Novice

Podjetja HP, Cisco Systems in CARDIAC

HIMSS – Podjetja HP, Cisco Systems in CARDIAC so napovedala združeno rešitev za zdravstveno oskrbo, ki bo zdravstvenim organizacijam ponudila možnost maksimiranja virov in usmerjenja delovanja ter znatno izboljšala kakovost oskrbe in storitev za paciente.

Tri organizacije so združile svoje strategije in ključne ponudbe s področja zdravstvene oskrbe za pripravo rešitve, ki vključuje ogrodje za zdravstvena omrežja podjetja Cisco Systems (Medical Grade Network) in ponudbo Integrirane bolnišnice (Integrated Hospital) podjetja CARDIAC, združeno pod okriljem programa Digitalne bolnišnične infrastrukture (DHI) podjetja HP.

Sodelovanje temelji na prednosti vsakega izmed teh podjetij na področju zdravstvene tehnologije, s čimer lahko bolnišnicam in drugim ustanovam v zdravstvenem sektorju ponudijo paleto integriranih, prilagojenih rešitev in storitev informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT).

Združene rešitve bodo zdravstvenim strokovnjakom pripomogle pri:
- hitri izmenjavi podatkov o pacientih z visoko stopnjo varnosti, kar bo omogočilo hitrejše in bolj učinkovito opravljanje diagnoze in zdravljenje;
- brezžičnem sledenju mobilne opreme in ključnih virov;
- večji odzivnosti, zaradi brezžičnega komuniciranja s pacienti in kolegi v realnem času;
- oddaljenem, hitrem in natančnem nadzorovanju pacientov;
- bolj učinkovitem sodelovanju za uspešno oskrbo pacientov.

Podjetje HP bo delovalo kot sistemski integrator in nudilo celovito projektno vodenje, načrtovanje sistemske arhitekture, integracijo z vmesno programsko opremo CARDIAC IMATIS, varnost in vpeljavo omrežja ter odprtega gostovanja. Tudi za izobraževanje, podporo in nadzor bo poskrbelo podjetje HP, skupaj z dobavo podpore infrastrukture, kot so strežniki, pomnilniški sistemi in arhiviranje, osebni računalniki ter dlančniki.

Nova rešitev je ključen sestavni del iniciative Digital Hospital Infrastructure (DHI) podjetja HP, programa, ki bolnišnicam nudi infrastrukturne rešitve za agilnost in prilagodljivost, potrebno za podporo spreminjajoči se naravi zdravstvenih informacijskih tehnologij.

Podjetje Cisco Systems bo dobavilo enotno konvergentno inteligentno omrežje, ki podpira glasovne, video in podatkovne aplikacije znotraj palete rešitev Cisco Clinical Connection Suite, ki vključujejo poziv medicinski sestri (Nurse Call), nadzor pacientov (Patient Monitoring), lokacijske storitve in oskrbo s sodelovanjem.

Podjetje CARDIAC bo dobavilo integracijo za storitev Nurse Call, terminale za paciente, integracijo medicinskih naprav, upravljanje z opozorili, komunikacije bolničarjev in sledenje virom, osnovano na njihovi rešitvi vmesne programske opreme IMATIS.

"Zadovoljni smo z dobrimi prihodki in zaslužki po delnici, ki jih je podjetje Cisco Systems doseglo v drugem četrtletju, obenem pa smo zelo zadovoljni tudi z velikim številom naročil," je povedal John Chambers, predsednik uprave in generalni direktor podjetja Cisco Systems, in dodal: "To dokazuje, da naša strategije deluje v smislu konvergence v glasovne, video in podatkovne storitve, skupaj z uravnoteženim pristopom k našim tržnim segmentom, jedrnim in naprednim tehnologijam, poslovni in tehnološki arhitekturi ter ključnim geografskim področjem. Omrežje omogoča naslednjo generacijo IT. Vse oblike komunikacije se prenašajo v omrežje, kar spreminja način, na katerega naše stranke ustvarjajo poslovne modele in oblikujejo nove načine na komunikacijah osnovanih storitev za svoje stranke, zaposlene in državljane. Podjetje Cisco Systems je pred petimi leti predvidelo potrebo po inteligenci v celotnem omrežju, danes pa se te dividende pričenjajo vračati."

