Novice

Podjetje Cisco Systems in Tehnična univerza

Tehnična univerza Hanoi iz Vietnama (HUT) in podjetje Cisco Systems sta predstavila Laboratorij za raziskovanje in razvoj omrežij (R&D), ki bo osredotočen na omrežno varnost. Častni gostje otvoritvene slovesnosti so bili priznani prof. dr. Tran Van Nhung, vietnamski ministrster za šolstvo in šport, prof. Hoang Ba Chu, rektor hanoiske univerze in James Chia, generalni direktor podjetja Cisco Systems Vietnam.

Omrežni R&D laboratorij, prvi regionalni Univerzitetni raziskovalni program podjetja Cisco Systems (URP) v Vietnamu, bo upravljala Omrežna akademija Bach Khoa znotraj HUT. URP z željo po sodelovanju med univerzitetnimi raziskovalci in raziskovalnimi organizacijami na globalni ravni, olajša razvoj idej in tehnologije ter spodbudi inovacije in t.i. networking. Prošnje za raziskave pa so podvržene natančni preučitvi, preden se zagotovijo sredstva za podporo.

“V podjetje Cisco Systems smo navdušeni nad potencialom mladih talentov inženiringa v Vietnamu in ena izmed naših prizadevanj za gojenje tega talenta je prav omenjena iniciativa. Zanašamo se na uspeh URP, ki je z omrežnimi spretnostmi usposobil že na tisoče mladih Vietnamcev in pomagal povečati kakovost raziskovalnega dela,« je povedal James Chia, generalni direktor Cisco Systems v Vietnamu.

Kot družbeno odgovorno podjetje bo podjetje Cisco Systems Vietnam prispevalo k razvoju IT industrije v Vietnamu, posebna pozornost pa bo kot ponavadi posvečena izobrazbi. »Omrežni R&D laboratorij je prvi resnični 'world-class' komunikacijski laboratorij v Vietnamu. Naši profesorji in raziskovalci imajo sedaj priložnost dostopati do mednarodnih raziskovalnih projektov in laboratorijske opreme. V uspeh skupnega raziskovalnega projekta ne dvomimo in prepričani smo, da bo veliko prispeval ne le podjetju Cisco Systems in HUT ampak tudi Vietnamu nasploh,« je povedal prof. Hoang Ba Chu, rektor hanoiske univerze.

Za več informacij o URP se prosim obrnite na Christhoper Hoang Phama na e-mail naslov chpham@cisco.com ali pa obiščite spletno stran http://www.cisco.com/web/about/ac50/ac207/research/index.html.

O Tehnični univerzi Hanoi
Tehnična univerza Hanoi, ustanovljena leta 1956, je ena izmed prvih in hkrati največjih univerz v Vietnamu. Osrednja dejavnost HUT je izobraževanje tehničnega osebja in osebja za znanstveno-tehnološke raziskave, ki bi prispevalo k gradnji in razvoju države. HUT si močno prizadeva, da bi postala visokokakovostno znanstveno in raziskovalno središče. Ponuja 63 študijskih programov dodiplomskega in podiplomskega študija in vsako leto izšola tisoče visoko kvalificiranih inženirjev, magistrov in doktorjev znanosti, ki so aktivni na mnogih družbenih področjih ter prispevajo k industrializaciji in modernizaciji države. Za več informacij o HUT lahko obiščete spletno stran univerze na spletni strani www.hut.edu.vn.

O Omrežni akademiji Bach Khoa
V avgustu 2005 je podjetje Cisco Systems uradno priznalo Omrežno akademijo Bach Khoa za prvo Omrežno akademijo podjetja Cisco Systems na regionalnem nivoju v Vietnamu, ki je specializirana za osnove informacijske tehnologije (IT). To dokazuje uspeh modela Omrežne akademije Bach Khoa in kaže na visoko vrednost, ki jo podjetje Cisco Systems podeljuje HUT. Priznanje podjetja Cisco Systems je Omrežni akademiji Bach Khoa dodelil pomembnejšo vlogo v razvoju kadrov v IT sektorju v Vietnamu z odgovornostjo za rekrutiranje, usposabljanje in direktno podporo ostalim izobraževalnim ustanovam v državi. Podrobnejše informacije so dostopne na spletni strani www.bkacad.com.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803