Novice

Podjetje Cisco Systems povečuje prednost pri globalnem

Podjetje Cisco Systems prvi presega industrijske standarde z do sedaj nedosegljivim nivojem združevanja storitev. Nova serija usmerjevalnikov Cisco 7200 je najbolj pogosto uporabljen WAN združevalni usmerjevalnik, namenjen strankam, ki zahtevajo več zmogljivosti in prilagodljivosti.

Podjetje Cisco Systems, Inc. je predstavilo tri nove izdelke v družini usmerjevalnikov Cisco 7200. Z edinstveno kombinacijo skalabilnosti, vrednosti, zmogljivosti ter prilagodljivosti omogočajo združevanje storitev na omrežjih, ki se raztezajo prek širokih geografskih razdalj (WAN) ter omrežjih, ki se raztezajo prek mest (MAN). Novi izdelki pomagajo kupcem realizirati vedno večje zahteve na glavnih lokacijah, kjer so pomembne procesna moč, varnost in kapaciteta. To je pogojeno naprednim integriranim storitvam kot so napredna varnost in glasovna telefonija ter video, ki jih potrebujejo v oddaljenih poslovnih enotah. Novi Cisco 7200 pogon za omrežno procesiranje NPE-G2, Cisco 7200 storitveni vmesnik za navidezna zasebna omrežja (VSA) ter razširitvena kartica s telefonskimi vmesniki, postavljajo nove meje za visoko zavarovane storitve in agregacijsko usmerjanje pri žičnih hitrostih optičnega vodnika tipa 3 (OC-3) ter gigabitnega Etherneta.

"Nadaljevani globalni uspeh serije usmerjevalnikov Cisco 7200 leži v zmožnosti podjetja Cisco Systems da nadaljuje inovativnost z novimi izdelki, ki so vedno nad potrebami uporabnikov," pojasnjuje Joel Conover iz raziskovalnega podjetja Current Analysis. "S predstavitvijo novih izdelkov si podjetje Cisco Systems utrjuje svojo vodilno vlogo na usmerjevalniškem trgu, s čimer kupcem Cisco 7200 ponuja širok nabor storitvenih možnosti, obenem pa povečuje zmogljivost in fleksibilnost, s čimer jim zagotavlja reševanje prihodnjih poslovnih potreb."

Več varnosti, moči, prilagodljivosti in skalabilnih združevanj storitev
Integracija storitev v usmerjevalniku Cisco 7200 kupcem omogoča znižanje operativnih stroškov in poenostavitev namestitve, vzdrževanja in omrežnega upravljanja. Možno je tudi dodajanje novih storitev brez podiranja obstoječega sistema, kar kupcem omogoča varnost originalne investicije.

Cisco 7200 NPE-G2 je najnovejši usmerjevalni pogon za ohišja Cisco 7200 VXR. S podvojitvijo zmogljivosti za številne storitve glede na prejšnjo generacijo in s polno podporo in naborom funkcij Cisco IOS, Cisco NPE-G2 dosega najvišjo zmogljivost in skalabilnost v družini pogonov omrežnega procesiranja. Dodatne funkcije vključujejo zaščito omrežja pred nevarnostmi, povezovanje preko navideznih zasebnih omrežij visoke varnosti (VPN), kontrolo dostopa na omrežnem nivoju ter funkcije glasovne telefonije in prehoda IP-preko-IP. Cisco 7200 VSA ima strojno pospešen modul za VPN s katerim v kombinaciji s kartico Cisco 7200 NPE-G2 dosega do trikrat povečano zmogljivosti, ki omogoča združevanje velikega števila IPsec arhitektur in varnejšo Cisco IOS povezljivost.

Za doseganje vse večjih potreb po fleksibilnosti in zmogljivosti, Cisco 7200 razširitvena kartica s telefonskimi vmesniki, rešuje potrebe po povečani gostoti priključkov. Razširitvena vhodno/izhodna reža lahko gostuje en vhodni priključek za doseganje dodatne kapacitete na sistemih s pogoni omrežnega procesiranja Cisco 7200 NPE-G1 in novejšimi. To omogoča cenovno učinkovit način povečevanja gostote reže vzporedno s povečevanjem preklopne kapacitete novega pogona za omrežno procesiranje - Cisco 7200 NPE-G2.

Kupci iščejo optimizirano združevanje IP storitev
Z več kot 330.000 namestitvami po celem svetu družina usmerjevalnikov Cisco 7200 z najnovejšimi inovacijami nadaljuje prisotnost v velikih podjetjih in v omrežjih ponudnikov storitev. Nove razširitve družine Cisco 7200 so izredno priljubljene pri kupcih, ki želijo platformo s fleksibilnostjo, skalabilnostjo in zaščito investicije.

Banka Wachovia, ena izmed največjih bank in borzno-posredniških hiš s polnim naborom storitev v ZDA, ponuja svoje storitve več kot 15 milijonom tako zasebnim kot poslovnim komitentom. Nudi jim zelo pester in številen nabor transakcij, od bankomatov prek borznih storitev do hipotekarnih posojil. "Vzdrževanje visokega nivoja storitev za naše stranke je v banki Wachovia izjemnega pomena. Da ostajamo na tekočem s tehnologijo in da izboljšujemo izkušnje naših strank, potrebujemo visoko prilagodljivo in razgibano omrežje, ki se lahko razvija s povečevanjem omrežnih in storitvenih potreb," razlaga John Burns, podpredsednik omrežnih storitev v banki Wachovia. "Z usmerjevalniki družine Cisco 7200 lahko dodajamo dimenzije in skladno s potrebami omrežja in storitev povečujemo zmogljivost, ne da bi nam bilo potrebno zamenjati platformo. S tem prihranimo pri izobraževanju in stroških namestitve, povezanih z zamenjavo omrežja. Zmožnost razširjanja omrežja in povečevanja naše originalne investicije sočasno z našimi novimi potrebami, nam je privarčevala že na milijone dolarjev."

Arhitekturni pristop raste z spreminjajočimi se poslovnimi potrebami
Podjetje Cisco Systems ponuja strankam, ki potrebujejo združevanje storitev, arhitekturo zasnovano na dokazani in preizkušeni platformi Cisco 7200. Kot del storitveno usmerjene omrežne arhitekture (SONA) in prilagodljive arhitekture, pomagajo strankam skrajšati čas, potreben za zasnovo in namestitev omrežja, kar vpliva tudi na povezane režijske stroške. Obenem nudijo integracijo storitev kot so varnost, glasovna telefonija in video v infrastrukturah WAN in MAN. Podjetje Cisco Systems prek programa Cisco Lifecycle Services pomaga kupcem pri vsakodnevnem delovanju omrežij in pri optimizaciji storitev. Arhitekture združene s storitvami strank pomagajo IT organizacijam dosegati boljšo podporo in prilagajanje spreminjajočim se poslovnim potrebam, ter prispevajo pri skupni poslovni rasti in učinkovitosti.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803