Finančni poudarki

"Naši rezultati za drugo četrtletje prikazujejo solidno finančno izvedbo in dobičkonosno rast," je povedal Dennis Powell, direktor financ pri podjetju Cisco Systems, ter nadaljeval: "Pri vodenju dolgoročnih rezultatov poslovanja, smo opazili veliko prednosti, predvsem 1,9 milijarde USD finančnega toka iz delovanja, neto prihodke pred obdavčitvijo (pro forma) v znesku 1,6 milijarde USD in 18-odstotno letno povišanje zaslužka pred obdavčitvijo (pro forma) po delnici v znesku 0,26 USD."

Spreminjajoča narava zdravstvene oskrbe

Bolnišnice po vsej Evropi se srečujejo s potrebo po zmanjševanju stroškov, višanju učinkovitosti in prikazovanju večje odgovornosti javnosti. IKT lahko prevzame ključno vlogo pri vzpodbujanju varne in učinkovite oskrbe s poudarkom na pacientu. Čeprav ima celoten zdravstveni sektor zgodovino nizkih finančnih virov za nabavo IKT, bolnišnice po vsej Evropi večajo svoje investicije, da bi postale digitalne bolnišnice. Evropska Komisija napoveduje, da bo do leta 2010 pet odstotkov državnih zdravstvenih proračunov investiranih v sisteme in storitve e-zdravja.

Sodelovanje med podjetji HP, Cisco Systems in CARDIAC bo poenostavilo način »digitaliziranja« bolnišnic in razvoja njihovih storitev za 21. stoletje, saj bodo bolnišnice dobile sestavljene pakete najboljših rešitev na trgu, ki so bile razvite skozi leta združenih izkušenj pri delu na področju zdravstvenih IKT.

Podjetja HP, Cisco Systems in CARDIAC že sodelujejo pri doseganju vizije, in sicer v bolnišnici St. Olav, pod vodstvom podjetja Telenor, vodilnega ponudnika storitev na Norveškem. Ključen del projekta se osredotoča na storitev Nurse Call – aplikacijo za nadzorovanje pacientov, ki omogoča medicinskim sestram prejemanje neposrednih opozoril o stanju pacientov na dlančnik, računalnik ali IP telefon. Medicinske sestre in drugi zdravstveni delavci lahko komunicirajo tudi neposredno s pacienti in sodelavci, ne glede na to, kje se nahajajo. Tudi ko pacienta premaknejo v drug oddelek ali celo bolnišnico, medicinskim sestram ne bo več treba ustno podajati poročil o pacientovem stanju, temveč bodo stanje lahko preverile na svojem dlančniku.

»Tukaj izgrajujemo bolnišnično IKT infrastrukturo za izkoriščanje prednosti sodobnih zdravstvenih komunikacij v prihodnjih desetletjih,« je povedal Arve-Olav Solumsmo, vodja za odnose z javnostmi pri projektu razvoja bolnišnice, in dodal: »Naši tehnološki dobavitelji ne ponujajo zgolj najsodobnejših rešitev, temveč bodoče najsodobnejše rešitve.«

Nova komunikacijska infrastruktura v bolnišnici temelji na omrežni tehnologiji Cisco Medical Grade, ki nudi hitro, povsem redundantno IP infrastrukturo ter varno brezžično pokritost 11 zgradb za mobilno klinično osebje in obsežno rešitev IP telefonije.

Podjetje HP ima odgovornost za arhitekturo IKT rešitev, celovito preizkušanje in zagotovitev kakovosti. Skrbi tudi za vodenje projekta, načrt arhitekture rešitev, prirejeno varnostno rešitev, preizkušanje in zagotovitev kakovosti, vpeljavo omrežja in odprtega gostovanja, kakor tudi tehnologijo, kot so strežniki in računalniki.

