Novice

Podjetje Cisco Systems predstavilo nov sistem Unified Communications

Bratislava – Podjetje Cisco Systems je predstavilo sistem Cisco® Unified Communications, novo paleto izdelkov in aplikacij za prenos govora, podatkov in videa, razvito posebej za pomoč organizacijam vseh velikosti pri bolj učinkovitem komuniciranju. Sistem bo strankam omogočil integracijo njihovih komunikacijskih sistemov s svojo IT infrastrukturo, kar bo poenotilo poslovne procese in omogočilo način poslovanja, ki ga učinkovita podjetja potrebujejo.

Sistem Cisco Unified Communications je zasnovan na storitveno usmerjeni omrežni arhitekturi (SONA) iz podjetja Cisco Systems, napovedani decembra 2005 in ponuja odprto ter razširljivo platformo za realnočasovno komuniciranje, osnovano na prisotnosti, mobilnosti in inteligentnem informacijskem omrežju. Z uporabo IT podatkovnega omrežja kot platforme za dostavo storitev, sistem pomaga zaposlenim doseči pravi vir že v prvem poskusu, saj ponudi informacije o prisotnosti in preferencah zaposlenih v organizaciji.

»Sistem Cisco Unified Communications je prvi pravi komunikacijski sistem na internetnem protokolu (IP), ki ne nudi zgolj telefonskih storitev, temveč bogato komunikacijsko okolje, ki samodejno integrira govorno, video in podatkovno sodelovanje v en sistem. Hkrati je tudi prvi sistem podjetja Cisco Systems s polno podporo decembra 2005 predstavljene storitveno usmerjene omrežne arhitekture (SONA) iz podjetja Cisco Systems,« je povedal Charles Giancarlo, direktor razvoja pri Cisco Systems, in nadaljeval: »Cisco SONA razširja moč omrežja za optimizacijo aplikacij, postopkov in virov, s čimer podjetjem ponudi znatne poslovne prednosti. Zaradi temeljev v arhitekturi Cisco SONA, zmore Cisco Unified Communications izkoristiti omrežno inteligenco, za znatno poenostavitev vsakodnevnih izzivov pri sodelovanju s sodelavci.«

Cisco Unified Communications temelji na vodilnem naboru izdelkov IP komunikacij iz podjetja Cisco Systems, vključno z orodji Cisco CallManager, Cisco Unity, Cisco MeetingPlace in Cisco IP Contact Center, ter sedaj vključuje dodatne inovativne izdelke, aplikacije, lastnosti in zmožnosti. Novi sestavni izdelki Cisco Unified Communications so Cisco Unified Personal Communicator, Cisco Unified Presence Server in Customer Interaction Analyzer. Obstoječe stranke bodo lahko nadgradile svoje sisteme, da bodo izkoristile prednosti novih zmogljivosti.

  • Cisco Unified Personal Communicator poenostavlja izmenjavo informacij med sodelavci, saj jim pomaga komunicirati v realnem času. Z uporabniku prijaznim grafičnim vmesnikom poenostavi preklapljanje med različnimi komunikacijskimi aplikacijami. Unified Personal Communicator premosti praznino med samostojnimi aplikacijami na namizju, telefonom in omrežjem. Z uporabo dinamičnih informacij o prisotnosti lahko zaposleni iščejo stike po obstoječih direktorijih in preprosto »kliknejo za klic« z uporabo govorne ali video aplikacije, kar jim omogoča izmenjavo idej iz oči v oči. Virtualna narava IP omrežij omogoča oddaljenim ali potujočim zaposlenim varen dostop do teh orodij od koderkoli.
  • Cisco Unified Presence Server zbira informacije o uporabnikovem statusu, na primer, ali trenutno uporablja napravo kot je telefon, osebni računalnik ali video terminal. Z uporabo teh informacij lahko aplikacije kot je Cisco Unified Personal Communicator in Cisco Unified CallManager uporabnikom pomagajo do boljše povezave s sodelavci, saj določijo najbolj učinkovito metodo komunikacije. Strežnik Cisco Unified Presence Server zbira informacije o prisotnosti iz omrežja, kakor tudi iz Cisco Unified CallManager in naprav drugih proizvajalcev z uporabo protokolov SIP in SIP Instant Messaging and Presence Leveraging (SIMPLE), ter nato objavi zbrane informacije v Cisco Unified IP telefonih, Cisco Unified Personal Communicator in storitvah ter aplikacijah drugih proizvajalcev kot sta IBM Lotus Sametime in Microsoft Live Communications Server (LCS) 2005.
  • Customer Interaction Analyzer je vpeljan za povečanje učinkovitosti komunikacij s strankami, kar je nov pristop v analitiki kontaktnega centra. Uporablja informacije iz dosedanjih stikov s strankami, tako s tistimi, ki so jih rešili sami, kot tudi s tistimi, pri katerih so jim pomagali agenti, in tako določi lastnosti kot so stopnja stiske stranke, stopnja stiske agenta, tišina in besedni vzorci. Ti podatki pomagajo dajo pogovoru poslovni okvir in lahko pomagajo podjetju pri izobraževanju in urjenju agentov, uvajanju sprememb v postopke in samopostrežne skripte glede na izsledke. Končna posledica je ustvarjanje boljših odnosov s strankami in rast poslovanja.

