Novice

Podjetji Cisco Systems in Microsoft

Podjetji Cisco Systems in Microsoft sta na konferenci VoiceCon 2006 napovedali skupno delovanje pri pripravi realnočasovnega sodelovanja za podjetja. To bosta dosegli z integracijo izdelka Microsoft Office Communicator 2005 in strežnika Microsoft Office Live Communication Server 2005, ki temelji na odprtem protokolu Session Initation Protocol (SIP), z novim sistemom Cisco Unified Communications, ki prav tako temelji na SIP.

Podjetji Cisco Systems in Microsoft sta se dogovorili za sodelovanje pri razvoju konvergentne rešitve, ki bo nudila nadzor klicev internetne telefonije na namizju. Vmesnik SIP iz podjetja Cisco Systems omogoča strankam fleksibilno in preprosto zgraditi vrsto rešitev za zadovoljitev svojih poslovnih potreb. Da bi bilo to možno, bosta strežnik Microsoft Office Live Communications Server in Microsoft Office Communicator delovala z novim Cisco Unified CallManager.

»Naše skupne stranke, ki želijo izboljšati produktivnost svojih zaposlenih, so označile interoperabilnost rešitev obeh podjetij za ključno pri svojem cilju,« je povedal Barry O'Sullivan, podpredsednik in generalni direktor IP Communicatons Business Unit pri podjetju Cisco Systems, in nadaljeval: »Zaveza k omogočanju vseprisotne in na standardnih protokolih osnovane nepretrgane interoperabilnosti v naših komunikacijskih rešitvah, pripomore strankam izkoristiti večjo vrednost pri investicijah v realnočasovno sodelovanje.«

»Pri Microsoftu svojim strankam nudimo poenoteno komunikacijsko doživetje, ki prebije današnje komunikacijske silose in namesto njih nudi bogate, na programski opremi osnovane komunikacijske zmožnosti, ki omogočajo posameznikom, ekipam in organizacijam preprosto in učinkovito komuniciranje ob hkratni nepretrgani integraciji prek omrežij, aplikacij in naprav,« je povedal Zig Serafin, generalni direktor Unified Communications Group pri Microsoftu, in dodal: »Interoperabilnost strežnika Live Communications Server in izdelka Office Communicator s komunikacijsko ponudbo podjetja Cisco Systems bo vodila do učinkovitejših možnosti za realnočasovno sodelovanje pri naših skupnih strankah.«

Nova komunikacijska rešitev iz podjetij Cisco Systems in Microsoft omogoča strankam:

  • Storitev »klik za klic« in prenos telefonskih klicev iz programa Office Communicator, kar odpravi potrebo po tem, da uporabniki postanejo posredniki komunikacijskega sistema.
  • Klic ali odgovor na telefonski klic znotraj programa Office Communicator in izbiro, ali naj pogovor poteka prek računalnika ali telefona.
  • Ogled statusa prisotnosti uporabnika Cisco Unified IP telefona znotraj programa Office Communicator, kar uporabnikom nudi razširjen vpogled v podatke o prisotnosti.
  • Pregledno preusmerjanje med takojšnjim sporočanjem in glasovnimi klici v program Office Communicator, kar uporabnikom omogoča učinkovitejše komuniciranje.

Interoperabilnost, zgrajena z uporabo standardnih protokolov
Rešitev temelji na standardnem naboru protokolov SIP, kakor tudi na SIP za takojšnje sporočanje in določanje prisotnosti (SIMPLE). Podjetji Cisco Systems in Microsoft bosta nadaljevali sodelovanje pri ponudbi na standardih osnovane interoperabilnosti. Rešitev interoperabilnosti podjetij Cisco Systems in Microsoft prikazuje zavezo obeh k ponudbi najboljših rešitev za sodelovanje brez kompromisov.

Dobavljivost
Faza rešitve interoperabilnosti, ki jo nudita podjetji Cisco Systems in Microsoft, bo pri novih namestitvah in nadgradnjah za obstoječe stranke predvidoma na voljo avgusta 2006.

O podjetju Microsoft
Podjetje Microsoft, ustanovljeno leta 1975, je vodilni svetovni ponudnik programske opreme, storitev in rešitev, ki pomagajo posameznikom in podjetjem izkoristiti ves njihov potencial.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme. Novice in informacije so na voljo na spletni strani www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems in logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca, Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803