Novice

Podjetji Cisco Systems in IBM Global Services na VoiceCon 2006

Podjetji sta prikazali združeno prisotnost na novem strežniku Cisco Unified Presence Server for Voice and Instant Messaging Collaboration s prilagojenim dodatkom za prihodnjo različico IBM Lotus Sametime 7.5 in nov Cisco Unified CallManager 5.0.

Omenjeni dodatek omogoča pošiljanje takojšnjih sporočil na Cisco IP telefone, zbira podatke o prisotnosti na uporabnikovem IP telefonu in jih prikaže v odjemalcu Lotus Sametime Connect. Z uporabo možnosti »klikni za klic« v IBM Global Services bodo uporabniki lahko z desnim gumbom na miški izbrali stik v Lotus Sametime in ga poklicali na njegov Cisco Unified IP telefon.

Tehnološka integracija temelji na standardih in bo podjetjem pripomogla k bolj učinkoviti komunikaciji. Uporablja protokol vzpostavitve seje (SIP) za omogočanje klica in SIP za takojšnje sporočanje in določanje prisotnosti (SIMPLE) za izmenjavo informacij o prisotnosti med platformama podjetij IBM in Cisco Systems. Ta prikaz izkorišča na standardih osnovano okolje Eclipse programa Lotus Sametime 7.5, kar ga potrjuje kot razširljivo platformo za bogate realnočasovne aplikacije.

Z uporabo preprostih raznobarvnih ikon v odjemalcu Lotus Sametime Connect lahko uporabniki za vsak svoj stik vidijo zbrane podatke o prisotnosti na spletu in statusu telefona. Z desnim klikom na ime stika lahko uporabnik izbira med ukazoma »IM« za začetek klepeta in »Klic« za vzpostavitev telefonskega klica. V primeru, da izbrana oseba ni dosegljiva za pošiljanje takojšnjih sporočil, bo v Lotus Sametime vgrajena možnost »klik za klic« sporočilo samodejno preusmerila na uporabnikov IP telefon.

Ta prikaz delovanja kaže uporabnost novega strežnika Cisco Unified Presence Server za na standardih osnovano integracijo z vodilnimi zunanjimi razvijalci, kot je denimo IBM, pri združevanju aplikacij za prisotnost s sistemom Cisco Unified Communications. Storitev »klik za klic« v Lotus Sametime z uporabo SIP za vzpostavitev povezljivosti klicev prikazuje podporo za SIP v Cisco Unified CallManager 5.0.

Strežnik Cisco Unified Presence Server prikaže status uporabnika Lotus Sametime za vsak stik, ki je shranjen v Cisco Unified IP telefonu. Status uporabnika Lotus Sametime je združen z njegovim telefonskim in video statusom. Uporabniki tako lahko preverijo, ali je določen njihov stik prisoten v Lotus Sametime in dosegljiv za prejemanje takojšnjih sporočil. V tem primeru mu lahko neposredno s Cisco IP telefona pošljejo takojšnje sporočilo, ki se bo samodejno prikazalo v oknu za klepet v Lotus Sametime na uporabnikovem namizju.

»Združevanje komunikacij med zaposlenimi z integriranjem aplikacij za prisotnost je področje, po katerem ogromno povprašujejo velika podjetja po vsem svetu,« je povedal Zeus Kerravala, podpredsednik raziskav infrastruktur in svetovanja pri Yankee Group, in dodal: »Prikaz na standardih osnovane integracije aplikacij za prisotnost znotraj vodilnih IP komunikacijskih sistemov, ki sta ga pripravili podjetji Cisco Systems in IBM, potrjuje ta trend in prihajajočo ponudbo tovrstnih rešitev.«

»S sodelovanjem s podjetjem IBM pri tehnologiji, ki temelji na standardih, smo prikazali, da je mogoče povezati Unified Communications z namiznimi aplikacijami, kar pomaga uporabnikom pri bolj učinkovitem povezovanju s sodelavci,« je povedal Barry O'Sullivan, podpredsednik in generalni direktor Cisco IP Communications Business Unit, in nadaljeval: »Možnost združene prisotnosti v strežniku Cisco Unified Presence Server bo pripomogla k povečevanju obogatenih komunikacij in produktivnosti znotraj podjetja.«

»Ob konvergenci govornih komunikacij in sodelovanja za učinkovitejše sprejemanje odločitev je realnočasovna tehnologija ključna za poslovni uspeh. Ta prikaz integracije med platformama podjetij IBM in Cisco Systems kaže, kako lahko ponudimo komunikacije na zahtevo v realnem času, s čimer bolj učinkovito dosegamo potrebe naših skupnih strank,« je povedal Bob Kritzer, podpredsednik IBM Global Services.

Na VoiceCon prikazana integracija bo kot dodatna storitev na voljo pri IBM Global Services, ki ponuja širok nabor storitev za vse faze življenjskega cikla rešitev. Podjetji Cisco Systems in IBM bosta ponudili združene rešitve, ki vključujejo Unified Messaging z Lotus Domino, Cisco MeetingPlace z Lotus Notes in Cisco Voice Portal z WebSphere Application Server.

O združenju podjetij IBM in Cisco Systems

Podjetji IBM in Cisco Systems sta ustvarili edinstveno razmerje s širokim dosegom za boljšo podporo svojim strankam pri prehodu na poslovanje na zahtevo. Podjetji ponujata skupno strategijo integriranih rešitev, tehnologij in izdelkov in skupen vodilni položaj v rešitvah, storitvah, strojni, programski in omrežni opremi. Za več informacij o združenju podjetij IBM in Cisco Systems obiščite spletno stran: www.ibm.com/services/alliances/cisco ali www.cisco.com/go/ibm.

O podjetju IBM

IBM je največja družba s področja informacijske tehnologije na svetu, ki je že 80 let na prvem mestu pri zagotavljanju informacijske podpore in razvoja podjetjem. S podporo virov celotnega podjetja IBM in ključnih predstavnikov IBM Business Partners ponuja širok nabor storitev, rešitev in tehnologij, ki tako velikim kot majhnim strankam pomagajo v celoti izkoristiti novo dobo e-poslovanja na zahtevo. Za več informacij o podjetju IBM obiščite spletno stran: http://www.ibm.com.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme. Novice in informacije so na voljo na spletni strani www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems in logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca, Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803