Har du en konto?

 •   Tilpasset innhold
 •   Dine produkter og støtte

Trenger du en konto?

Opprett en konto

Ciscos erklæring om personvern på nettet – venter

Den følgende Cisco-personvernerklæringen legges ut 27. Juni 2016.

Cisco Systems, Inc. og tilhørende datterselskaper (samlet omtalt som "Cisco") forplikter seg til å ivareta personvernet ditt og sikre at du får et positiv inntrykk av nettstedene, produktene og tjenestene våre ("løsningen" eller "løsninger"). Denne personvernerklæringen gjelder Cisco-nettsteder med linker til denne erklæringen. Den beskriver hvordan vi håndterer personopplysninger. Ytterligere informasjon om vår håndtering av personopplysninger finnes i ekstrainformasjonen til høyre eller i varslene som gis når opplysningene samles inn. Enkelte Cisco-nettsteder kan ha egne personvernerklæringer som beskriver hvordan vi håndterer personopplysninger spesifikt for disse nettstedene. I tilfeller der et varsel gis når dataene samles inn, eller et nettsted har en egen personvernerklæring, og informasjonen i varselet eller personvernerklæringen kommer i konflikt med denne personvernerklæringen, skal varselet eller den nettstedsspesifikke erklæringen ha forrang.

Innsamling av personopplysninger

Vi kan samle inn informasjon, herunder personopplysninger om deg, når du bruker nettstedene våre og samhandler med oss. "Personopplysninger" er all informasjon som kan brukes til å identifisere et individ. Dette kan omfatte navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, informasjon om kontoer i sosiale medier eller betalingskortnummer. Hvis vi knytter andre data til dine personopplysninger, håndterer vi de tilknyttede dataene som personopplysninger. Vi samler også inn personopplysninger fra pålitelige tredjepartkilder og bruker tredjeparter for å samle inn personopplysninger på vegne av oss.

Vi samler inn opplysningene dine av en rekke årsaker, blant annet for å kunne gjøre følgende:

 • Behandle bestillingen din.
 • La deg abonnere på nyhetsbrevet vårt.
 • Sende deg markedsføringskommunikasjon.
 • Opprette en konto.
 • Aktivere enkelte funksjoner i løsningene våre.
 • Skreddersy brukeropplevelsen.
 • Gi god kundestøtte.
 • Behandle jobbsøknader.
 • Samle inn informasjon under opptakstestingen når en databasert sertifiseringstest gis til deg.

Vi og tredjepartene vi samarbeider med, kan kombinere informasjon vi samler inn om deg på nettstedene over tid, med informasjon fra andre kilder. Dette hjelper oss med å gjøre nettstedet fullstendig og kundemålrettet, og bidrar til at vi kan skreddersy kommunikasjonen vår med deg.

Hvis du velger å gi Cisco personopplysninger tilhørende en tredjepart (slik som navn, e-post eller telefonnummer), bekrefter du med dette at du har tredjepartens tillatelse til å dele disse opplysningene. Et eksempel er videresending av referansemateriale til en venn, eller jobbhenvisninger.

I noen tilfeller kan Cisco samle inn data automatisk gjennom informasjonskapsler, nettlogger, nettsporere og andre lignende funksjoner. Denne informasjonen brukes til å forstå og forbedre brukbarheten, ytelsen og effektiviteten til nettstedet, samt til å skreddersy innhold eller tilbud til deg. Les avsnittet "Informasjonskapsler og annen nett-teknologi" nedenfor for å få mer informasjon.

tilbake til toppen

Bruk av personopplysninger

Vi kan bruke personopplysningene dine i vår forretningsdrift for å levere, forbedre og tilpasse løsninger, sende markedsføringsmateriale,og annen informasjon knyttet til virksomheten vår, samt til andre legitime formål så lenge disse er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning. Dette er noen av måtene vi kan bruke dine personopplysninger på:

 • Levere en løsning du har bedt om.
 • Gi støtte for og forbedre løsningene og nettopplevelsen din.
 • Personlig tilpasse nettsteder, nyhetsbrev og annen kommunikasjon.
 • Administrere og behandle din sertifiseringseksamen.
 • Sende informasjon til deg, direkte fra Cisco eller via partnere, for eksempel i tilknytning til markedsføring eller kundetilfredshet.

Du kan endre kommunikasjonsinnstillingene dine når som helst. Se Dine alternativer og valg av kommunikasjonsinnstillinger nedenfor.

tilbake til toppen

Tilgang til og riktigheten av dine personopplysninger

Vi trenger din hjelp for å sikre at dine personopplysninger er riktige og oppdaterte til enhver tid. Kontakt oss for å oppdatere personopplysningene og kommunikasjonsinnstillingene dine. Du kan i tillegg få mulighet til å se eller redigere personopplysningene på nett, inkludert:

Vi gjør en stor innsats for å imøtekomme rimelige forespørsler om tilgang til eller endring av dataene dine hvis de ikke er riktige. Vi svarer på henvendelser om tilgang til dataene innen 30 dager.