Dodatne nove lastnosti Cisco Unified Communications vključujejo naslednje:

  • Cisco Unified CallManager 5.0 in Cisco Unified CallManager Express 3.4 ter Survivable Remote Site Telephony (SRST) 3.4 sedaj že v osnovi podpirajo SIP, kar odpira sisteme rastoči skupnosti razvijalcev, ki uporabljajo odprte standarde, in hkrati zadržuje obstoječe lastnosti varnosti in odpornosti. Nov program SIP Verified nudi tretjim strankam možnost verifikacije za govorne, podatkovne in video končne točke, ki temeljijo na SIP. Napovedan je tudi prvi nabor ponudnikov rešitev in izdelkov, ki so že pridobili to verifikacijo.
  • Cisco Unified CallManager 5.0 je sedaj na voljo v več operativnih modelih, glede na želje strank in channel-partnerjev. V ponudbi je nov model naprave, ki temelji na Linuxu, v 12 mesecih pa bo na voljo tudi rešitev, ki temelji na modelu obstoječega odprtega sistema.

»Miercom je izkoristil in preveril ključne komponente celotnega sistema Cisco Unified Communications. Po resni uporabi lahko rečemo, da verjamemo, da je podjetje Cisco Systems s to ponudbo preskočilo konkurenco na več področjih,« je povedal Ed Meir, direktor Miercoma, in dodal: »Osnovna implementacija protokola SIP v izdelkih podjetja Cisco Systems, ki je interoperabilna s protokolom Skinny Client Control Protocol (SCCP), pomaga strankam pri zaščiti investicije za njihove sisteme, saj se lahko prilagodijo tako hitro kot standard.«

Podjetje Cisco Systems še naprej povezuje komunikacijske otoke z inovativnimi rešitvami, ki jih gradi na Wi-Fi mrežah podjetij in omrežjih GSM. V sodelovanju z vodilnimi dobavitelji mobilnih telefonov, kot sta Nokia in RIM, bo podjetje Cisco Systems na trg kmalu poslalo pametne telefone, ki bodo lahko delovali v dveh načinih in izboljšali storilnost mobilnih zaposlenih tako v pisarni kot izven nje. Te naprave bodo zmanjševale zapletenost komunikacij in podjetjem pomagale pri upravljanju stroškov brez izgube storilnosti.

Med velikimi evropskimi organizacijami, ki opravljajo zgodnje preizkuse sistema Cisco Unified Communications, sta T-Systems, oddelek za poslovne stranke Deutsche Telekoma, in globalni sistemski integrator Geotronics.

»Podjetji T-Systems in Cisco Systems delita skupno vizijo o tem, kako lahko konvergenca in poenotene komunikacije izboljšajo sodelovanje in učinkovitost za vsa podjetja, od majhnih in srednje velikih, pa vse do nadnacionalnih organizacij,« je povedal Hendrik Otten, podpredsednik oddelka Customer Based IP Voice pri T-Systems, in nadaljeval: »S podjetjem Cisco Systems sodelujemo pri izkoriščanju vseh prednosti platforme Unified Communications za dodajanje novih storitev v našo ponudbo Octopus.«

Podjetje Getronics je vpeljalo Cisco Unified CallManager in Cisco Unified Contact Center v svoje omrežje in prek 8000 Cisco IP telefonov ter 500 agentov za klicni center. Gail Anderson Lavender, podpredsednica oddelka Global Alliances pri Getronics, je dejala: »Rešitev, ki jo predstavlja podjetje Cisco Systems, bo konvergenco poslovnih komunikacij pripeljala na nov nivo, kar bo podjetju Getronics in našim strankam omogočilo bolj učinkovite komunikacije, ki neposredno vplivajo na naše storitve in dobiček. Od naših zgodnjih preizkusov s sistemom Cisco Unified Communicationst in z novim modelom Cisco Lifecycle Services vidimo jasno pot prehoda, ki bo tako nam kot našim strankam prinesla povrnitev naložb v infrastrukturo.«

Podjetje Cisco Systems in njegovi partnerji nudijo pristop storitev življenjskega cika pri vpeljavi in upravljanju sistema Cisco Unified Communications. Nove storitve Cisco Operater Services for Unified Communications združujejo tehnično podporo, kot je zamenjava strežnika, posodobitve aplikacijske programske opreme in strojne ter programske rešitve težav, v eni storitvi, ki pokriva celoten sistem. Da bi zagotovili pravilno vpeljavo, pri podjetju Cisco Systems ponujajo paket storitev načrtovanja in vzpostavitve ter optimizacijske storitve, ki so na voljo v paketu za lažje naročanje.

Podjetje Cisco Systems je predstavilo tudi večje število novih telefonov in posodobitev obstoječih aplikacij in napovedalo, da so Cisco Unified CallManager in Cisco Unified IP telefoni na voljo v lokaliziranih različicah za kitajsko, korejsko in japonsko tržišče. Za več informacij o Cisco Unified Communications obiščite: www.cisco.com/go/unified.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme. Novice in informacije so na voljo na spletni strani www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems in logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca, Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803