Novice

Virgin Entertainment in Hannaford Bros. Co. izboljšujeta produktivnost

New York - vodilni svetovni prodajalec glasbe ter zabavnih vsebin Virgin Entertainment Group, in trgovec Hannaford Bros. Co. sta za zagotovitev boljšega nakupnega doživetja, poenostavitev delovanja trgovin in ustvarjanja bolj odzivne organizacije, izbrala rešitev inteligentnega omrežja za trgovine (Intelligent Retail Network) podjetja Cisco Systems.

Virgin Entertainment »zažiga« s Cisco IP telefonijo

Tisočim kupcem je znotraj ZDA na voljo 18 trgovin Virgin Megastore, ki ne ponujajo le obiskov največjih zvezdnikov, široke izbire glasbe, DVD-jev ter iger, visoko usposobljenega osebja trgovin, temveč uveljavljeno interaktivno nakupovanje z najsodobnejšimi nakupovalnimi tehnologijami. Virgin Megastores so v okviru zagotavljanja najboljšega možnega nakupnega doživetja svojih kupcev želeli izboljšati svoje Virgin Vault Kiosk, t.i. postaje za poslušanje glasbe, prek katerih bi kupcem lahko ponudili dostop do obširne glasbene knjižnice. Hkrati so želeli nadgraditi telefonski sistem po trgovinah, in s tem zmanjšati stroške glasovnih komunikacij, povečati funkcionalnost in lažje upravljanje, predvsem pa doseči večjo statusno vidljivost tehnologij v trgovinah. Omenjeno bi jim uspelo le s ponovno razčlenitvijo svojih tehnoloških temeljev.

Izbira kombinacije SBCjevega omrežja z večprotokolnim preklapljanjem z oznakami (MPLS) in programsko opremo za konvergentni prenos podatkov, govora in aplikacij ter vsebin ACNS podjetja Cisco Systems, je skupini Virgin Entertainment omogočila večjo stopnjo zanesljivosti, redundance in vzpostavitve poslovanja ob nesreči, hkrati pa boljši nadzor in upravljanje za kioske ključnih nastavitev kot je pasovna širina. Virgin Megastores je na omenjenem Cisco MPLS omrežju vpeljal prek 200 novih postaj Virgin Vault Kiosk, ki izkoriščajo Cisco tehnologijo predpomnjenja vsebin za dostavo vzorcev prek interneta, in sicer za več kot 250.000 CD-jev, 11.000 DVD-jev in 7.000 iger.

»Za ohranjanje visoke stopnje konkurenčnosti, smo pri Virgin Megastore zavezani k uporabi napredne tehnologije. Izbrali smo inteligentno omrežje za trgovine podjetja Cisco Systems, s katerim bomo lahko kupcem omogočili širši in bolj dinamičen nabor storitev. Poleg tega pa bomo pridobili orodja za boljše upravljanje naših aplikacij, ki zahtevajo veliko pasovne širine,« je povedal Robert Fort, direktor informacijskih tehnologij pri Virgin Entertainment Group, Severna Amerika, ter dodal: » Po statistikah vsaka postaja Virgin Vault Kiosk prispeva k prodaji približno 1,5-2 dodatnih CD-jev dnevno. Glede na to, da imamo več kot 200 takih kioskov, to pomeni znaten dvig prodaje.«

Z rešitvijo Cisco Collaborative Communications imajo zaposleni v trgovinah Virgin Megastore poleg vseh klasičnih lastnosti, ki jih uporabnik pričakuje od službenega telefona, sedaj tudi dostop do imenika zaposlenih, naprednih možnosti glasovne pošte in drugih aplikacij, ki prihranijo čas. Konzervativne ocene kažejo, da bo podjetje Virgin Entertainment Group z uporabo IP telefonije prihranilo 700.000 dolarjev letno, v prihodnje pa namerava vpeljati rešitve, ki bodo trgovinam omogočile v živo oddajati glasbene nastope in promocijska predvajanja v druge trgovine znotraj verige po vsej Severni Ameriki. Podjetje tudi raziskuje nove programe zvestobe kupcev, ki izkoriščajo prednosti interaktivnih kioskov in so že prejeli pozitivne povratne informacije kupcev.

Sveže sestavine IP telefonije povečajo produktivnost v podjetju Hannaford Bros. Co.