Noen Cisco-enheter kan fra tid til annen ansees som databehandlingsansvarlige enheter. Når en Cisco-enhet fungerer som databehandlingsansvarlig, er dine rettigheter til å få tilgang til og be om endring eller deaktivering, underlagt personvernlovene som gjelder for denne Cisco-enheten.

tilbake til toppen

Dine alternativer og valg av kommunikasjonsinnstillinger

Vi lar deg velge hva du ønsker å motta fra et stort utvalg av informasjon knyttet til løsningene våre. Du kan administrere innstillingene dine for kommunikasjonen ved bruk av de følgende metodene:

 • Ved å følge instruksjonene inkludert i markedsførings-e-poster fra oss for å slutte å motta denne typen e-poster.
 • Ved å sende oss en beskjed på e-post eller via post til Cisco Systems, Inc., Privacy Legal Department, 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, USA. Sørg for å ta med navn, e-postadresse og bestemt, relevant informasjon om typen informasjon du ikke lenger ønsker å motta.

Disse valgene gjelder ikke for mottak av obligatorisk tjenestekommunikasjon som anses som en del av enkelte løsninger, og som du muligens kommer til å motta med jevne mellomrom, med mindre du slutter å bruke den løsningen i henhold til gjeldende vilkår. Vi kan dele dine personopplysninger med Ciscos forretningspartnere eller selgere, slik at de kan dele informasjon om produkter eller tjenester du kanskje kan ha interesse av. For å velge bort denne typen videreformidling til tredjeparter for markedsføringsformål, kan du klikke her.

Gjennom å bruke nettstedene våre eller gjennom å oppgi personopplysninger, godtar du at vi kan kommunisere med deg elektronisk om sikkerhet, personvern og administreringsspørsmål i tilknytning til din bruk av nettstedene. Hvis vi oppdager et sikkerhetsbrudd i systemene våre, kan vi forsøke å varsle deg gjennom å legge ut et varsel på nettstedene våre, eller ved å sende deg en e-post. Du kan ha juridiske rettigheter til å motta slike varsler skriftlig. Hvis du vil trekke tilbake ditt samtykke til å motta elektroniske varsler om sikkerhetsbrudd, må du kontakte oss.

tilbake til toppen

Deling av personopplysninger

Vi kan dele personopplysningene dine i forbindelse med vår forretningsdrift for å levere, forbedre og tilpasse løsninger, sende markedsføringsmateriale og annen informasjon knyttet til virksomheten vår, samt til andre legitime formål så lenge disse er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning. Vi kan dele dine personopplysninger på følgende måter:

 • Innad i Cisco eller med datterselskapene våre verden over for databehandlingsformål eller lagring.
 • Med Ciscos forretningspartnere eller selgere, slik at de kan dele informasjon med deg om produktene eller tjenestene de tilbyr. For å velge bort denne typen videreformidling fra Cisco til tredjeparter for markedsføringsformål, kan du klikke her.
 • Med forretningspartnere, tjenesteleverandører, autoriserte tredjepartsagenter eller -entreprenører for å levere eller muliggjøre en ønsket tjeneste eller transaksjon. Dette omfatter, men er ikke begrenset til følgende: behandling av bestillinger eller kredittkorttransaksjoner, vertsfunksjon for nettsteder, seminarregistrering, hjelp til salgsrelatert arbeid eller ettersalgstøtte, samt levering av kundestøtte.
 • I forbindelse med, eller under forhandlinger om, eventuelle sammenslåinger, salg av selskapets eiendeler, konsolidering eller restrukturering, finansiering eller oppkjøp av hele eller deler av vår virksomhet av eller til et annet selskap.
 • Som svar på en informasjonsforespørsel fra en kompetent myndighet i tilfeller der vi mener videreformidling står i henhold til, eller på andre måter kreves av gjeldende lovgivning, forskrifter eller juridiske prosesser.
 • Med rettshåndhevende tjenestepersoner, offentlige myndigheter eller andre tredjeparter slik det er nødvendig for å beskytte Ciscos rettigheter, eiendom eller sikkerhet, samt Ciscos forretningspartnerne, deg, eller andre slik det kreves av gjeldende lovgivning.
 • I samlet og/eller anonymisert form slik at dataene ikke kan brukes til å identifisere deg.
 • I andre tilfeller der vi varsler deg og du samtykker til delingen.

