Novice

Zaključila se je 5. konferenca CiscoExpo 2006

Cisco Systems, vodilni svetovni proizvajalec omrežnih rešitev za internet je tokrat na Bledu 21. in 22. marca organiziral dvodnevno strokovno konferenco. Udeležba kar 250 strokovnjakov zagotovo dokazuje, da si je CiscoExpo utrdil svojo pozicijo pomembnega strokovnega dogodka, katerega poglavitni namen je slovenskim podjetjem predstaviti tehnološke novosti, številne praktične primere uporabe ter poslovne vidike rešitev.

Kaan Terzioglu, podpredsednik za centralno in vzhodno Evropo, je v sklopu plenarnih predavanj predstavil temo »Inteligentna Informacijska omrežja – Gradniki prihodnosti«, Istvan Papp, generalni direktor za jugovzhodno Evropo – Adriatik regija pa je predstavil »Cisco iniciative v javnem sektorju«.

Letošnja novost konference je večje število delavnic, ki so jih v sklopu konference vodili domači strokovnjaki podjetja Cisco Systems skupaj s strokovnjaki TAC. Obiskovalcem konference je Cisco ponudil skupno štiri delavnice, in sicer s področja varnosti, IP komunikacij, usmerjanja in preklapljanja ter brezžičnega omrežja. Med najbolje obiskanimi delavnicami sta bili »Brezžična omrežja, ki jo je vodila Elizabeth Di Rocco in delavnica Aleksandra Kocelja pod naslovom »IP komunikacije«.

V sklopu predstavitev tehnologije in rešitev za podjetja si je največje število obiskovalcev ogledalo in poslušalo predavanje »Preprečevanje napadov na mreže, strežnike in delovne postaje, ki ga je vodil Phillipe Roggeband, v sklopu predavanj s predstavitvijo tehnologij in rešitev za ponudnike storitev pa je bilo najbolj obiskano predavanje Arijana Šiške z naslovom IP NGN – pregled in Cisco strategija. V sklopu partnerskih predavanj so sodelovala podjetja Avtenta, Lancom ter SRC.SI. Tehnološki partnerji – APC, IBM, Panudit, Sedam IT in Trend Micro pa so svoje rešitve predstavili tako v sklopu predavanj kot tudi na razstavnem prostoru.

Posebnost CiscoExpo 2006 sta bili Cisco izobraževalna pobuda – Cisco Networking Academy Program (CNAP) in Dizajn klinika inženirjev TAC (Technical Assistance Center). Na razstavnem prostoru sta tako ljubljanska kot mariborska univerza predsvili program Cisco Networking Academy, udeleženci konference pa so lahko preizkusili tudi svoje znanje s področja konfiguriranja naprav podjetja Cisco Systems. Na razstavnem prostoru Dizajn klinike TAC so inženirji TAC svetovali, kako najbolje izkoristiti prednosti rešitev podjetja Cisco Systems pri postavitvi mreže.

Osnovni namen konference je prenos znanja, izkušenj in informacij tako velikim kot manjšim podjetjem. Namenjena je vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s tehnologijo IT, od upravljalcev telekomunikacijske infrastrukture in informacijske tehnologije do vodilnih kadrov podjetij in funkcionalnih enot, ki telekomunikacije in informacijsko tehnologijo pri svojem delu uporabljajo posredno. Program konference poleg plenarnih predavanj vsebuje tudi predavanja s poudarkom na tehnologijah in rešitvah za podjetja, rešitvah za ponudnike storitev in majhna podjetja, partnerska predavanja in predavanja tehnoloških partnerjev.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca,
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803