Klanttransformaties in de publieke sector

TelePresence-oplossingen voor de publieke sector

Overheden verspreid over de wereld worden geconfronteerd met de uitdaging van beperkte middelen en de noodzaak van samenwerken in real-time. Ook het vergroten van de geografische reikwijdte wordt steeds belangrijker. Cisco TelePresence-oplossingen helpt overheden bij het aangaan van deze uitdagingen, door de dienstverlening aan burgers te verbeteren, samenwerking met leveranciers en aannemers te vereenvoudigen, communicatie tussen en binnen instanties te verbeteren en reizen te beperken tot die momenten dat het echt noodzakelijk is. Het Cisco TelePresence-portfolio zorgt voor een transparante video-ervaring en is eenvoudig te integreren in bestaande netwerkinfrastructuur en productiviteitshulpmiddelen. Dankzij de interoperabiliteit met andere videoconferentieplatforms en spraak- en gegevenssystemen behalen overheden een maximaal rendement op investeringen en halen zij het optimale uit hun personeelsbestand en financiële middelen. Cisco TelePresence kan een belangrijke taak vervullen bij het vernieuwen van overheidsdiensten en de manier waarop de overheid werkt.

Behandelde casestudy: Verenigde Naties (COP15)

Behandelde casestudy: Verenigde Naties (COP15)

Toen de Verenigde Naties (VN) Denemarken aanwezen als gastland voor de Climate Change Conference, stelde het Deense ministerie van buitenlandse zaken zich twee doelen. Het eerste doel was om de meest toegankelijke en veelomvattende conferentie ooit te organiseren, waarbij geografische, culturele, financiële en politieke verschillen naar de achtergrond verdwijnen. De tweede, en zeker niet minder belangrijke, doelstelling was om van alle klimaatconferenties die tot nu toe werden georganiseerd de laagste CO2-uitstoot te realiseren. Denemarken moest 'het gesprek op gang brengen.' Bekijk hoe Cisco TelePresence de kern van de oplossing bood.

Toepassingen voor de publieke sector:

  • Continuity of Operations (COOP) (continuïteit van het werk) — TelePresence zorgt er dankzij visuele communicatie voor dat het werk kan doorgaan, zelfs wanneer de omstandigheden het onmogelijk maken om naar kantoor te gaan.
  • Telework (telewerken) — Verbeter de productiviteit en communicatie, creëer een goede balans tussen werk en vrije tijd en ben voorbereid op noodscenario's met een op TelePresence-gebaseerde telewerkoplossing.
  • Telehealth / Telemedicine (gezondheidszorg op afstand) — Of u nu in een klein dorp op het platteland woont of bezig bent aan een zeezeiltocht, TelePresence biedt iedereen, overal ter wereld, de beste medische zorg.
  • Emergency Response (reacties op noodgevallen) — Of u nu een persoon bent die de calamiteit meldt of de melding in de meldkamer ontvangt, TelePresence biedt iedereen op dat ene cruciale moment heldere, begrijpelijke informatie.
  • Secure Communications (veilige communicatie) — Veilige communicatie is van groot belang. Daarom voldoet Cisco TelePresence aan de hoogste versleutelingsniveaus voor 'commandokamer'-vergaderingen en -instructies.
  • Tactical Communications — Doordachte TelePresence-oplossingen maken videocommunicatie mogelijk in de meest gecompliceerde situaties in het veld, om de communicatiemogelijkheden te optimaliseren.
  • Security and Surveillance (veiligheid en bewaking) — Coördinatie tussen het Openbaar Ministerie en instanties is van groot belang om de veiligheid te kunnen garanderen. TelePresence laat geen detail aan het toeval over.
  • Training and Distance Learning (training en leren op afstand) — Haal het optimale uit training met live, op uw behoeften afgestemde, interactieve training.
"We hebben in het verleden al wel eens videoconferencing gebruikt, maar dat was niet te vergelijken met Cisco TelePresence. Kunnen we er niet echt bij zijn, dan is dit inderdaad de beste optie."

- Svend Olling
voorzitter van de commissie van het ministerie van buitenlandse zaken die zich met de planning van COP15 bezighield