Dit artikel belicht best practice technieken voor het terugtrekken van SAML gebruikers
1. Gebruikerskennisobjecten (KO's) beheren
2. Volg de stappen die worden beschreven in de documentatielink hieronder om alle KO's van de SAML-gebruikers opnieuw toe te wijzen om te worden gepensioneerd:
Een of meer gedeelde kennisobjecten opnieuw toewijzen aan een nieuwe eigenaar
Zorg ervoor dat u een KO opnieuw toewijst aan de gebruiker(s) die moet/moeten worden verwijderd en die aan u is/zijn gekoppeld (zie de vereisten hierboven).
Optie 1:
Verwijder de SAML-gebruikers door de .conf-bestanden te wijzigen via de REST API:
CURL\REST API Example:
curl -k -u admin:{password} --request DELETE https://{hostname}:8089/services/admin/SAML-user-role-map/{user_id}
Optie 2:
Voeg een lijst bij van de gebruikers die moeten worden verwijderd in een Support > Splunk Cloud > Cloud Change Request-ticket.
Wat doet Splunk Support:
1. Voor de verstrekte gebruikers wordt een back-up gemaakt van hun $SPLUNK_HOME/etc/users/<directory> en $SPLUNK_HOME/etc/system/local/authentication.conf
2. De hoofddirectory's van de gebruiker worden verwijderd.
3. Onder de [userToRoleMap_SAML] stanza in het authentication.conf-bestand worden de regels die overeenkomen met de gepensioneerde gebruikers verwijderd.
4. Voer een foutopsporing/vernieuwing uit en herlaad vervolgens de SAML-configuraties in Instellingen > Toegangsbesturingselementen > Verificatiemethode > SAML-instellingen onderaan het scherm Web UI opnieuw of start de instantie opnieuw op zodat de wijzigingen van kracht worden.
Opmerkingen: Voor de SAML-gebruiker die nooit heeft ingelogd op de zoekkop, is het niet nodig om deze te verwijderen door de bovenstaande oplossing te volgen. Het kan eenvoudig worden verwijderd door Instellingen > Gebruikers > filter gebruikersnaam > Bewerken > Verwijderen.
Splunk-documentatie
Weeszoekopdrachten oplossen
Splunk Antwoorden
Hoe verwijder ik oude saml-gebruikers?
| Revisie | Publicatiedatum | Opmerkingen |
|---|---|---|
1.0 |
28-Sep-2026
|
Eerste vrijgave |