Novice

Cisco Systems Slovenija otrokom s cerebralno paralizo

Že drugo leto zapored so zaposleni v Cisco Systems Slovenija s prostovoljnim prispevkom v vrednosti 300.000 slovenskih tolarjev omogočili terapevtsko smučanje, sankanje in ostale zimske radosti oskrbovancem in njihovim spremljevalcem, članom notranjskega društva za cerebralno paralizo.

V soboto, 11. in nedeljo, 12. februarja je tako skupno več kot 70 članov notranjskega društva užilo zimske radosti v Kranjski gori. Kot je povedal Darko Sanabor, predsednik društva: »S prispevkom Cisco Systems smo pokrili dobri dve tretjini sredstev organizacije in izvedbe zimskega vikenda. Poleg otrok, ki se vsako leto veselijo zimovanja, tak vikend tudi staršem ponuja ne le dodatna znanja in druženja z ostalimi družinami temveč tudi razbremenitev vsakdanjih skrbi in izzivov, s katerimi se dnevno soočajo vsi člani družin otrok s cerebralno paralizo«.

Z donacijo so zaposleni prispevali svoj delež h korporativni kulturi družbe, ki poudarja predvsem udejstvovanje ter vračanja lokalnim skupnostim, v katerih posamezna podružnica živi in deluje. Slovenska pisarna je tako že drugo leto zapored svoj prispevek namenila notranjskemu društvu za cerebralno paralizo in tako omogočila zimski vikend v Kranjski gori tudi tistim otrokom in njihovim oskrbovalcem, ki so zaradi težav, s katerimi živijo, za tovrstne aktivnosti prikrajšani skozi vse leto.

Notranjsko društvo za cerebralno paralizo je samostojno, nepridobitno, prostovoljno združenje fizičnih oseb s cerebralno paralizo in z drugimi vrstami možganskih poškodb, njihovih svojcev in drugih oseb, ki se izobražujejo zaradi nujne pomoči ter uresničevanja drugih interesov, ki jih družina zastopa. Društvo, ki se prvenstveno financira na lokalnem nivoju prek Zveze društev za cerebralno paralizo Sonček, sicer pa prek donacij od občin in pokroviteljev regijsko pokriva družine tako od Notranjske do Primorske regije; področje Vipave, Ajdovščine, Sežane, Kozine, Postojne, Ilirske Bistrice, Cerkna in Idrije. Društvo, ki je bilo ustanovljeno pred 9 leti na pobudo staršev otrok s cerebralno paralizo, ima danes 148 članov in čez vse leto organizira številne aktivnosti, med njimi tudi tedensko terapevtsko jahanje in plavanje, enkrat letno izlet za vse člane društva, vsako poletje pa tudi 14-dnevno terapevtsko kolonijo, v kateri potekajo delavnice pod vodstvom strokovnega tima: zdravnikov, terapevtov, določenih animatorjev, ki skrbijo za otroke med različnimi aktivnostmi. Jeseni organizirajo terapevtsko jahanje in plavanje, ob zaključku leta obdarovanje otrok, dedka mraza, kjer so obdarovani vsi ne glede nato, ali so otroci s posebnimi potrebami ali pa sorojenci, v februarju pa terapevtsko smučanje s posebnimi vaditelji smučanja.

Podjetje HP bo delovalo kot sistemski integrator in nudilo celovito projektno vodenje, načrtovanje sistemske arhitekture, integracijo z vmesno programsko opremo CARDIAC IMATIS, varnost in vpeljavo omrežja ter odprtega gostovanja. Tudi za izobraževanje, podporo in nadzor bo poskrbelo podjetje HP, skupaj z dobavo podpore infrastrukture, kot so strežniki, pomnilniški sistemi in arhiviranje, osebni računalniki ter dlančniki.

Nova rešitev je ključen sestavni del iniciative Digital Hospital Infrastructure (DHI) podjetja HP, programa, ki bolnišnicam nudi infrastrukturne rešitve za agilnost in prilagodljivost, potrebno za podporo spreminjajoči se naravi zdravstvenih informacijskih tehnologij.

Podjetje Cisco Systems bo dobavilo enotno konvergentno inteligentno omrežje, ki podpira glasovne, video in podatkovne aplikacije znotraj palete rešitev Cisco Clinical Connection Suite, ki vključujejo poziv medicinski sestri (Nurse Call), nadzor pacientov (Patient Monitoring), lokacijske storitve in oskrbo s sodelovanjem.

Podjetje CARDIAC bo dobavilo integracijo za storitev Nurse Call, terminale za paciente, integracijo medicinskih naprav, upravljanje z opozorili, komunikacije bolničarjev in sledenje virom, osnovano na njihovi rešitvi vmesne programske opreme IMATIS.

"Zadovoljni smo z dobrimi prihodki in zaslužki po delnici, ki jih je podjetje Cisco Systems doseglo v drugem četrtletju, obenem pa smo zelo zadovoljni tudi z velikim številom naročil," je povedal John Chambers, predsednik uprave in generalni direktor podjetja Cisco Systems, in dodal: "To dokazuje, da naša strategije deluje v smislu konvergence v glasovne, video in podatkovne storitve, skupaj z uravnoteženim pristopom k našim tržnim segmentom, jedrnim in naprednim tehnologijam, poslovni in tehnološki arhitekturi ter ključnim geografskim področjem. Omrežje omogoča naslednjo generacijo IT. Vse oblike komunikacije se prenašajo v omrežje, kar spreminja način, na katerega naše stranke ustvarjajo poslovne modele in oblikujejo nove načine na komunikacijah osnovanih storitev za svoje stranke, zaposlene in državljane. Podjetje Cisco Systems je pred petimi leti predvidelo potrebo po inteligenci v celotnem omrežju, danes pa se te dividende pričenjajo vračati."

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme. Novice in informacije so na voljo na spletni strani www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803