Novice

Podjetje Bell Canada za rešitev upravljanja IP komunikacij

MONTREAL- Bell Canada, največje kanadsko telekomunikacijsko podjetje, je napovedalo široko vpeljavo internetne telefonije za največjo kanadsko finančno skupino RBC Financial Group. Pri vpeljavi celovite rešitve, v sklopu katere bo približno 8400 telefonskih linij banke prenesenih na internetno telefonijo (VoIP), bosta v sodelovanju s partnerji zagotovili podjetji Cisco Systems Canada in IBM Canada.

"Upravljana rešitev za IP telefonijo podjetja Bell Canada bo družbi RBC pripomogla k večji produktivnosti in učinkovitosti, znižala stroške ter poenostavila infrastrukturo," je povedala Isabelle Courville, predsednica skupine za velike stranke pri podjetju, in dodala: "Celovito upravljanje IP komunikacij bo prineslo prednosti strankam, zaposlenim in delničarjem. Ta pogodba ponovno dokazuje, da strategija podjetja Bell Canada, da postane vodilno podjetje za informacijske komunikacije in tehnologije v Kanadi, deluje."

Upravljana IP rešitev bo podjetju RBC prinesla naslednje prednosti:

  • robustno in fleksibilno konvergentno IP komunikacijsko platformo, ki bo znižala operativne stroške,
  • možnost izkoriščanja obstoječe infrastrukture in omrežja prek vpeljave nivoja VoIP kot aplikacije v to okolje,
  • centraliziranje nadzora klicev in njihovo usmerjanje, ki poenostavi upravljanje delovanja. To pa bo prineslo fleksibilno okolje, ki bo znatno znižalo stroške selitev, širitev in sprememb.

"Zadovoljni smo, da sodelujemo s podjetjem Bell Canada pri tej pomembni iniciativi," je povedal Dick Swadley, vodja IT infrastruktur pri podjetju RBC Financial Group, ter dodal: "Pri nas nenehno iščemo inovativne rešitve, ki podpirajo rast našega poslovanja danes in v prihodnosti. Upravljano IP omrežje bo neposredno vplivalo na našo produktivnost in našim zaposlenim nudilo izboljšano funkcionalnost. Hkrati pa nam bo pomagalo izboljšati odnose s strankami."

"Bančna okolja imajo visoko stopnjo ključnih aplikacij in zahtevajo komunikacijsko infrastrukturo, ki je robustna, prilagodljiva in ima visoko stopnjo varnosti," je povedal Terry Walsh, predsednik Cisco Systems Canada., in nadaljeval: "Vpeljava bo podjetju RBC Financial Group prinesla prednosti pri produktivnosti in nižje stroške, kar dokazuje močno prednost poslovne rešitve IP telefonije podjetja Cisco Systems."

Kot edina pogodbena stranka podjetja RBC bo podjetje Bell Canada odgovorno za sistemsko integracijo, načrtovanje, pripravo in implementacijo nove infrastrukture, kakor tudi za preizkušanje, izobraževanje, revizijo, dograditve in podporo. Podjetje Cisco Systems bo dobavilo strojno in programsko opremo ter podjetje RBC podpiralo pri tehničnem projektu in naprednih omrežnih rešitvah. Podjetje Bell Canada in dobaviteljski partner IBM pa bosta poleg proaktivnega nadzorovanja omrežja in upravljanja infrastrukture za internetno telefonijo podpirala podjetje RBC na področju internetne telefonije.

O RBC Financial Group

Royal Bank of Canada uporablja kratico RBC kot predpono za imena sovjih poslovnih in operativnih podružnic, ki delujejo pod krovnim imenom RBC Financial Group. Royal Bank of Canada je največja kanadska banka po tržni kapitalizaciji in aktivi ter je eno vodilnih podjetij za razpršene finančne storitve v Severni Ameriki. Svojim strankam ponuja osebno in komercialno bančništvo, storitve upravljanja premoženja, zavarovanje, korporativno in investicijsko bančništvo ter storitve procesiranja transakcij na globalnem nivoju. Podjetje zaposluje približno 60 tisoč ljudi, ki služijo več kot 14 milijonom strank - fizičnih oseb, podjetij in javni sektor prek podružnic v Severni Ameriki in okrog 30 državah po vsem svetu. Za več informacij obiščite spletno stran www.rbc.com.

O podjetju Bell Canada

Podjetje Bell Canada, vodilno kanadsko komunikacijsko podjetje, dobavlja povezljivost domačim in poslovnim uporabnikom prek ožičenih in brezžičnih glasovnih in podatkovnih komunikacij, lokalnih in medkrajevnih telefonskih storitev, hitrim in brezžičnim dostopom do interneta, širokopasovnimi IP storitvami, e-poslovnimi rešitvami in satelitsko televizijo. Podjetje Bell Canada je v 100-odstotni lasti BCE Inc. Za več informacij obiščite spletno stran www.bell.ca.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme, letos praznuje 20. obletnico zavezanosti k tehnološki inovativnosti, industrijskemu vodstvu in korporativni družbeni odgovornosti. Za več informacij o Ciscu obiščite www.cisco.com, za aktualne novice pa spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803