tilbake til toppen

Beskyttelse av personopplysninger

Vår intensjon er å beskytte personopplysninger som formidles til oss, og å behandle disse på en sikker måte i henhold til personvernerklæringen. Cisco bruker fysiske, administrative og tekniske sikkerhetsmetoder for å beskytte dine personopplysninger fra uautorisert tilgang, bruk eller videreformidling. Vi krever også at leverandørene våre beskytter slik informasjon fra uautorisert tilgang, bruk eller videreformidling. Internett kan imidlertid ikke garanteres å være 100 % sikkert, og vi kan ikke forsikre eller garantere sikkerheten av personopplysninger du gir oss.

tilbake til toppen

Fortsatt oppbevaring av personopplysninger

Vi oppbevarer dine personopplysninger slik det er nødvendig for å oppnå formålene som dataene ble samlet inn for. Vi beholder og bruker dine personopplysninger slik det er nødvendig for å overholde våre juridiske forpliktelser, løse tvister og håndheve avtalene våre.

Bruk av informasjonskapsler og annen nett-teknologi

Som mange andre nettsteder, bruker Cisco verktøy for automatisk datainnsamling, slik som informasjonskapsler, innebygde nettlinker og nettsporere. Disse verktøyene samler inn bestemt standardinformasjon som nettleseren din sender til nettstedet vårt, for eksempel nettlesertypen og adressen til nettstedet du kom fra. De kan også samle inn informasjon om:

 • IP-adressen din. Dette er et nummer som tildeles datamaskinen din automatisk når du surfer på nettet. IP-adressen gjør at nettservere kan finne og identifisere datamaskinen din. Det er en unik adresse som er tildelt datamaskinen fra Internett-leverandøren din eller avdelingen for informasjonssystemer i et TCP-/IP-nettverk.
 • Klikkadferd. For eksempel sidene du ser på og linkene du klikker på.

Disse verktøyene bidrar til å gjøre ditt besøk til nettstedet vårt enklere, mer effektivt og mer verdifullt gjennom å gjenkjenne deg og gi deg en personlig tilpasset opplevelse. For mer informasjon om hvordan vi bruker automatiske verktøy for datainnsamling, slik som informasjonskapsler og moduler, og valgene du har i tilknytning til disse verktøyene, se retningslinjene for informasjonskapsler.

Nettstedet vårt har moduler – interaktive miniprogrammer som kjører på nettstedet for å levere bestemte tjenester fra andre selskaper (slik som å vise nyheter, meninger, musikk og mer). Personopplysninger, så som e-postadressen din, kan samles inn via modulen. Informasjonskapsler kan også brukes av modulen for å aktivere modulens funksjon. Informasjon som samles inn av denne modulen, er underlagt retningslinjene for personvern tilhørende selskapet som har laget modulen. Modulen vår kan ha en funksjon for importering av kontakter som gjør det enklere for deg å sende e-post til kontaktene dine. Når du ber om det, søker vi gjennom e-postadresselisten din for å importere kontaktene dine til nettstedet vårt.

Enkelte nettlesere kan gi deg muligheten til å aktivere en ikke spor-funksjon som sender signaler til nettstedene du besøker, med informasjon om at du ikke vil at nettaktivitetene dine spores. Dette er ikke det samme som å blokkere eller slette informasjonskapsler, ettersom nettlesere med en aktivert ikke spor-funksjon fortsatt kan godta informasjonskapsler. Foreløpig er det ikke etablert noen industristandard for hvordan selskaper skal reagere på ikke spor-signaler. Dette kan komme til å endre seg. For øyeblikket gir vi ingen respons på ikke spor-signaler. Hvis vi velger å gjøre dette i fremtiden, vil dette bli beskrevet i personvernerklæringen. Finn mer informasjon om "ikke spor".

tilbake til toppen

Tilknyttede nettsteder

Vi kan oppgi linker til andre nettsteder og tjenester tilhørende tredjeparter som er utenfor vår kontroll og som ikke dekkes av denne personvernerklæringen. Vi oppfordrer deg til å se gjennom personvernerklæringene som er lagt ut på disse nettstedene (og alle andre nettsteder du besøker).

tilbake til toppen

Forum og chatterom

Hvis du deltar i et diskusjonsforum eller et chatterom på et Cisco-nettsted, bør du være oppmerksom på at informasjonen du oppgir der, gjøres tilgjengelig for andre i bred forstand, og kan brukes til å kontakte deg, sende deg uønskede meldinger eller til formål som hverken du eller Cisco har kontroll over. Vær også oppmerksom på at individuelle fora og chatterom kan ha ytterligere regler og vilkår for bruk. Cisco er ikke ansvarlig for personopplysninger eller annen informasjon du velger å dele i slike fora.

