regiji EMEA pri IDC.

O Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers je vodilni evropski ponudnik IT, ki se strateško osredotoča na naslednjo generacijo izdelkov, storitev in rešitev za mobilnost in dinamični podatkovni center. Z izjemno globokim naborom platform in storitev se ponudba razteza od ročnih in namiznih računalnikov do IT infrastrukturnih rešitev in storitev za velika podjetja. Podjetje Fujitsu Siemens Computers je prisotno na vseh ključnih trgih po Evropi, Bližnjem Vzhodu in Afriki z oddelkom storitev, ki se razširja preko 170 držav po vsem svetu. Z izkoriščanjem teh moči, inovativnosti in globalnega dosega naših skupnih lastnikov, Fujitsu Limited in Siemens AG, lahko zagotovimo, da bomo dosegli potrebe vseh naših strank: velikih korporacij, majhnih in srednje velikih podjetij ter domačih uporabnikov. Da bi dosegli mednarodne standarde za korporativno družbeno odgovornost je Fujitsu Siemens Computers član programa Združenih narodov Global Compact.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803