WLAN

Lär dig om trådlös anslutning

Skaffa dig bättre förståelse för hur ett trådlöst lokalt nätverk (WLAN) fungerar, och om dess många fördelar, genom att läsa dessa vanliga frågor.

 

Teléfonos empresariales

Denna sida ger svar på vanliga frågor om ett trådlöst lokalt nätverk (WLAN). Här beskrivs skillnader mellan ett WLAN och ett trådbundet nätverk, den WLAN-utrustning som krävs och de fördelar du kan förvänta dig från ett WLAN.

Fråga: Vad är ett WLAN?

Svar: Ett WLAN använder radiovågor till att överföra data och koppla enheter till Internet och till ditt företags nätverk och tillämpningar.

Fråga: Vad är ett trådbundet nätverk?

Svar: Ett trådbundet nätverk kopplar enheter och överför data med hjälp av kablar. Förr ansågs ibland trådbundna nätverk vara snabbare än ett WLAN. Men den skillnaden är minimerad i dagens WLAN.

Fråga: Vilka fördelar kan ett företag få från WLAN?

Svar: Din arbetsstyrka har omedelbar, realtidsåtkomst till ett antal olika data, som t.ex. kundregister och lagerstatus. Personalen kan därför fatta snabbare och bättre beslut och vara mer lyhörda inför kundernas önskemål. Ett WLAN ger personalen flexibilitet att arbeta när och var de vill. Det kan också hjälpa ditt företag att utveckla effektivare sätt att arbeta, t.ex. genom effektivisering av beställningar.

Fråga: Vilken utrustning behöver jag för ett WLAN?

Svar: Många routrar fungerar som WLAN-åtkomstpunkter. Man kan utöka ett WLAN:s räckvidd med ytterligare trådlösa åtkomstpunkter på olika platser. Mottagare, som t.ex. bärbara datorer och vissa mobiltelefoner, måste också ha WLAN-kapacitet.

Fråga: Hur säkert är ett WLAN?

Svar: I ett trådbundet nätverk stannar data kvar inom kablar som kopplar samman datorer och enheter. Eftersom ett WLAN överför och tar emot data via den fria luften föreligger ett större hot att hackare eller inkräktare kan få åtkomst till eller skada data.

WLAN-säkerhet och -hastighet har förbättrats dramatiskt under de senaste åren. För förbättrad säkerhet kräver WLAN:


Mer information finns på: Ciscos styrenhet för trådlöst nätverk, 2100-serien