Novice

Podjetje Cisco Systems z novim direktorjem in moduli MDS 9000

Podjetje Cisco Systems je na konferenci Storage Networking World, ki se trenutno odvija v San Diegu v Kaliforniji, napovedalo dobavljivost izdelkov Cisco MDS 9513 Multilayer Director, Cisco SAN-OS Software Release 3.0 in stikalne module za povezave Fribre Channel, s prepustnostjo 4 in 10 gigabitov na sekundo (Gb/s), za uporabo v novih in obstoječih izdelkih družine MDS 9000.

Ti izdelki postavljajo nove temelje za razširljivost omrežij SAN, saj nova različica MDS 9513 Multilayer Director podpira do 528 1, 2 ali 4 Gb/s vrat Fibre Channel, medtem ko MDS 9509 in MDS 9506 podpirata do 336 oziroma 192 1, 2 ali 4 Gb/s vrat Fibre Channel. Poleg tega je nove stikalne module mogoče vpeljati v obstoječe izdelke serij MDS 9500 in 9200, kar nudi 4 in 10 Gb/s povezave, napredno funkcionalnost in neprimerljivo zaščito investicije.

Ti novi izdelki združujejo vse lastnosti MDS 9000, vključno z navideznimi SAN (VSAN), usmerjanjem znotraj VSAN in naprednimi lastnostmi za upravljanje, diagnostiko ter varnost. Nove lastnosti v SAN-OS 3.0 hkrati vključujejo napredno upravljanje s pasovno širino vrat ter izboljšane zmogljivosti FICON.

»Visoka gostota vrat pri Cisco MDS 9513 skupaj z možnostmi VSAN in usmerjanjem znotraj VSAN omogočajo konsolidacijo SAN in logično ločevanje projektnih podatkov, ob hkratni poenostavitvi našega upravljanja s pomnilniškimi sistemi,« je povedal Peter Haas, direktor za omrežja in upravljanje s podatki v Centru za visokozmogljivo računalništvo Univerze v Stuttgartu. »Med našim preizkušanjem Cisco MDS 9513 smo ugotovili, da je možnost povezave preko 10 Gb/s zelo uporabna pri povezovanju naših mnogih omrežij SAN.«

Nov Cisco MDS 9513 Multilayer Director
Kakor tudi drugi direktorji serije Cisco MDS 9500, tudi MDS 9513 ponuja napredne lastnosti in redundanco za polno pasovno širino, kar zagotavlja sistemsko prepustnost tudi v primeru napake. Druge lastnosti, ki zagotavljajo visoko stopnjo delovanja, vključujejo dvojne nadzorne module, podporo za brezprekinitveno nadgradnje programske opreme, modularno programsko opremo s posamičnim ponovnim zagonom, podporo za povezave različnih modulov znotraj stikala, s podporo do 16 vrat in polno redundanco vseh ključnih strojnih komponent. MDS 9513 nudi vodilno gostoto vrat, neprekinjenost delovanja in napredne lastnosti, ki pomagajo najbolj zahtevnim organizacijam konsolidirati in nadgrajevati tudi v prihodnosti.

Novi stikalni moduli podjetja Cisco Systems s 4 in 10 Gb/s povezavami
Predstavljeni so bili štirje novi stikalni moduli. Novi moduli s podporo za hitrosti 1, 2 ali 4 Gb/s in samodejnim zaznavanjem, so na voljo v konfiguracijah po 12, 24 in 48 vrat. Poleg tega je podjetje Cisco Systems predstavilo tudi nov modul Fibre Channel s podporo hitrosti 10 Gb/s, ki je na voljo v konfiguraciji s 4-mi vrati. Novi stikalni moduli nudijo izboljšano zmogljivost, višjo gostoto, izboljšano ekonomičnost in višjo stopnjo zaščite investicije. Danes je bil predstavljen tudi novi nadzorni modul Supervisor-2 za uporabo v vseh direktorjih MDS 9500 Series. Vse to omogoča izdelkom MDS 9500 Series, da prekoračijo omejitev 256 vrat v enem sistemu, saj povečajo zmogljivost na 528 4 Gb/s vrat Fibre Channel in do 44 10 Gb/s vrat Fibre Channel v enem sistemu.

