Novice

Podjetje Petrom dosega poslovno učinkovitost prek IP komunikacijskega

Bukarešta – Petrom, največji proizvajalec nafte in plina v Jugovzhodni Evropi je za svoj sistem internetne telefonije za pomoč pri optimizaciji svojih poslovnih procesov, izboljšanje operativne učinkovitosti ter znižanje komunikacijskih stroškov izbral rešitev komunikacij prek internetnega protokola podjetja Cisco Systems. Podjetje Petrom sodeluje s podjetjem Cisco Systems in njegovim certificiranim partnerjem S&T Romania pri začetni vpeljavi sistema internetne telefonije za 3600 uporabnikov na osmih lokacijah, vključno z dvema naftnima rafinerijama v Ploiestu in Pitestu. Sistem nameravajo v naslednjih treh do petih letih razširiti na 10 do 15 tisoč uporabnikov.

Vpeljava internetne telefonije podjetja Cisco Systems je del obsežne modernizacije, ki jo je začelo podjetje Petrom takoj po privatizaciji leta 2004. Ta modernizacija temelji na razvoju visokozmogljive IT infrastrukture, zasnovane na internetnem protokolu in standardiziranih elementih, pripravljene za podporo konvergentnim podatkovnim in glasovnim aplikacijam za celotno poslovanje podjetja Petrom.

Christian Ogris, direktor informatike pri podjetju Petrom je povedal: »Pri naši modernizaciji je IT infrastruktura zelo pomembna, hkrati pa moramo nadgraditi tudi naše obstoječe telefonske sisteme, ne zgolj zaradi zmanjševanja stroškov, temveč tudi zato, da lahko dosežemo fleksibilnost in visoko stopnjo upravljanja, ki jo potrebujemo za izboljšanje naših aktivnosti. Podjetje Cisco Systems je pokazalo razumevanje za naše potrebe z rešitvijo, ki se je dobro integrirala v naše omrežje in je primerna za prilagajanje evoluciji našega poslovanja.«

Sistem internetne telefonije podjetja Cisco Systems v podjetju Petrom je načrtovan za centralizirano nastavljanje in upravljanje z oddaljenim nadzorom nad vpeljavami na drugih lokacijah. To je omogočilo znatne prihranke pri stroških, času in virih med vpeljavo, uvodnimi vzpostavitvami, upravljanem selitev ter vnašanjem novih uporabnikov in sprememb. Od zaključka prve faze vpeljave IP komunikacijskega sistema podjetja Cisco Systems je podjetje Petrom odpravilo stroške za klice med osmimi podružnicami, saj klici sedaj potekajo prek IP omrežja. Rešitev podjetja Cisco Systems tudi pomaga pri odpravi podvajanja virov med postopkom modernizacije, saj je mogoče Cisco IP telefone ponovno vpeljati kjerkoli v omrežju.

»Uspešna vpeljava projekta sistema IP komunikacij podjetja Cisco Systems v podjetju Petrom je znak naše dolgoročne zaveze k podpori poslovanja v Romuniji,« je povedal Bogdan Constantinescu, regionalni direktor pri Cisco Systems Romania & Republic of Moldova, in dodal: »Izkušnje, ki smo jih dobili pri sodelovanju s tisoči podjetji po vsem svetu, lahko izkoristimo za reševanje zapletenih poslovnih komunikacij in pomoč strankam pri izboljšavi učinkovitosti poslovnih procesov.«

Podjetje Petrom je v prvi fazi namestilo dva sistema Cisco CallManager za podporo procesiranju klicev po osmih lokacijah in vpeljalo 1300 IP telefonov Cisco 7940G in 7960G. Hkrati je začelo drugo fazo vpeljave 2300 IP telefonov na omrežno infrastrukturo podjetja Cisco Systems, ki jo sestavljajo stikala Cisco Catalyst 3560 in Catalyst 4506 Series, integrirani storitveni usmerjevalniki Cisco 2800 Series in 3800 Series ter varnostne naprave Cisco PIX 515 in 525 Series.

O podjetju Petrom

Podjetje Petrom je največja romunska naftna in plinska skupina, ki deluje na področjih raziskovanja in proizvodnje, rafiniranja in petrokemikalij, kakor tudi v prodaji in trženju. Naftne in plinske rezerve podjetja Petrom znašajo približno milijardo boe, zmogljivosti rafiniranja 8 metričnih ton in približno 600 polnilnih postaj. V letu 2004 so njihovi prihodki iz prodaje znašali 2143 milijonov evrov, EBITDA pa 28 milijonov evrov. Od decembra 2004 je 51 % Petroma v lasti OMV, vodilne skupine za nafto in plin v Srednji Evropi. OMV je aktiven pri rafiniranju in trženju, raziskovanju in proizvodnji, plinu in tudi kemikalijah v 28 državah na petih kontinentih. Država Romunija ima 0,74 % delnic Petroma, Evropska banka za izgradnjo in razvoj 2,03%, 6,23% pa mali delničarji.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme. Novice in informacije so na voljo na spletni strani www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. e svojih lastnikov.Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803