Novice

Podjetje Cisco Systems predstavilo nov certifikat

SAN JOSE - V sklopu programa Career Certification je podjetje Cisco Systems predstavilo nov certifikat Rich Media Communication Specialist - certifikat za strokovnjake večpredstavnih komunikacij -, ki potrjuje spretnosti in znanja, potrebna za uspešno načrtovanje, namestitev in upravljanje večpredstavnih komunikacij v IP omrežju.

Glede na raziskave podjetja Wainhouse Research bo predvidoma do leta 2007 trg večpredstavnih vsebin na zahtevo zrasel na skoraj eno milijardo dolarjev. Organizacije po vsem svetu vpeljujejo večpredstavne komunikacije kot so glasovne komunikacije, pretočni video in druge digitalne interaktivne vsebine, ki povečujejo produktivnost zaposlenih in zmanjšujejo stroške. Podjetja pa bodo lahko izkoristila znatne prednosti teh aplikacij le, če bodo tehnični strokovnjaki, ki integrirajo te aplikacije za višjo produktivnost v IP omrežje obvladali specializirana znanja.

Certificirani strokovnjaki Cisco Rich Media Communications bodo "oboroženi" s potrebnimi znanji za načrtovanje, nameščanje in upravljanje večpredstavno bogatih aplikacij, ki jih zahteva trg. Obvladali bodo tudi integriranje videokonferenčnih aplikacij v glasovna in podatkovna omrežja ob doseganju iste kakovosti, preklapljanja, hitrosti in jasnosti kot jo pričakujemo od klasičnega telefonskega omrežja. Certificiranje tehnikov, strokovnjakov za večpredstavne komunikacije, omogoča neodvisno integriranje videokonferenc v IP omrežje, ali skupaj z drugimi vpeljavami, kot je Cisco CallManager za IP telefonijo, glasovno sporočanje Cisco Unity ali Cisco IP Contact Center.

"Za dosego mnogih prednosti glasovnih konferenc, pretočnega videa in drugih digitalnih interaktivnih medijev organizacije potrebujejo strokovnjake z ustreznim naborom spretnosti," je povedal Don Field, direktor certificiranja pri podjetju Cisco Systems, in dodal: "Pridobitev certifikata Rich Media Communications Specialist potrdi robusten nabor spretnosti pri vpeljavi, vodenju, nastavljanju in odpravljanju težav večpredstavno bogatih komunikacij v IP omrežju."

Pridobitev certifikata strokovnjaka Rich Media Specialist zahteva predhodno pridobitev certifikata CCNA® in opravljanje dveh dodatnih izpitov:

  • 642-481 CRMC - Vpeljava Cisco IP Video Conference Rich Media Communications (ICRMC) in
  • 642-432 CVOICE - Cisco Voice Over IP (CVOICE).

Za pomoč kandidatom pri pripravi na izpit bo tečaj ICRMC na voljo v obliki samostojnih inštrukcij za e-učenje. Večina tečajnikov lahko opravi izobraževanje za ICRMC v približno osmih urah. Priporočeno izobraževanje za CVOICE je na voljo kot 5-dnevni tečaj s predavateljem, ali pa prek različnih metod e-učenja.

Izobraževanje in dosegljivost

Pooblaščeno izobraževanje podjetja Cisco Systems je na voljo pri globalnem omrežju izobraževalnih partnerjev podjetja Cisco Systems in prek partnerske povezave za e-učenje. Za vse podrobnosti o izobraževanju in zahtevah za izpite za strokovnjaka iz večpredstavno bogatih komunikacij ter druge certifikate obiščite spletno stran www.cisco.com/go/certifications. Izobraževanje je mogoče kupiti z uporabo Cisco Learning Credits, preprostega načina plačevanja za pooblaščeno izobraževanje podjetja Cisco Systems, ki jih je mogoče unovčiti pri njegovih sodelujočih izobraževalnih partnerjih. Za več informacij o Cisco Learning Credits pa obiščite spletno stran www.cisco.com/go/learningcredits.

O programu Cisco Career Certifications

Podjetje Cisco Systems ponuja tri nivoje splošnih certifikatov: Associate, Professional in Expert, za različne naloge kot so usmerjanje in preklapljanje, omrežna varnost in ponudniki storitev. Raznoliki certifikati Cisco Specialist so na voljo tudi za prikaz znanja iz specifičnih tehnologij, rešitev ali delovnih nalog. Za več informacij o Cisco Career Certifications obiščite spletno stran www.cisco.com/en/US/learning.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme, letos praznuje 20. obletnico zavezanosti k tehnološki inovativnosti, industrijskemu vodstvu in korporativni družbeni odgovornosti. Za več informacij o Ciscu obiščite www.cisco.com, za aktualne novice pa spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803