tilbake til toppen

Barns personvern

Cisco oppfordrer foreldre og foresatte til å spille en aktiv rolle når det gjelder barnas aktiviteter på nettet. Cisco samler ikke bevisst inn personopplysninger fra barn uten nødvendig samtykke fra foreldre eller verge. Hvis du mener at vi har innhentet personopplysninger fra noen under gjeldende lavalder i ditt land uten samtykke fra foreldre eller verge, må du gi oss beskjed ved hjelp av fremgangsmåtene beskrevet i delen Kontakt oss. Vi iverksetter nødvendige tiltak for å undersøke og ta tak i problemet så raskt som mulig.

tilbake til toppen

Samtykke til overføring, behandling og lagring av personopplysninger

Ettersom Cisco er en global organisasjon, kan vi overføre dine personopplysninger til Cisco i USA, til hvilket som helst Cisco-datterselskap i verden eller til tredjeparter og forretningspartnere som beskrevet over. Gjennom bruk av våre nettsteder og løsninger, eller gjennom å gi oss dine personopplysninger, samtykker du til overføring, behandling og oppbevaring av denne informasjonen utenfor landet du bor i til land der standardene for databeskyttelse kan skille seg fra dem i ditt land.

Cisco beskytter og muliggjør global overføring av personopplysninger på en rekke måter. Cisco har tidligere blitt sertifisert i henhold til Safe Harbor-rammeverket mellom USA og EU og Safe Harbor-rammeverket mellom USA og Sveits, som fremsatt av det amerikanske handelsdepartementet for innsamling, bruk og oppbevaring av personopplysninger fra EU-medlemsland og Sveits, men er ikke avhengig av Safe Harbor for å overholde EU-lovgivning. Cisco har sertifisert at selskapet overholder Safe Harbor-prinsippene om varsel, valg, videreformidling, sikkerhet, dataintegritet, tilgang og håndheving. Gå til http://www.export.gov/safeharbor/ for å finne ut mer om Safe Harbor-programmet og for å se sertifiseringen til Cisco. I henhold til bestemmelsen i Domstolen i Den europeiske union fra 6. oktober 2015 om gyldigheten av Safe Harbor-avtalen, og i lys av andre forskriftsrammeverk, kan Cisco fra tid til annen delta andre rammeverk som er godkjent av relevante myndigheter.

tilbake til toppen

Dine personvernrettigheter i henhold til lovgivning i California

Innbyggere i staten California har i henhold til sivilloven i California, § 1798.83, rett til å be California-baserte selskaper om en liste over alle tredjeparter som selskapet har delt personopplysninger med, for direkte markedsføring i løpet av det foregående året. Alternativt, kan selskapet gi deg informasjon om hvordan du kan bruke alternativer for valg og bortvalg av videreformidling så lenge selskapet har retningslinjer for personvern som gir deg valgmuligheter når det gjelder tredjeparters bruk av dine personopplysninger for markedsføringsformål (for eksempel annonsører).

Cisco kvalifiserer for denne alternative fremgangsmåten. Vi har en omfattende personvernerklæring og gir deg informasjon om hvordan du kan samtykke til eller avslå tredjeparts bruk av dine personopplysninger for markedsføringsformål. Derfor er vi ikke pålagt å ha eller videreformidle en liste over tredjeparter som har mottatt dine personopplysninger for direkte markedsføring i løpet av det foregående året.

Hvis du bor i California og ønsker informasjon om hvordan du kan bruke alternativene dine for videreformidling til tredjeparter, kan du sende oss en forespørsel på e-post.

tilbake til toppen

Slik kontakter du oss

Vi setter pris på å høre dine meninger. Hvis du har spørsmål eller kommentarer knyttet til denne personvernerklæringen, kan du sende en e-post til personvernteamet vårt.

tilbake til toppen

Oppdateringer av denne Cisco-personvernerklæringen

Vi kan fra tid til annen oppdatere denne personvernerklæringen. Hvis vi endrer personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Du samtykker til å besøke disse sidene med jevne mellomrom for å gjøre deg kjent med og se gjennom slike reviderte versjoner. Hvis vi foretar betydelige endringer i personvernerklæringen, kan vi også varsle deg på andre måter før endringene trer i kraft, ved for eksempel å legge ut et varsel på nettstedene våre eller sende deg et varsel. Ved å fortsette å bruke nettstedet vårt etter at slike endringer har trådt i kraft, godtar du endringene og samtykker til å overholde dem.

Cisco-personvernerklæringen ble revidert og lagt ut 31. mars 2016.

Klikk her for å se tidligere versjoner av personvernerklæringen.