Novice

Podjetji airBand Communications in Linksys

Dallas - Podjetje Linksys in podjetje airBand Communications, največji ponudnik stacionarnih brezžičnih omrežij za poslovne stranke v ZDA, sta sporočila, da opravljata prvi preizkus nove platforme gostujočih IP komunikacij podjetja Linksys, podružnice podjetja Cisco Systems. AirBand kot prvi ponudnik storitev v ZDA vpeljuje rešitev Cisco Systems Service Node, ki omogoča usmerjanje klicev za podporo rešitvi Linksys One. Linksys One dopolnjuje obstoječo ponudbo podjetja airBand za velika podjetja s konvergentno platformo za internetno telefonijo in podatkovna omrežja. Preizkus bo potekal v Dallasu, v njem pa bo sodelovalo 20 podjetij.

Platforma Linksys One ponuja posrednikom z dodanimi storitvami (value-added reseller - VAR) in končnim uporabnikom rešitev, ki jo je mogoče preprosto namestiti in vključiti, prav tako pa podpira visoko kakovost glasovnih, video in podatkovnih poslovnih omrežnih aplikacij ter dostop do interneta prek ene hitre povezave. Načrtovana je za odpravo težav, povezanih s pridobivanjem certifikatov in z nastavljanjem omrežij LAN za podporo internetni telefoniji (VoIP) pri strankah. Ponuja tudi celovito varnost, nadzorovanje in omrežno upravljanje vse do službenih telefonov. Platforma je tudi edinstvena zaradi lastnosti plug-and-play, ki jih omogoča osnovna tehnologija za avtomatiziranje iskanja omrežja in nastavitev novih CPE ter nadgradenj sistema.

"Pri pripravi te rešitve smo sodelovali s podjetjema Cisco Systems in Linksys, ker smo verjeli, da dopolnjuje našo ponudbo izdelkov ter nam omogoča, da ponujamo integrirane podatkovne storitve in internetno telefonijo, ki jo samo priključiš in poženeš," je povedal Mark F. Spagnolo, predsednik in generalni direktor podjetja airBand, in dodal: "Verjamemo, da bo vodilni položaj podjetja Cisco Systems pri izgradnji podatkovnih in glasovnih omrežij prinesel podoben uspeh tudi tej platformi v okolju gostujočih storitev."

"AirBand je vodilno podjetje pri vpeljavi visokokakovostnih integriranih podatkovnih in glasovnih storitev podjetjem," je povedal Marthin De Beer, podpredsednik uprave podjetja Linksys in generalni direktor enote za poslovanje z majhnimi podjetji, in še dodal: "Prispevki podjetja airBand k razvoju platforme so bili ključnega pomena pri pripravi platforme Linksys One za trg."

Podjetji airBand in Linksys sta januarja in februarja napovedali več dogodkov, ki bodo prikazali zmogljivosti rešitve Linksys One za posrednike z dodanimi storitvami in jim ponudila dostop do izobraževanja, ki je potrebno za pridobitev certifikata. Za datume predstavitev obiščite spletni strani www.airband.com in www.linksysone.com.

O podjetju airBand Communications Inc

Podjetje airBand Communications Inc. je ponudnik širokopasovnih komunikacij, ki se ukvarja predvsem s pomočjo podjetjem pri izkoriščanju polnega potenciala svojih glasovnih in podatkovnih storitev. Z izdatno ponudbo rešitev za internetno telefonijo in hiter prenos podatkov airBand svojim strankam ponuja funkcionalnost in fleksibilnost, ki je potrebna za konkurenčno in vse bolj mobilno poslovno okolje. Podjetje izkoristi svoje stacionarno brezžično omrežje, kjer je le-to na voljo, da lahko svojim strankam ponudi hitrejše storitve, takojšnjo možnost nadgradnje in polno redundanco mimo omrežja lokalnega ponudnika telekomunikacij. Posledično se že več kot 2000 podjetij pri svojih širokopasovnih storitvah zanaša na podjetje airBand, med drugim tudi vodilna podjetja kot so Continental Airlines, Fujitsu, Salomon Smith Barney, The Staubach Company in WebMD. Podjetje airBand ima sedež v Dallasu, v zvezni državi Teksas. Za več informacij o podjetju obiščite spletno stran www.airband.com.

O podjetju Linksys

Od ustanovitve leta 1988 je podjetje Linksys, sedaj del korporacije Cisco Systems, vodilno podjetje na področju brezžičnih in Ethernet omrežij za domače uporabnike in majhna podjetja. Podjetje je zavezano k ustvarjanju čim bolj preprostih in za uporabnike cenovno ugodnih omrežnih rešitev in ponuja inovativne, večkrat nagrajene izdelke, ki se samodejno povezujejo z velikim številom naprav in programov. Linksys svojim strankam nudi visoko stopnjo podpore. Za več informacij obiščite www.linksys.com in www.linksysone.com.

# # #

Linksys je registrirana blagovna znamka podjetja Cisco Systems Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in nekaterih drugih državah. Druge blagovne znamke in izdelki so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke svojih lastnikov.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803