Na osnovi brezžičnih dostopnih točk, ki bodo delovale na omrežju Cisco Medical Grade, bo podjetje HP integriralo svoje medicinske dlančnike (MDA) za prikaz laboratorijskih rezultatov in vnašanje zahtevkov. To bo omogočilo zdravstvenim strokovnjakom dostop do ključnih informacij, kot so kartoteke pacientov, v realnem času, med delom na oddelku. MDA bo deloval tudi kot telefon. Brezžično omrežje bo zagotovilo tudi računalniško podporo za prenosnike in tablične računalnike zdravnikov, ki bodo lahko prikazali rentgenske slike in druge ključne podatke.

Poleg tega bo podjetje CARDIAC zagotovilo integracijo s storitvijo Nurse Call, terminale za paciente, integracijo z medicinskimi napravami, upravljanje pozivov, komunikacije z bolničarji in vodenje virov na osnovi svoje sredinske programske opreme IMATIS. Podjetje bo tudi vodilo vpeljavo in integracijo posteljnih terminalov. Ti terminali bodo pacientom nudili dostop do zabave, osebju pa dostop do kliničnih aplikacij. Rešitev za zabavo bo pacientom omogočala uporabo radia, televizije in telefona preko IP.

Naslednja revolucija v zdravstvu

Naslednja revolucija v zdravstvu se ne bo zgodila zgolj v medicini, temveč pri uporabi tehnologije za dostavo informacij, ki bodo pripomogle k varni in učinkoviti oskrbi pacientov.

»Z združevanjem naših prednosti lahko pomagamo bolnišnicam izkoristiti potenciale, ki jih informacijske tehnologije prinašajo, da lahko tudi one vstopijo v 21. stoletje,« je povedal Ingo Juraske, podpredsednik in vodja oddelka za javni sektor pri HP EMEA, ter dodal: »To sodelovanje je eden izmed ključnih elementov pri viziji celovite infrastrukture digitalne bolnišnice podjetja HP, ki se osredotoča na potrebo po izboljšavi integracije prek celotnega okolja bolnišnice. Naša osnovna ponudba DHI ponuja rešitev za dolgoročno in poenoteno hrambo medicinskih slik.«

»Izboljšanje kliničnega delovnega toka je ključna potreba, ki je današnje rešitve IKT še niso izpolnile,« je povedal Yvon Le Roux, podpredsednik za javni sektor pri Cisco Systems Europe and the Emerging Markets. »Z uporabo omrežja Cisco Medical Grade Network za komunikacijsko platformo ta rešitev pomaga bolnišnicam po vsem svetu, saj poenostavlja in pospešuje komunikacijske postopke, izboljšuje načine diagnosticiranja, nadzorovanja in zdravljenja bolnikov, hkrati pa pomaga zdravstvenim organizacijam pri izboljšavi oskrbe pacientov in zmanjševanju stroškov.«

»Vsak element informacij mora biti dostopen v trenutku in zanesljivo, da se lahko izboljša varnost in skrb za paciente. Integracija bolnišničnih medicinskih sistemov in inštrumentov bo skupaj z dobavo zanesljivega in neposrednega komunikacijskega sistema predor v varnem in učinkovitem delovanju bolnišnic,« je povedal Kjell Borthne, doc. dr. in vodja zdravstvenih projektov pri podjetju CARDIAC.«

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme. Novice in informacije so na voljo na spletni strani www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com

O podjetju CARDIAC

IMATIS je nagrajen izdelek podjetja CARDIAC, norveškega razvijalca in inovativnega integratorja programske opreme za medicino, naftno industrijo in proizvodnjo. Realnočasovna orodja za odločanje z dostopom prek spletnih portalov, iz katerekoli naprave, je njihova poslovna ideja. Z uporabo najsodobnejše tehnologije podjetij Microsoft, Cisco Systems, HP in National Instruments gradijo rešitve za prihodnost. Za več informacij oobiščite www.cardiac.no.

O podjetju HP

HP je ponudnik tehnoloških rešitev za domače uporabnike, podjetja in inštitucije po vsem svetu. Ponudba podjetja obsega IT infrastrukturo, globalne storitve, računalništvo za podjetje in dom, optično branje in tiskanje. V četrtem fiskalnem četrtletju, ki se je zaključilo 31. oktobra 2005, so prihodki podjetja HP znašali 86,7 milijarde dolarjev. Več informacij o podjetju HP je na voljo na spletni strani www.hp.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803