Podjetje Hannaford Bros. Co. že več kot 120 let ponuja visokokakovostne prehrambene in zdravstvene izdelke v 147 supermarketih na severovzhodu ZDA. Za dosego večje fleksibilnosti lastnega telefonskega sistema, znatnih prihrankov stroškov in izboljšane produktivnosti zaposlenih, so v kot del rešitve Cisco Collaborative Communications Solution v vsako trgovino vpeljali tudi do 32 Cisco IP telefonov. Osnova za napredne aplikacije telefonskih storitev je omrežje, ki je že temeljilo na Cisco celovitem inteligentnem trgovskem omrežju. Le-to je načrtovano na Cisco storitveno naravnani omrežni arhitekturi (SONA – Services Oriented Network Architecture), ki omogoča pospešitev aplikacij in poslovnih procesov z namenom povečati dobičkonosnost podjetja.

S standardizacijo na opremi podjetja Cisco Systems so tako lahko konsolidirali šest različnih analognih telefonskih sistemov, znižali stroške vzdrževanja telefonov in zmanjšali stroške uvajanja sodelavcev v trgovinah. Nov telefonski sistem bo služil tudi kot osnova za dobavo aplikacij in lastnosti kot so merjenje časa in prisotnosti zaposlenih, računalniško podprto naročanje, dostop do inventarja ter obvestil o praznih zalogah, iskanju osebja, procesih in izdelkih.

»Hannaford je najsodobnejše h kupcem usmerjeno podjetje. Iščemo rešitev, ki bi to jasno odsevala našim zaposlenim in kupcem,« je povedal Ed Taggard, vodja omrežja in komunikacij pri podjetju Hannaford Bros. Co, in dodal: »Naša obstoječa infrastruktura podjetja Cisco Systems je bila namenjena za nadgradnjo nove rešitve Cisco IP telefonije in prednosti te vpeljave so bile znatne. Njihove rešitve za telefonijo nam namreč omogočajo, da vsak telefonski aparat postane ključna informacijska točka.«

»Navdušeni smo nad sodelovanjem s podjetjema Virgin Entertainment in Hannaford Bros. Co. pri vpeljavi konvergentnih, centralno upravljanih in varnih inteligentnih trgovskih omrežij, ki dosegajo njihove potrebe danes in v prihodnosti,« je povedal Ed Jimenez, vodja oddelka Worldwide Retail Industry and RFID Solution pri podjetju Cisco Systems, in dodal: »Podjetje Cisco Systems je zavezano k dobavljanju rešitev za trgovce, ki izboljšujejo zadovoljstvo kupcev z izpopolnjenim doživetjem nakupovanja, višajo produktivnost zaposlenih in povečujejo prihodke z omogočanjem poslovnih odločitev v realnem času.«

Rešitve inteligentnega trgovskega omrežja podjetja Cisco Systems združujejo njegove temeljne tehnologije vključno z usmerjanjem in stikali ter napredne tehnologije kot so brezžični, telefonski in varnostni izdelki. Rešitve podjetja Cisco Systems so posebej načrtovane za pomoč trgovskim družbam pri doseganju ključnih poslovnih ciljev in največjem izkoristku omrežja za povečano produktivnost ter izboljšano doživetje nakupovanja.

Za več informacij o inteligentnem trgovskem omrežju podjetja Cisco Systems obiščite: www.cisco.com/go/retail.

O Hannaford Bros. Co.

Podjetje Hannaford Bros. Co. je v lasti Delhaize Group iz Bruslja v Belgiji in ima sedež v Scarboroughu v zvezni državi Maine. Hannaford zaposluje preko 24 tisoč ljudi in upravlja z 147 supermarketi ter kombinacijami trgovin z živili in lekarno v Mainu, New Hampshiru, Vermontu, New Yorku in Massachusettsu. Vse trgovine delujejo pod blagovnimi znamkami Hannaford Supermarket in Hannaford Supermarket and Pharmacy.

O Virgin Entertainment Group

Podjetje Virgin Entertainment Gropu je vodilni ponudnik glasbe in zabave, ki kupcem nudi širok nabor vodilnih zabavnih doživetij prek družine integriranih podjetij pod blagovno znamko Virgin. Trgovine Virgin Megastore in spletna trgovina Virgin Megastore Online na naslovu www.virginmegamagazine.com so integralni del strategije ponujanja zabave, kadar kupci to želijo, na tak način kot si želijo in ko si to želijo. Spletna stran www.virginmegamagazine.com ponuja pestro izbiro glasbe, videov, DVD-jev, programske opreme, računalniških iger in knjig prek spleta. Za več informacij ali lokacijo najbližje trgovine Virgin obiščite spletno stran www.virginmegamagazine.com.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme, letos praznuje 20. obletnico zavezanosti k tehnološki inovativnosti, industrijskemu vodstvu in korporativni družbeni odgovornosti. Za več informacij o Ciscu obiščite www.cisco.com, za aktualne novice pa spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803