Novice

Podjetja Cisco Systems, Intel in Oracle

SAN JOSE – Podjetja Cisco Systems, Intel Corporation in Oracle so napovedala ustanovitev združenja podjetij visoke tehnologije, zdravstvenih skupin in združenj zasebnih zdravnikov. To bo nadgradilo delo zdravnikov, ki uporabljajo tehnologijo za izmenjavo informacij in izboljševanje nege pacientov. Združenje je edinstveno, ker ga vodijo delodajalci, poleg tega pa združuje tisoče zaposlenih in ponudnikov zdravstvenih storitev, ki si skupaj prizadevajo za izboljšanje kakovosti zdravstvene oskrbe.

Združenje Pay-For-Performance iz Silicijeve doline povezuje podjetja Cisco Systems, Intel in Oracle, kakor tudi nekatere izmed največjih zdravstvenih skupin in združenj zasebnih zdravnikov v Severni Kaliforniji, vključno s podjetji Camino Medical Group, Kaiser Permanente, Paolo Alto Medical Foundation, San Jose Medical Group, Santa Clara County IPA, Santa Cruz Medical Foundation in Stanford Hospital and Clinics.

Cilj združenja je pospešiti vpeljavo zdravstvenih informacijskih tehnologij za varno in visoko zavarovano izmenjavo ključnih podatkov o pacientih. Dostop do natančnih in ažurnih podatkov o pacientih je v današnjem času v zdravstvu ključnega pomena. Napačne diagnoze, recepti za zdravila s kontraindikacijami, ponavljanje preizkusov in številni drugi problemi so pogosta posledica tega, da zdravniki nimajo dostopa do ažurnih podatkov.

»Pomembno je, da delodajalci in zdravniki sodelujejo pri izboljšavi kakovosti in varnosti oskrbe,« je povedal Dr. Jeffrey Rideout, dr. med., podpredsednik skupine za zdravstveno oskrbo, internet in poslovne rešitve pri podjetju Cisco Systems, ter dodal: »Ustvarjanje sistema, ki vsebuje informacije o pacientih, podatke in posledice zdravil in zdravljenja bo zdravnikom pripomoglo k sprejemanju najboljših odločitev.«

Ključni namen združenja je vpeljava sistema Pay-For-Performance, ki bo temeljil na programu Nacionalnega komiteja za zagotavljanje kakovosti znotraj programa Povezave zdravnikov. Ta se že uporablja znotraj programa Mostovi do odličnosti v več zveznih državah, temelji pa na spremljanju zdravnikovega delovanja, ki uporablja sistematične postopke in zdravstveno informacijsko tehnologijo za izboljševanje kakovosti.

Združenje pričakuje, da bo z vpeljavo nagrad za uporabo postopkov in tehnologije pospešilo prehod na elektronske zdravstvene kartoteke in uporabo orodij za podporo avtomatiziranim odločitvam. Tovrstna orodja lahko zdravnikom pomagajo pri izbiri najboljše terapije za določenega pacienta, glede na najnovejše znanstvene in medicinske postopke ter družinsko zgodovino.

»Zdravnik z dobrim elektronskim registrom je veliko bolj učinkovit in zanj obstaja manjša verjetnost, da bo storil napako,« je povedala predsednica Nacionalnega komiteja za zagotovilo kakovosti Margaret E. O'Kane, in dodala: »Gre tudi za dejansko učinkovitost – zdravniku z dobro informacijsko podporo ne bo treba namenjati veliko časa iskanju družinske zgodovine, da bi ugotovil, katero zdravilo je najbolj primerno za določenega pacienta.«

Združenje temelji na skupnem cilju sodelujočih, to je izboljšanje izmenjave informacij za boljšo zdravstveno oskrbo. Člani združenja so tesno sodelovali pri določanju načina za nagrajevanje zdravnikov, ki sodelujejo v programu Pay-For-Performance. Sprva bodo podjetja Cisco Systems, Intel in Oracle sodelujočim dajala finančne vzpodbude glede na rezultate v treh ključnih kategorijah: oskrba na osnovi evidenc, upravljanje oskrbe in izobraževanje pacientov.

Pospešitev programa Pay-For-Performance je pri Ministrstvu za zdravstvo označena kot nacionalna prioriteta. Ministrstvo vodi večje število iniciativ za izboljšavo zdravstvene oskrbe prek vpeljave informacijskih tehnologij. Število programov v ZDA se je od leta 2003 potrojilo in jih danes šteje prek 100. Podjetja Cisco Systems, Intel in Oracle so se odločila k sodelovanju povabiti tudi zdravstvene skupine in združenja zasebnih zdravnikov, saj ta zdravijo mnoge zaposlene v teh treh podjetjih v Severni Kaliforniji. Podjetja nameravajo razširiti združenje na območja, kjer imajo večja števila zaposlenih. Združenje je tehnološko nevtralno in temelji na standardih ter se ne zavzema za vpeljavo tehnologije kateregakoli ponudnika.

O podjetju Intel

Intel, vodilno podjetje v inovaciji silicija, razvija tehnologije, izdelke in iniciative, ki nenehno izboljšujejo način, kako ljudje delajo in živijo. Za dodatne informacije o Intelu obiščite spletno stran www.intel.com/pressroom.

O podjetju Oracle

Oracle je največje podjetje za programsko opremo velikih podjetij. Dodatne informacije o Oraclu so pa obiščite spletno stran www.oracle.com.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme. Novice in informacije so na voljo na spletni strani www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oracle, JD Edwards in PeopleSoft so registrirane blagovne znamke Oracle Corporation in/ali njegovih podružnic.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803