Wat is security voor mobiele apparaten?

Security voor mobiele apparaten is de complete bescherming van data op draagbare apparaten en het netwerk dat met de apparaten is verbonden. Gangbare draagbare apparaten op een netwerk omvatten smartphones, tablets en pc’s.

Waarom is security voor mobiele apparaten zo belangrijk?

Tegenwoordig is meer dan 50% van de zakelijke pc’s mobiel en de toename in IoT-apparaten (Internet of Things) levert nieuwe uitdagingen op voor netwerk security. IT moet dan ook de aanpak van security aanpassen. Een netwerk security plan moet alle verschillende locaties en divers gebruik door werknemers van het bedrijfsnetwerk meenemen, maar u kunt enkele eenvoudige stappen nemen om uw security voor mobiele apparaten te verbeteren.

Hoe beveilig ik mijn mobiele apparaten?

Het beschermen van mobiele apparaten vereist een unified en meerlaagse benadering. Hoewel er vaste componenten in de security voor mobiele apparaten zitten, kan elke benadering iets anders zijn. Voor optimale security moet u de benadering kiezen die het best aansluit bij uw netwerk.

Moet ik stoppen met het gebruik van mobiele apparaten?

Nee. Bedrijven voelen zich vaak overweldigd door alle mobiele apparaten op hun netwerk nu werkplekken steeds mobieler worden. Hoewel het overweldigend kan zijn, zijn er security oplossingen die helpen.

Componenten van security voor mobiele apparaten

Hier zijn een aantal oplossingen die uw mobiele apparaten beter beveiligd houden.

  • Endpoint security: Nu organisaties flexibel en mobiel personeel omarmen, moeten ze netwerken implementeren die externe toegang toestaan. Endpoint security oplossingen beschermen ondernemingen door bestanden en processen te bewaken op elk mobiel apparaat dat een netwerk opgaat. Door constant te scannen op schadelijk gedrag kan endpoint security bedreigingen vroeg identificeren. Wanneer endpointoplossingen schadelijk gedrag vinden, kunnen deze snel security teams waarschuwen, zodat bedreigingen worden verwijderd voordat hierdoor schade wordt veroorzaakt.
  • VPN: Een virtueel particulier netwerk (VPN) is een versleutelde verbinding via het internet tussen een apparaat en een netwerk. Dankzij de versleutelde verbinding worden gevoelige gegevens beveiligd verzonden. Op die manier wordt voorkomen dat onbevoegden het verkeer kunnen afluisteren en kan de gebruiker veilig op afstand werken.
  • Beveiligde webgateway: Beveiligde webgateways bieden krachtige, overkoepelende cloud security. Omdat 70% van aanvallen specifiek zijn voor de organisatie, hebben bedrijven cloud security nodig die eerder gebruikte aanvallen kan identificeren voordat deze worden gelanceerd. Cloud security kan op de DNS- en IP-lagen werken om eerder tegen phishing, malware en ransomware te beschermen. Door security met de cloud te integreren kunt u een aanval op één locatie identificeren en onmiddellijk op andere vestigingen voorkomen.
  • E-mail security: E-mail is zowel de belangrijkste zakelijke communicatie-tool als de voornaamste aanvalsvector voor beveiligingslekken. Sterker nog, volgens het nieuwste halfjaarlijks Cisco Cybersecurity Report is e-mail het belangrijkste tool voor aanvallers om ransomware en andere malware te verspreiden. De juiste e-mail security omvat geavanceerde bescherming tegen bedreigingen die bedreigingen sneller detecteert, blokkeert en herstelt, gegevensverlies voorkomt en belangrijke informatie tijdens verzending beschermt met end-to-end encryptie.
  • Cloud Access Security Broker: Uw netwerk moet beveiligen waar en hoe uw werknemers werken, ook in de cloud. U hebt een CASB (Cloud Access Security Broker) nodig, een tool dat functioneert als een gateway tussen infrastructuur op kantoor en cloudtoepassingen (Salesforce, Dropbox, enzovoort). Een CASB identificeert schadelijke cloudgebaseerde toepassingen en beschermt tegen beveiligingslekken met een DLP-engine (voorkoming van gegevensverlies).

Vertrouw elke gebruiker met twee-factor-authenticatie:

Wilt u meer weten?

Security

Onze bronnen helpen u het security landschap te begrijpen en technologieën te kiezen om uw bedrijf te beschermen.

Networking

Leer hoe u de juiste beslissingen kunt nemen bij het opzetten en onderhouden van uw netwerk zodat uw bedrijf kan floreren.

Samenwerking

Met deze tools en artikelen kunt u belangrijke beslissingen nemen over communicatie om zo uw bedrijf te schalen en verbonden te blijven.

Tools en tips

Krijg stappenplannen, controlelijsten en andere tips om aan die behoeften te voldoen en uw bedrijf te schalen en te laten floreren.