Computernetworking

De Cisco Networking Academy

Ontdek meer over computernetwerktrainingen, opleidingen en carrièremogelijkheden van de Cisco Networking Academy, die actief is in meer dan 165 landen wereldwijd.

 

Computernetworking

De Cisco Networking Academy is een innovatief initiatief dat speciaal is opgezet voor het opleiden van computernetwerkspecialisten en als doel heeft een pool van getrainde experts op te zetten en carrière- en economische mogelijkheden wereldwijd te verbeteren.

Dit succesvolle opleidingsprogramma heeft al meer dan 10.000 vestigingen in meer dan 165 landen en stelt medewerkers wereldwijd in gelegenheid om essentiële communicatievaardigheden en technologische vaardigheden op te doen. De Academy is opgericht in 1997 en biedt inhoudelijk hoogwaardige computernetwerkopleidingen die het resultaat zijn van een zeer succesvolle samenwerking tussen Cisco, onderwijsinstellingen, bedrijven, overheden en gemeenschappen.

Cisco beschouwt de combinatie van internet en opleidingen als een van de grootste gemene delers van de volgende eeuw. Het gebrek aan internetondersteunde opleidingen en het tekort aan medewerkers die goed opgeleid zijn op het gebied van computernetwerken zorgen wereldwijd voor grote dilemma's.

Op dit moment houdt de Cisco Networking Academy zich bijvoorbeeld bezig met het grote tekort aan computernetwerkprofessionals in India. In 2008 had het land 118.000 extra computernetwerkprofessionals nodig. Recent onderzoek van IDC India heeft uitgewezen dat het tekort kan doorgroeien tot 137.200 in 2009. India kan zijn economische ontwikkeling sterk bevorderen door informatietechnologie op grote schaal te gaan toepassen en door zijn technologische vooruitgang te koppelen aan een investering in zijn mensen.

Sinds de start in India in 2000 is het Cisco-computernetwerktrainingsprogramma gegroeid naar 200 academies in het hele land en heeft het de levens van duizenden mensen veranderd. Het computernetwerkprogramma van de Cisco Networking Academy is speciaal ontwikkeld om iedereen, ongeacht achtergrond, geslacht of woonlocatie, de kans op een opleiding te geven en de Academy realiseert zo een gezamenlijk begrip op basis van nieuwe verbindingen - dat is het human network-effect.