DSL

Sneller gegevens verzenden over de bestaande infrastructuur

Meer informatie over DSL (Digital Subscriber Line) en waarom deze technologie voor hoge bandbreedte belangrijk is voor de toekomst van gegevensverspreiding.

 

Oplossingen voor datacenters

DSL (Digital Subscriber Line) is een moderne technologie die gebruikmaakt van bestaande telefoonlijnen om gegevens met hoge bandbreedte, zoals multimedia en video, te verzenden naar geabonneerde gebruikers. DSL voorziet in een vaste point-to-pointverbinding met het openbare netwerk. Normaal gesproken wordt via DSL het centrale kantoor van een netwerkserviceprovider verbonden met de locatie van de klant, of worden plaatselijke lussen binnen gebouwen of campuslocaties onderling met elkaar verbonden.

DSL trekt de aandacht van leveranciers en serviceproviders. Dit komt omdat DSL hoge datasnelheden levert aan verspreide locaties, met relatief weinig veranderingen aan de bestaande telecommunicatie-infrastructuur.

De term xDSL dekt een aantal vergelijkbare, met elkaar concurrerende vormen van DSL, waaronder ADSL (Asymmetric DSL)

De voordelen van ADSL

Bij ADSL is er meer bandbreedte voor datastroom naar de eindgebruiker dan vanaf de eindgebruiker. Door deze asymmetrische technologie in combinatie met permanent ingeschakelde toegang is ADSL ideaal voor gebruikers die doorgaans meer gegevens downloaden dan ze verzenden.

In de nabije toekomst zal ADSL een essentiële rol spelen, omdat telefoonbedrijven nieuwe markten betreden voor het verspreiden van informatie in video- en multimedia-indelingen. Het zal tientallen jaren duren voordat nieuwe breedbandbekabeling alle mogelijke abonnees kan bereiken. Het succes van deze nieuwe services is ervan afhankelijk dat in de eerste paar jaar zoveel mogelijk abonnees worden bereikt.

Door films, televisie, videocatalogussen, externe cd-rom's, bedrijfs-LAN's en internet te leveren aan huizen en kleine ondernemingen, kan ADSL deze markten levensvatbaar en winstgevend maken voor zowel telefoonbedrijven als leveranciers van toepassingen.