Novice

Podjetje State Street Corporation izboljšalo svoje komunikacijsko

San Jose – Podjetje Cisco Systems je napovedalo, da je State Street Corporation, ena vodilnih organizacij za finančne storitve, vpeljala komunikacijski sistem, osnovan na internetnem protokolu podjetja Cisco Systems, ki je izboljšal dosegljivost omrežja, skrajšal odzivni čas za govorne in podatkovne aplikacije ter zmanjšal administrativne in telekomunikacijske stroške v podjetju.

Nova infrastruktura podjetja Cisco Systems, osnovana na IP, je bostonskemu podjetju State Street izboljšala možnosti za povrnitev v primeru katastrofe. S centraliziranim in virtualiziranim procesiranjem klicev in arhitekturo govornih aplikacij je podjetje State Street pripravljeno na dodajanje, spreminjanje in rast aplikacij, povečevanje kapacitete na zahtevo in učinkovitosti administratorjev omrežja. Na IP osnovane rešitve sodijo v nabor Financial Markets Solution podjetja Cisco Systems, ki je namenjen industriji finančnih storitev, saj finančnim strokovnjakom kot je State Street povečuje vrednost, ki jo nudijo strankam z izboljšano kakovostjo storitev in delovanjem ter hitrejšo odzivnostjo.

Podjetje State Street, ki ima po vsem svetu več kot 21 tisoč zaposlenih, je začelo vpeljavo na IP osnovane infrastrukture z namestitvijo sistema za procesiranje klicev Cisco CallManager za 600 zaposlenih v novi pisarni v Massachusettsu. V sistemu je zdaj več kot 10 podružnic po vsem svetu in doslej so vpeljali več kot šest tisoč IP telefonov podjetja Cisco Systems.

Poleg tega v manjših podružnicah uporabljajo integrirane storitvene usmerjevalnike (ISR) Cisco 3800 Series. Dva tovrstna usmerjevalnika s protokolom Hot Standby Routing Protocol (HSRP) in storitvijo Survivable Remote Site Telephony (SRST) omogočata neprekinjeno poslovanje, saj ponujata delovanje govornih storitev tudi v primeru padca prostranega omrežja WAN.

»Internetna telefonija VoIP nam daje možnost bistvenega tehnološkega napredka ob hkratnem nadzoru stroškov in izboljšavi učinkovitosti našega poslovanja,« je povedala Madge Meyer, izvršna podpredsednica za storitve globalne infrastrukture v podjetju State Street, in nadaljevala: »Tako imamo lahko na primer večje število selitev med pisarnami. Z VoIP je vsak zaposleni tesneje povezan s svojim telefonom, preprosta mrežna mobilnost pa omogoča, da ne potrebujemo velike ekipe za izpeljavo selitev, sprememb in dodajanje novih uporabnikov. Rešitev podjetja Cisco Systems tudi zmanjšuje potrebo po upravljanju ločenih infrastruktur in s tem povezane podvojitve stroškov zaradi vzdrževanja in oddaljene podpore večjemu številu lokacij. Cisco CallManager omogoča, da v svoj telefonski sistem preprosto vpeljemo različne aplikacije za izboljšanje učinkovitosti, na primer pozive, aplikacije za borzno okolje in inteligentno podporo centru za stike.«

V podjetju State Street so dodali tudi Cisco IP Contact Center Enterprise Edition (IPCC), ki nudi poslovno podporo strankam in njihovim centrom za stike. Cisco IPCC Enterprise omogoča inteligentno usmerjanje stikov, obravnavo klicev in telefonsko integracijo iz omrežja na računalnik. Podjetje State Street tako lahko izboljšuje storitve za stranke z integracijo svojih dohodnih in izhodnih glasovnih aplikacij z internetnimi aplikacijami, vključno s klepeti v realnem času, spletnim sodelovanjem in elektronsko pošto.

»S prenosom svojih rešitev za tele-, video- in avdio konference na eno hrbtenično omrežje bomo zabeležili še dodatne prihranke,« je povedala Meyerjeva, in dodala: »Ta rešitev podjetja Cisco Systems je že izboljšala zmogljivost omrežja za 10 do 25 odstotkov in zmanjšala skupne stroške. Z novo tehnologijo so zadovoljni naši vodilni in stranke. Tako pridobimo na vseh področjih.«

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme. Novice in informacije so na voljo na spletni strani www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

O podjetju State Street Corporation

Podjetje State Street Corporation je vodilni strokovnjak za nudenje investicijskih storitev, upravljanja in raziskovanja ter storitev trgovanja institucionalnim investitorjem. Deluje v 26 državah in na več kot 100 geografskih trgih po vsem svetu z 10,1 bilijona dolarjev sredstev v skrbništvu in 1,4 bilijona dolarjev sredstev v upravljanju z 31. decembrom 2005. Za več informacij obiščite spletno stran podjetja na www.statestreet.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems in logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca, Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803