Vodilna zaščita investicije
Novi stikalni moduli nudijo dejansko zaščito investicije, saj brez težav nadgradijo direktorje iz serije Cisco MDS 9500, kakor tudi stikala 9216i in 9216A Multilayer Fabric. Poleg tega Cisco MDS 9513 podpira vse module, ki so trenutno na voljo. Ta stopnja združljivosti za naprej in nazaj omogoča strankam, da si same izberejo stikalne module za dosego optimalne zmogljivosti in se hkrati izognejo dragim celovitim nadgradnjam.

»Zaščita investicije, v obliki solidne združljivosti za naprej in za nazaj, je zelo pomembna strankam, ki morajo nadzirati stroške, a želijo še zmeraj izkoristiti najnovejše tehnologije,« je povedal James Opfer, podpredsednik raziskav pri Gartner Group, podjetju za analize trga, ki sledi industriji pomnilniških sistemov. »Poleg tega je za nizke skupne stroške lastništva ključnega pomena tudi razširljivost sistema. To ima potencial za zmanjševanje osnovnega finančnega vložka, kakor tudi nižje stroške upravljanja.«

Široka podpora industrije
Podjetje Cisco Systems je zbralo široko podporo pri ponudnikih pomnilniških sistemov, ki sodelujejo v partnerskih programih Original Storage Manufacturer (OSM) in Solution Technology Integrator (STI). Partnerji iz programov OSM in STI, ki nameravajo prodajati nove izdelke, vključujejo EMC, Hitachi Data Systems, HP, IBM, Network Appliance in Xiotech.

»EMC in podjetje Cisco Systems delita vizijo pomoči strankam pri konsolidaciji svojih pomnilniških sistemov SAN kot del strategije upravljanja življenjskega cikla informacij,« je povedal Marty Lans, direktor za Storage Networking pri EMC Corporation. »Kot član družine stikal in direktorjev EMC Connectrix, bo MDS 9513 idealen za dopolnjevanje naših vodilnih platform za pomnilniške sisteme, vključno z novimi sistemi Symmetrix DMX-3, ki strankam nudijo možnost izjemne konsolidacije podatkovnih centrov.«

»Hitachi Data Systems še naprej sodeluje s podjetjem Cisco Systems pri pripravi rešitev, ki določajo zahteve aplikacij po pomnilniških virih,« je povedal Steve TenBarge, podpredsednik Global Product Marketing pri Hitachi Data Systems Corporation. »Visoka gostota vrat in možnost ustvarjanja VSAN v novem Cisco MDS 9513 dopolnjuje našo virtualizacijo pomnilniških sistemov, ki temelji na krmilnikih, saj loči in upravlja promet na različnih nivojih v različnih tirih, kar omogoča najbolj robustno deljeno, pomnilniško arhitekturo v industriji.«

»Novi izdelki podjetja Cisco Systems krepijo HP-jevo ponudbo fleksibilnih rešitev za omrežne pomnilniške sisteme, ki pomagajo strankam pri izkoriščanju informacij, z izjemno poenostavitvijo vpeljave sistema SAN ter konsolidacijo in upravljanjem življenjskega cikla informacij, kar jim ponuja odgovor tako na današnje, kot tudi na bodoče potrebe IT pomnilniške infrastrukture,« je povedal Kyle Fitze, direktor za marketing SAN v StorageWorks Divison pri HP-ju.

»Zadovoljni smo z vodilno stopnjo razširljivosti, ki jo s temi novimi izdelki podjetja Cisco Systems lahko IBM ponudi svojim strankam,« je povedal Robert Mahoney iz IBM. »IBM-ovi uporabniki velikih sistemov mainframe bodo še posebej zainteresirani za visoko stopnjo razširljivosti, hitrost prenosa 4 Gb/s in druge lastnosti stikal, ki podpirajo zaščito investicije, sedaj na voljo v družini izdelkov Cisco MDS 9000. Skupaj z izdelki iz ponudbe IBM System Storage je strankam na voljo širok nabor rešitev za poenostavitev infrastrukture in neprekinjeno poslovanje srednje velikih in velikih organizacij, ki izkoriščajo razširjene zmogljivost izdelkov Cisco MDS 9000.

Dobavljivost
Cisco MDS 9513 Multilayer Director in novi moduli bodo na voljo prek partnerjev OSM in STI podjetja Cisco Systems od maja 2006 naprej.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803