Novice

Bled bo med 21. in 22. marcem gostitelj 5. Cisco Expo

Cisco Systems, vodilni svetovni proizvajalec omrežnih rešitev za internet, bo od 21. do 22. marca 2006 na Bledu organiziral dvodnevno strokovno konferenco. Konferenca, katere poglavitni namen je slovenskim podjetjem predstaviti tehnološke novosti, številne praktične primere uporabe ter poslovne vidike rešitev, je bila doslej dobro sprejeta, predvsem pa se je izkazala za koristno. Prav slednje je bil eden od ključnih razlogov za povabilo domačim in tujim strokovnjakom ter organizacijo že 5. Cisco Expo konference, ki bo poslušalcem tudi letos ponudila novosti s področja komunikacij.

Osnovni namen konference je prenos znanja, izkušenj in informacij uporabnikom; tako velikim kot manjšim podjetjem. Namenjena je vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s tehnologijo IT, od upravljalcev telekomunikacijske infrastrukture in informacijske tehnologije do vodilnih kadrov podjetij in funkcionalnih enot, ki telekomunikacije in informacijsko tehnologijo pri svojem delu uporabljajo posredno. Program konference bo poleg plenarnih predavanj vseboval tudi predavanja s poudarkom na tehnologijah in rešitvah za podjetja, rešitvah za ponudnike storitev in majhna podjetja, partnerska predavanja in predavanja tehnoloških partnerjev.

Kaan Terzioglu, podpredsednik za centralno in vzhodno Evropo, bo predstavil plenarno predavanje z naslovom »Inteligentna Informacijska omrežja – Gradniki prihodnosti«, Istvan Papp, generalni direktor za jugovzhodno Evropo – Adriatik regija, bo predstavil »Iniciative v javnem sektorju«, zagotovo pa bo med najbolj obiskanimi tudi plenarno predavanje »Storitveno usmerjena omrežna arhitektura«.

Letošnja novost konference je večje število delavnic, ki jih bodo vodili domači strokovnjaki podjetja Cisco Systems skupaj s strokovnjaki TAC. Obiskovalci bodo tako lahko sodelovali na skupno štirih delavnicah, in sicer s področja varnosti, IP komunikacij, usmerjanja in preklapljanja ter brezžičnega omrežja.

V sklopu partnerskih predavanj bodo sodelovala podjetja Avtenta, Lancom ter SRC.SI. Tehnološki partnerji – APC, IBM, Panudit, Sedam IT in Trend Micro pa bodo svoje rešitve predstavili tako v sklopu predavanj kot tudi na razstavnem prostoru.

Posebnost letošnje konference sta Cisco izobraževalna pobuda – Cisco Networking Academy Program (CNAP) in Dizajn klinika inženirjev TAC (Technical Assistance Center). Na razstavnem prostoru bosta tako ljubljanska kot mariborska univerza predstavili program Cisco Networking Academy, udeleženci konference pa bodo lahko preizkusili svoje znanje s področja konfiguriranja naprav podjetja Cisco Systems. Na razstavnem prostoru Dizajn klinike TAC bodo inženirji TAC svetovali, kako najbolje izkoristiti prednosti rešitev podjetja Cisco Systems pri postavitvi mreže.

V spremljevalnem programu konference – zaključni rok za prijavo udeležbe je 15. marec – bo po promocijskih cenah možen tudi nakup izbranih izdelkov podjetja Linksys.

Za več informacij o konferenci, predavateljih in vsebini predavanj prosimo obiščite spletno stran www.cisco.com/si.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803