Klanttransformaties in het onderwijs

TelePresence-toepassingen in onderwijs en training

Cisco TelePresence-oplossingen voor het onderwijs bieden nieuwe mogelijkheden om studenten, faculteitsleden, beheerders en onderzoekers visueel met elkaar in contact te brengen en zo de leerervaring, professionele ontwikkeling en externe relaties te verbeteren. Cisco TelePresence verheft face-to-face leren en samenwerken doordat op een natuurlijke manier kan worden gecommuniceerd via high-definition audio en video, waarmee de onderwijsmogelijkheden voor zowel studenten als faculteit worden uitgebreid. Cisco's complete lijn van TelePresence-opleidingen voor het onderwijs reikt van allesomvattende systemen voor de collegezaal tot tools voor videosamenwerking en het delen van inhoud in het leslokaal. Studenten en faculteit kunnen nu met slechts één druk op de knop direct face-to-face communiceren met deskundigen overal ter wereld, over elk denkbaar onderwerp.

Behandelde casestudy: Duke University

Behandelde casestudy: Duke University

Duke University zag zich gesteld voor het opleiden van de volgende generatie wereldleiders, het faciliteren van samenwerking over universiteitsgrenzen heen en het stroomlijnen van activiteiten. Daarom werd gekozen voor Cisco Collaboration-oplossingen voor samenwerking in de collegezaal en daarbuiten. Door Cisco TelePresence, Unified Communications en Enterprise Social Software te implementeren, kan Duke University de interactieve lesbeleving nu uitbreiden naar mensen overal ter wereld. Bovendien wordt jaarlijks twee miljoen dollar bespaard op ondersteuningskosten voor het communicatiesysteem.

Meer TelePresence-casestudy's voor onderwijs

Onderwijstoepassingen:

  • Het bereik van de bestaande faculteit uitbreiden om tegemoet te komen aan de behoeften van steeds meer studenten: dankzij TelePresence kunnen scholen van elk niveau studenten toegang bieden tot meer cursussen, door een hoog gekwalificeerde faculteit te delen via onderwijs op afstand. Studenten kunnen zich ook gelijktijdig inschrijven en deelnemen aan lessen voor dubbele punten via video zonder daarbij de essentiële interactie in het leslokaal te missen. Dat laatste is vaak afwezig als onderdeel van online cursussen.
  • Toegang tot eerder niet beschikbare content en experts: contentproviders van overal ter wereld bieden programma's en content aan over alles, van culturele museumrondleidingen tot sportgeschiedenis. Een beroemde auteur bezoekt dagelijks studenten overal ter wereld vanuit haar huis in Seattle (WA). Veel studenten op het platteland, zonder toegang tot musea en bezienswaardigheden, kunnen deze nu virtueel bezoeken en deelnemen aan interactieve lessen over de authentieke bronnen van de locaties.
  • Lessen en live content integreren met online materialen: door klassikale lessen en activiteiten op te nemen kunnen docenten hun studenten een werkelijk gemengde leerervaring bieden. Door videocontent te uploaden naar hun Learning Management System (LMS), zoals Blackboard of Moodle, verhogen docenten de effectiviteit van online lesmaterialen.
  • Multiculturele groepen studenten samenbrengen om samen te werken en leren: een klas die Spaans studeert in Minnesota maakt live verbinding met een klas die Engels studeert in Spanje. Door deze multiculturele groepen samen te brengen, geven docenten studenten de kans actief te participeren in hun eigen educatie. De studenten ervaren andere culturen en onderwijzen zelfs elkaar, aan de andere kant van de campus of de andere kant van de wereld.
  • Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling vergroten: faculteitsleden hebben toegang tot meer mogelijkheden voor professionele ontwikkeling, waarbij tijd en reiskosten worden bespaard. Scholen en organisaties kunnen beter voorzien in de behoeften van hun medewerkers door meer keuzemogelijkheden te bieden en programma's die zijn afgestemd op de behoeften van de organisatie.
  • Overal en altijd toegang bieden tot content en lessen: videocontent wordt vastgelegd en automatisch geplaatst om te downloaden naar mobiele apparaten. Zo vormt het een cruciaal element van de werkelijk gemengde leerervaring in het online klaslokaal, of een welkome aanvulling voor het traditionele klaslokaal. Studenten kunnen de lesinhoud weergeven en terugkijken, zodat lestijd vrijkomt voor discussies en projectwerk.
  • Supervisie en mentorschap: aangezien universiteiten nieuwe docenten opnemen in hun personeelsbestand en instituten uit alle macht proberen ervaren docenten te behouden, moeten ze kunnen beschikken over doeltreffende supervisie en mentorschap. Hiervan is bewezen dat het de retentiegraad verhoogt. Via videocommunicatie kunnen docenten direct in contact komen met hun mentoren of supervisors voor ad-hoc advies of vragen.
  • Instructies en therapie voor studenten met beperkingen: één programma brengt aan het ziekenhuis gebonden studenten in contact met thuis, waarvan is bewezen dat het welzijn en herstel van de patiënt verbetert. Studenten die speciale therapieën of extra aandacht nodig hebben, hoeven hiervoor de campus niet te verlaten en waardevolle instructietijd te verspillen. Rondreizende docenten behoren voortaan tot het verleden.
  • Administratieve doeltreffendheid vergroten: administrateurs maken gebruik van videocommunicatie om te communiceren met medewerkers op meerdere campussen, om samen te werken met overheid en politici aan belangrijke onderwijskwesties en om regelmatige bijeenkomsten te houden met ondergeschikten. Eén instituut maakt gebruik van TelePresence om contact te houden met leveranciers, en veel bestuursleden blijven visueel in contact met elkaar en de gemeenschap via persoonlijke TelePresence-systemen.
"Innovatie gebeurt wanneer teams van mensen met uiteenlopende inzichten samenwerken aan een gedeeld probleem. Met Cisco TelePresence kunnen we samenwerken, zelfs als we ons in verschillende landen bevinden."

- Blair Sheppard
Decaan van de Fuqua School of Business
Duke University