Vállalati hálózatok

Gyorsabb vállalati növekedés

A hálózati infrastruktúrákat korábban a kifejezetten e célra készült összetevők és megoldások felhasználásával építették ki. Ezek az összetevők és megoldások a tervezett teljesítményükhöz voltak optimalizálva, a sebesség, a sávszélesség, a fenyegetések kezelése vagy a szolgáltatások rendszerbe állítása szempontjából. Ezek hatékonyan biztosítják a vállalkozás működtetéséhez szükséges kapcsolódási lehetőségeket és hálózati szolgáltatásokat.

Napjainkban azonban számolni kell az „Internet of Everything" trendjével. A hálózathoz kapcsolódó eszközök, felhők és egyéb elemek száma várhatóan ugrásszerűen megnő. A vállalatok csak úgy tudnak majd felülkerekedni az emiatt kialakuló komplexitáson, és úgy képesek egyúttal az üzleti növekedést is serkenteni, ha azonnal nekilátnak a hálózati infrastruktúra egyszerűsítésének.

A vállalatoknak képesnek kell lenniük arra, hogy a hálózati szolgáltatásokat nagyobb léptékben is biztosítsák és összehangolják, ugyanakkor e tevékenységek végrehajtásakor az egyszerűségre kell törekedni, hogy a szolgáltatások gyorsan rendszerbe állíthatók legyenek. A vállalat hálózati infrastruktúrájának üzemeltetését nem az egyes eszközök kezelésére kell alapozni, hanem egy központi hozzáférési pontot kell létrehozni az infrastruktúra számára. Az informatikai részlegnek egy automatizáltabb kiosztási modellt kell bevezetnie, amely a teljes hálózatot egységes egészként kezeli, így gyorsan tud reagálni az új növekedési lehetőségekre.

A Cisco Open Network Environment (ONE) vállalati hálózati architektúra ebben nyújt segítséget.

Új üzleti lehetőségek megragadása

A Cisco ONE vállalati hálózati architektúra egy nyitott, programozható és alkalmazás-központú platform révén átformálja az informatikát. Az új üzleti lehetőségek kiaknázása érdekében a következőket nyújtja:

  • Mobil kapcsolódási élmény
  • Felhőalapú szolgáltatások
  • Felhasználók által fejlesztett alkalmazások

A vállalkozás működése rugalmasabbá tehető, a fejlett szolgáltatások pedig gyorsan rendszerbe állíthatók a kimagaslóan jó hálózati programozhatóságnak köszönhetően. Ez az architektúra a meglévő hálózat számára is védelmet biztosít, mivel olyan, az ágazatban verhetetlen portfólión alapul, amelynek építőelemei az alábbiak:

  • Switchek
  • Routerek
  • Mobilitás
  • Biztonság

BYOD és mobilitás

A saját eszköz használata (BYOD) és a mobilitás versenyelőnnyé válhat, ha az alkalmazottak olyan eszközöket és alkalmazásokat használhatnak, amelyekkel növelni tudják teljesítményüket. Az ügyfelek is felülmúlhatatlan mobilitási élményben részesülnek, ezzel erősíthető a hűségük, és növelhető a nyereségesség is.

Felügyelt felhőalapú szolgáltatások

A privát, a hibrid és a nyilvános felhők által kínált alkalmazásélmények egyaránt javíthatók. A hálózat intelligens funkcióinak használatával fejleszthető a felhőalapú szolgáltatásnyújtás és alkalmazásbiztosítás.

Optimalizált alkalmazásélmény

A felhasználók kimagaslóan biztonságos kapcsolaton keresztül érhetik el az alkalmazásokat, bárhol is legyenek. Az alkalmazás-központú hálózat kiépítésével mérsékelhető a sávszélesség-használat, csökkenthető a válaszidő, és egyszerűbbé válik a felügyelet.

Mobil kapcsolódási élmény

Könnyebb kapcsolatfelvétel az ügyfelekkel, fokozott felhasználói élmény biztosításával. A Cisco Connected Mobile Experiences fejlett mobilitási funkciókat és helyfüggő szolgáltatásokat használ.

Egyszerűbb informatikai infrastruktúra és programozhatóság

Az új alkalmazások és szolgáltatások segítségével az ügyfelek megszólíthatók és vásárlásra ösztönözhetők. A nyílt API-k és a programozhatóság révén átfogó hozzáférés biztosítható a hálózati erőforrásokhoz a tágabb vállalaton belül.Az informatika üzletre gyakorolt hatásának fokozása

Ismerje meg, hogy az informatika segítségével hogyan hangolhatók össze a hálózati stratégiák az üzleti követelmények teljesítése érdekében.

A felmérés eredményeinek megtekintése

A hálózati hozzáférés újbóli felfedezése

Vezeték nélküli, vezetékes és biztonsági technológiák egyesítése egységes hozzáférési rendszerben.

Tervezési útmutató megtekintése


Kérdése van? Válaszolunk!