Novice

UniCredit Romania s Cisco Unified Communications System pripravljena na hitro rast

UniCredit Romania, članica UniCredit Group, vodilne bančne skupine v Srednji in Vzhodni Evropi, je na svojem sedežu v Bukarešti vpeljala nov poslovni govorni in podatkovni komunikacijski sistem, v celoti zgrajen na tehnologiji podjetja Cisco Systems.

UniCredit ima v Romuniji preko 50.000 strank, ki dostopajo do bančnih izdelkov in storitev prek državnega omrežja 50 podružnic. Sistem omogoča centralno vodene podatkovne in govorne storitve z visoko stopnjo delovanja za zaposlene tako na sedežu UniCredit Romania kot tudi v vseh 50 poslovalnicah po vsej državi, kjer rešitev podpira mešanico internetnega protokola in tradicionalnih telefonskih sistemov. Vpeljava novega sistema – v manj kot dveh mesecih ga je vpeljal Datanet Systems SRL, Cisco Gold Partner –, je januarja zaposlenim na sedežu UniCredita omogočila selitev v novo zgradbo brez prekinitve poslovanja in izgube produktivnosti.

Delovanje in vzdržljivost omrežij ter poenotene komunikacijske infrastrukture podjetja Cisco Systems je za UniCredit ključnega pomena, saj lahko ponudi konsistentno uporabniško izkušnjo z visoko dosegljivostjo. Sistem poleg podpore načrtovani hitri rasti poslovanja omogoča tudi razširljivo in fleksibilno infrastrukturo za poenostavitev integracije komunikacijskih sistemov.

Cisco Unified Communications System je zasnovan za centralizirano konfiguracijo in administracijo, kar omogoča upravljanje podružnic na daljavo. Posledica tega so znatni prihranki v stroških in virih, tako med vpeljavo, kakor tudi med delovanjem.

»Naš cilj je ne glede na geografsko lokacijo ponuditi konsistentne komunikacijske storitve po vsej organizaciji,« je povedal Stefan Paniat, vodja ekipe za telekomunikacije in varnost pri UniCredit Romania. »Skozi integracijo naših komunikacijskih storitev z drugimi storitvami v podjetju, smo morali hkrati znižati operativne stroške, centralizirati administracijo in povečati učinkovitost zaposlenih. Po podrobni analizi trga smo izbrali Cisco Unified Communications System, ki je uspešno izpolnil vse navedene kriterije,« je zaključil Panait.

Gabriel Musat, generalni direktor Datanet Systems, je povedal: »Vpeljava Unified Communications System za UniCredit, ki je potekala v izjemno kratkim časovnimi roki, je preizkusila naše zmožnosti koordinacije in izvedbe projektnega načrta z maksimalno učinkovitostjo. Datanetove izkušnje in kakovost tehnologij podjetja Cisco Systems so nam pomagale doseči vse naše cilje in zadovoljiti vse zahteve stranke pri tem projektu.«

»Podjetje Cisco Systems je mnogim podjetjem pomagalo razviti njihove IT strategije za podporo hitri rasti in obdržati visoko stopnjo storitev za stranke," je povedal Bogdan Constantinescu, regionalni vodja poslovanja pri podjetju Cisco Systems Romania & Republic of Moldova. »Skozi uspeh naših strank in z Datanetom, našim partnerjem, smo lahko v celoti prikazali prednosti Cisco Unified Communications System za UniCredit.«

UniCredit Romania je za podporo vsem funkcijam obdelave klicev v centrali in 50 podružnicah vpeljal sistem Cisco Unified CallManager, vrata za internetno telefonijo (VoIP) in telefone Cisco Unified IP Phone 7960G ter Unified IP Phone 7921G. Omrežna infrastruktura podjetja Cisco Systems temelji na integriranih storitvenih usmerjevalnikih Cisco 2800 Series in stikalih Cisco Catalyst.

O UniCredit Group
UniCredit Group sodi med najpomembnejše finančne ustanove na svetu, s tržno kapitalizacijo 60 milijard evrov in preko 750 milijard evrov skupnega neto premoženja. Skupina je glavni lastnik UniCredit Romania z 99,94 odstotki delnic in je prisotna na romunskem bančnem trgu preko UniCredit Romania, HVB Bank Romania ter Banca Tiriac, finančnimi ustanovami s skupnim neto premoženjem preko 3 milijarde evrov. Za več podrobnosti o UniCredit Romania in UniCredit Group obiščite www.unicredit.ro oziroma www.unicredit.it.

O Datanet Systems
Od ustanovitve leta 1998 ponuja Datanet Systems celovit nabor izdelkov in profesionalnih storitev za podatkovna/govorna/video komunikacijska omrežja, vključno z načrtovanjem, integracijo rešitev, vpeljavo, obratovanjem in optimizacijo. Podjetje je eden glavnih dobaviteljev komunikacijskih tehnologij za večino bančnih in finančnih ustanov ter telekomunikacijskih operaterjev v Romuniji.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803