Novice

Vodilna vloga podjetja Cisco Systems na področju etherneta za operaterje

Las Vegas (TelecomNext) – vodilne mednarodne raziskovalne hiše za analizo trga IDC, Infonetics in Ovum-RHK so ločeno potrdile, da prek dve tretjini vseh novih izdelkov za usmerjanje in preklapljanje za potrebe ethernet omrežij operaterjev proizvede podjetje Cisco Systems.

IPTV in video storitve so gonilo sprememb na področju širokopasovnih omrežij, saj tvorijo osnovo za dobavo storitev triple play. Dobava videa zahteva nadgradljivost, napredno upravljanje naročnikov, nadzor pravil in kakovost storitev (QoS) na nivoju aplikacij. Cisco Systems arhitektura IP omrežja prihodnje generacije (IP NGN) je načrtovana za pomoč ponudnikom storitev pri inovacijah in jim daje fleksibilnost, potrebno za doseganje zahtev prihajajočih storitev.

Nova ponudba izdelkov Cisco Systems za usmerjanje in preklapljanje etherneta operaterjev vključuje izdelke Cisco 7600, Cisco XR 12000, ME 6524 in Cisco Catalyst 6500, 4500 in 3750. Razpon in fleksibilnost ponudbe izdelkov za ethernet operaterjev mnogim njihovim strankam - ponudnikom storitev - omogoča držati obljubo pri poslovnih in triple play storitvah, ob hkratni vpeljavi več stopenj varnosti.

»Izdelki za ethernet operaterjev le-tem ponujajo načine za poenostavitev njihovih omrežij in nadzorovanje stroškov, hkrati pa zagotavljajo zanesljivo dostavo storitev za poslovne in domače uporabnike kot sta IPTV in video na zahtevo. Ko ponudniki storitev vse bolj prehajajo na omrežja, ki so konsolidirana na ethernetu, potrebujejo fleksibilne arhitekture, ki lahko podpirajo dobavo storitev triple play in prehod storitev za konvergentno delovanje in izboljšane prihodke«, je povedala Eve Griliches, vodja raziskav za telekomunikacije pri IDC.

»Masivne arhitekturne spremembe na robu širokopasovnih omrežij so posledica zahtev po videu in IPTV-ju,« je povedal Michael Howard, višji analitiki pri Infonetiku, in dodal: »ponudba rešitev etherneta za operaterje podjetja Cisco Systems pomaga ponudnikom storitev razširiti svoje trge.«

Inovativnost in tehnološko vodstvo podjetja Cisco Systems na trgu etherneta za operaterje sedaj pomenita tudi vodstvo na trgu. SureWest je postal prvi širokopasovni ponudnik storitev v ZDA, ki je ponudil HDTV prek Cisco ethernet omrežja za operaterje. Prav tako je Cisco Systems tudi pokazal, da stranke po vsem svetu prevzemajo njegove izdelke in tehnologije etherneta za operaterje. Rešitve za ethernet operaterjev vpeljujejo za svoje storitve domačim in poslovnim uporabnikom, med drugim tudi pri AT&T, BellSouth, Softbank BB Corporation, Swisscom, Tata VSNL in TeliaSonera.

»Na trgu je velika raznolikost potreb, omrežne arhitekture in tehnologij, ki jih uporabljajo ponudniki storitev za storitve kot je IPTV,« je povedal Mark Seery, podpredsednik za IP storitveno infrastrukturo pri Ovum-RHK. »Na to raznolikost se Cisco Systems odziva s svojo široko ponudbo, ki obsega celoten spekter pasovnih širin in drugih storitvenih potreb; od vstopnega do visokega nivoja.«

»Operaterji po vsem svetu so v obdobju velike preobrazbe, da lahko domačim in poslovnim uporabnikom ponudijo storitve prek etherneta za operaterje,« je povedal Tony Bates, višji podpredsednik in generalni direktor skupine Service Provider Routing Technology Group pri podjetju Cisco Systems in dodal: »Vodilni položaj podjetja Cisco na področju etherneta za operaterje nadalje potrjuje, da smo v ospredju pri ponujanju rešitev, ki omogočajo omrežno konvergenco.«

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme. Novice in informacije so na voljo na spletni strani www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

O podjetju State Street Corporation

Podjetje State Street Corporation je vodilni strokovnjak za nudenje investicijskih storitev, upravljanja in raziskovanja ter storitev trgovanja institucionalnim investitorjem. Deluje v 26 državah in na več kot 100 geografskih trgih po vsem svetu z 10,1 bilijona dolarjev sredstev v skrbništvu in 1,4 bilijona dolarjev sredstev v upravljanju z 31. decembrom 2005. Za več informacij obiščite spletno stran podjetja na www.statestreet.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems in logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca,Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803