Novice

Podjetji Italtel in Cisco Systems sta povezali

Cannes - Podjetji Italtel, vodilni razvijalec in integrator izdelkov in storitev za IP omrežja prihodnje generacije, in Cisco Systems, svetovno vodilno podjetje pri omrežnih rešitvah za internet, sta bili s strani TP, največjega poljskega telekomunikacijskega operaterja, izbrani za implementacijo rešitve prehoda PSTN v njihovem večstoritvenem IP omrežju. Ta infrastruktura bo podjetju TP omogočila, da strankam ponudi storitve VoIP in hiter internetni dostop.

Konkretno bo Italtel podjetju TP dobavil svoje strokovne storitve, vključno s sistemsko integracijo. Svoje obsežne izkušnje so razvili prek sodelovanja z velikimi nacionalnimi in mednarodnimi operaterji. Učinkovitost in robustnost predlagane Italtelove platforme je bila namreč preizkušena v drugih omrežnih infrastrukturah, ki imajo zmogljivost komercialnega prometa do 500 milijard glasovnih minut letno. To je podkrepljeno tudi z dejstvom, da so nekateri največji dobavitelji v Veliki Britaniji, Franciji, Italiji, Španiji in Belgiji že vpeljali Italtelovo platformo.

"Še posebej smo zadovoljni z dejstvom, da se je podjetje TP odločilo vpeljati našo tehnologijo v svoje nacionalno omrežje," je povedal Antonio Cassese, podpredsednik za mednarodne trge pri podjetju Italtel, in dodal: "Zavedamo se, da celoten trg Vzhodne in Srednje Evrope ni zgolj dinamičen, temveč je tudi sprejemljiv za nove komunikacijske tehnologije. Podjetju TP ponujamo tehnološko in sistemsko partnerstvo pri razvoju novih komunikacijskih storitev z uporabo IP protokola in prenos izkušenj ter znanj, ki smo jih pridobili na evropskem trgu programskih stikal. Naše vodilno mesto na trgu nam v zadnjem letu nenehno potrjujejo tudi vse ključne analize trga. Pri Italtelu smo tako prepričani, da smo najbolje opremljeni za zagotavljanje postopnega, zanesljivega in konkurenčnega prehoda s tradicionalne arhitekture PSTN na integrirana IP omrežja prihodnosti."

"Naša ekipa pri Cisco Poland je zadnjih šest let tesno sodelovala s podjetjem TP in današnja napoved prikazuje naš nadaljnji napredek v hitro razvijajočih se regijah kot sta Srednja in Vzhodna Evropa," je povedal Ghazi Atallah, direktor sektorja ponudnikov storitev v rastočih trgih pri podjetju Cisco Systems, ter dodal: "Po vsej Evropi gradimo močno tržno prisotnost za naše skupne rešitve s podjetjem Italtel, in sicer prek tesne integracije naših tehnologij in združenih izkušenj, s katerimi strankam pomagamo razvijati arhitekture IP omrežij prihodnje generacije.

Omrežna rešitev za podjetje TP temelji na Italtelovem programskem stikalu i-SSW in univerzalnem prehodu Cisco AS5400 Series ter ponuja pomembne prednosti pri omrežni nadgradljivosti, optimizaciji stroškov, upravljanju omrežja (OpEX), celoviti združljivosti z omrežji TDM ter možnosti vpeljave in razvoja storitev z dodano vrednostjo.

O skupini TP

Skupina TP je vodilni igralec na poljskem telekomunikacijskem trgu, ki pokriva prek 11 milijonov naročnikov stacionarne telefonije in prek sedem milijonov mobilnih strank. Ob koncu leta 2004 so prihodki podjetja znašali 18,5 milijarde PLN, z EBITDA 7,9 milijarde PLN, podjetje pa je zaposlovalo 36.500 ljudi. Največja konkurenčna prednost podjetja je visoko razvita omrežna infrastruktura, ki zagotavlja kakovost in dosegljivost storitev. Od privatizacije leta 1998 je podjetje spreminjalo način poslovanja ob iskanju bolj učinkovitih in konkurenčnih rešitev. V vse bolj liberaliziranem trgu je vse večja učinkovitost nujna za tekmovanje z agilnimi novimi podjetji. To je vse bolj pomembno po vstopu Poljske v Evropsko unijo.

O podjetju Italtel

Italtel načrtuje, razvija in namešča integrirana večstoritvena omrežja nove generacije (govor/podatki/video) Njihovi najsodobnejši izdelki in zmogljivost sistemske integracije zagotavljajo fiksnim in mobilnim telekomunikacijskim operaterjem in ponudnikom dostopa do interneta zanesljive infrastrukture, odprte za omrežni in tehnološki razvoj. Prihodki v letu 2004 so znašali 542 milijonov evrov. Od leta 2000 so poglavitni delničarji podjetja Italtel podjetja kot so Clayton, Dubilier & Rice, Telecom Italia in Cisco Systems

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodilni proizvajalec internetne omrežne opreme, letos praznuje 20. obletnico zavezanosti k tehnološki inovativnosti, industrijskemu vodstvu in korporativni družbeni odgovornosti. Za več informacij o Ciscu obiščite www.cisco.com, za aktualne novice pa spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in / ali njegovih podružnic v ZDA ter v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803