Novice

Podjetje Cisco Systems Slovenija z novim direktorjem

Za novega direktorja slovenske podružnice je bil imenovan Anton Petrič, ki je vodenje Cisco Systems Slovenija prevzel 18. aprila.

Istvan Papp, generalni direktor za Jugovzhodno Evropo - Adriatic regijo je dodal: »Pri iskanju novega vodje slovenske pisarne smo iskali človeka, ki z nami deli videnje Cisco Systems v Sloveniji, ima strategijo nastopa družbe na domačem tržišču in je v svoji dosedanji karieri dokazal, da bi jo znal in zmogel udejanjiti ter potrebne vodstvene sposobnosti.«

Ob imenovanju je novi direktor podjetja Cisco Systems povedal: »Zavedam se zapuščine, ki mi je bila predana in jo jemljem kot odlično odskočno desko za nadaljnjo zavidljivo poslovanje podjetja Cisco Systems. Uigranost ekipe slovenske podružnice sem doslej opazoval zgolj kot zunanji opazovalec, z imenovanjem pa sem tudi sam dobil priložnost sodelovanja pri nadaljnjem širjenju poslovanja in strategije Cisco Systems v Sloveniji.«

Novoimenovani direktor, 37-letni mag. Anton Petrič, je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike. Diplomiral je leta 1994 na Fakulteti za elektrotehniko, nato pa leta 2003 magistriral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Svojo poslovno pot je začel na Slovenskem inštitut za kakovost in meroslovje (SIQ), kjer je delal pet let, zadnje štiri leta kot namestnik direktorja Laboratorija za opremo telekomunikacijskega terminala in radijskih postaj. Kot vodja prodaje je bil od leta 2000 zaposlen v podjetju SmartCom d.o.o. Je aktivni član združenja Mladi manager in sodeluje na številnih konferencah s področja informacijskih tehnologij.

Arijan Šiška bo v kratkem prevzel funkcijo Business Development Manageja na nivoju CEE (Centralne in Vzhodne Evrope) regije, pokrival pa bo tehnološke in poslovne rešitve izbranih naprednih tehnologij.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803