Samenwerking

Voordelen van het verbeteren van zakelijke samenwerking

Samenwerking is meer dan een technische architectuur, oplossing of product. Het is de ervaring die mensen, processen en technologie integreert. Wij geloven dat mensen door samen te werken buitengewone dingen kunnen bereiken.

Op een organisatie-overzicht vindt u wel de hiŽrarchie terug, maar er staat niet op hoe mensen met elkaar omgaan binnen en buiten de organisatie. Het zoeken naar manieren om de verbindingen tussen mensen en de informatie die ze moeten delen te verbeteren, vormt de kern van het verbeteren van de bedrijfsproductiviteit.

Empower, Engage, Innovate

Het doel (en de kracht) van samenwerkingstechnologie is het zo natuurlijk mogelijk gebruik te maken van de menselijke neiging om te delen. Waar moet u mee beginnen?

  • Stel mensen in staat om zonder beperkingen op hun manier te werken, waar, wanneer en hoe ze willen (Empower)
  • Betrek mensen erbij door ze de beste samenwerkingstools te bieden om contact te maken met collega's en andere organisaties (Engage)
  • Laat mensen innoveren en laat ze creatiever worden in het ontwikkelen van ideeŽn en het oplossen van problemen (Innovate)

Mensen willen niet nadenken over hoe ze iets moeten doen, ze willen alleen nadenken over wat ze willen doen. De sleutel is het implementeren van intuÔtieve technologieŽn waardoor mensen zich kunnen richten op het nakomen van bedrijfsdoelen, zodat de nadruk verschuift van afzonderlijke toepassingen naar geÔntegreerde samenwerkingservaringen.

De nieuwe samenwerkingsomgeving

Kansen ontstaan door de combinatie van technologie met mensen. In een samenwerkingsomgeving krijgen mensen de flexibiliteit om te zijn waar ze moeten zijn om het beste werk te leveren dat ze kunnen.

Cisco maakt gebruik van een op architectuur gebaseerde aanpak, waarbij de mobiele, sociale, visuele en virtuele aspecten van samenwerken worden geÔntegreerd om mensen altijd, overal en op elk apparaat samen te brengen. Verbind werknemers, klanten en leveranciers om besluiten te nemen, klantproblemen op te lossen of uitdagingen in de toeleveringsketen aan te pakken. De architectuur maakt dit op kostenefficiŽnte wijze mogelijk dankzij schaalbaarheid, beveiliging en toegankelijkheid. De holistische samenwerkingsstrategie en architectuur van Cisco houdt niet alleen rekening met de technologie, maar ook met wat het betekent voor uw processen en cultuur.

Door samenwerkingsoplossingen te implementeren kunt u:

  • Een vlakkere organisatiehiŽrarchie bereiken en beter communiceren met alle niveaus binnen de organisatie
  • Communicatie opwaarderen en personaliseren om de kwaliteit en snelheid van besluiten te verbeteren
  • Tijd besparen, werkstromen vereenvoudigen en de interactie tussen en productiviteit van werknemers verhogen
  • Vertrouwen en begrip opbouwen tussen tijdszones binnen functie-overschrijdende teams met frequente videocommunicatie.
  • Klantresponsiviteit verbeteren door het faciliteren van snellere toegang tot deskundigen en informatie
  • Reis- en onroerendgoedkosten verlagen, evenals de uitstoot van broeikasgassen door virtueel te vergaderen en telewerken te ondersteunen

Bedrijfsdoelen bereiken

Ontdek nieuwe manieren om samenwerkingstechnologie te gebruiken om uw bedrijfsdoelen te ondersteunen.

Praktijkvoorbeelden bekijken

Een dag in het leven

Statistieken en feiten over samenwerking na het pc-tijdperk bekijken.

Infographic bekijken (PDF - 3,6 MB) Adobe PDF-bestand

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner