Mobilitet

Trådlöst nätverk

Trådlöst nätverk

Teknisk översikt

Lär dig om trådlös nätverksteknik och utforska trådlösa nätverkslösningar från Cisco..

 

Teléfonos empresariales

Trådlös nätverksteknik: Med en enda blick

Trådlös nätverksteknik är ett viktigt produktivitetsverktyg för den ständigt ökande mobila arbetskraft som vi har i dag. Med ett trådlöst nätverk kan ett företags arbetsstyrka vara kopplade till produktivitetstillämpningar och informationsresurser i stort sett när och varifrån som helst.

Nedan följer en kortfattad vägledning till kostnadsbesparingar och andra fördelar med trådlösa nätverk, teknik samt information om Ciscos trådlösa nätverkslösningar avsedda för små och medelstora företag.

Fördelar med trådlösa nätverk

  • Prisvärda. Eftersom ett trådlöst nätverk eliminerar eller minskar kostnader för kablage kostar det mindre att installera, driva och utöka än ett trådbundet nätverk.
  • Smidig åtkomst. Åtkomst till nätverksresurser fås från alla platser inom nätverkets täckningsområde, exempelvis ett konferensrum, eller från alla öppna trådlösa hotspots.
  • Enkel installation och utvidgning. Med ett trådlöst nätverk behöver man inte dra kablar för att koppla samman datorer, skrivare och andra enheter, eller ansluta till Internet. Det är också enkelt att lägga till nya datoranvändare.
  • Säkert. Fortgående framsteg inom standarder och protokoll har i många fall gjort trådlösa nätverk lika säkra som trådbundna nätverk. Ett trådlöst nätverk erbjuder robusta säkerhetsfunktioner som t.ex. kryptering av data, för att skydda information som förflyttas på nätverket; autentisering av användare som identifierar datorer som försöker få åtkomst till nätverket samt säker åtkomst för besökare och gäster.

Lösningar

Cisco erbjuder olika trådlösa nätverkslösningar för små och medelstora företag, som t.ex. Ciscos Wireless Express Access, 500-serien. Ciscos Wireless Express Access Point, 500-serien, är en viktig komponent i Ciscos Mobility Express-lösning. Det är en trådlös nätverkslösning i storföretagsklass som erbjuder hög säkerhet, prestanda och flexibilitet, men till ett pris som överkomligt för små och medelstora företag.

Cisco Configuration Assistant, ett kostnadsfritt nedladdningsprogram, gör det lätt att installera och hantera Ciscos Wireless Express Access Point, 500-serien. Enbands 802,11g-åtkomstpunkter kan driftsättas i fristående läge eller styrenhetsläge, för att tillgodose olika krav på trådlös nätverks- och verksamhetsmobilitet.


Mer information finns på: Trådlösa nät

Vi kan hjälpa dig

Dela