Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Ontdek het cloudpotentieel

De cloud verandert de manier waarop bedrijven hun dagelijkse activiteiten uitvoeren. Met cloudservices hebben bedrijven toegang tot een professionele IT-infrastructuur zonder dat zij een professionele IT-afdeling hoeven te hebben.

Eenvoudig, beveiligd en slim met de cloud

De cloud verandert de manier waarop bedrijven hun dagelijkse activiteiten uitvoeren. Met cloudservices hebben bedrijven toegang tot een professionele IT-infrastructuur zonder dat zij een professionele IT-afdeling hoeven te hebben. IT-afhankelijke taken waar voorheen nieuwe hardware of apparatuur voor nodig was, zoals grote bestandsoverdrachten, gegevensopslag en collaboration, kunnen nu met grotere flexibiliteit en lagere kosten plaatsvinden in de cloud. Hierbij is weinig expertise vereist. Dankzij de cloud hebben zelfs kleine bedrijven eenvoudig en betaalbaar toegang tot IT-functionaliteit, zodat zij concurrerender, efficiënter en creatiever te werk kunnen gaan.

Hoewel door deze overstap naar digitalisering bedrijven meer kansen hebben, blijft één aspect van essentieel belang: de beveiliging van het netwerk. Wanneer bedrijven digitalisering doorvoeren, moeten zij dat ook beveiligd doorvoeren. Door de productieve verschuiving naar digitalisering moeten bedrijven slim te werk gaan en zich goed voorbereiden, zodat zij zich kunnen verdedigen tegen cyberaanvallen. Ransomware lijkt misschien geen directe dreiging te vormen, maar alleen al in 2016* werd met exploitaties $ 1 miljard binnengehaald. Beveiligingsinbreuken kunnen resulteren in dure opschoningspraktijken, het bedrijf is een tijd offline, er is sprake van gegevensverlies en van potentiële inbreuken op klantgegevens met verwoestende gevolgen. Het loont dus om te zorgen voor een goede beveiliging.

Voorkomen is altijd beter dan genezen waar het beveiliging betreft, dus is het van belang dat de bedrijfsverantwoordelijken eenvoudige maar effectieve maatregelen nemen om hun netwerken te beschermen. Gebruik antivirussoftware. Kies slimme wachtwoorden en wijzig deze regelmatig. Maak regelmatig een back-up van gegevens. Houd software up-to-date. Beveilig het gehele netwerk, niet alleen afzonderlijke apparaten.

Voor bedrijven zonder interne IT-specialisten die deze taken uitvoeren en een reeks onderling verbonden apparaten beveiligen, kan het IT-jargon, en het beheren van gecompliceerde configuraties, ietwat overweldigend zijn.

Gelukkig is er een slimme en eenvoudige oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven die het beheer van de beveiligingsvereisten van hun netwerk ondersteunt. Cloudnetwerken biedt een volledig innovatieve netwerkarchitectuur waarmee bedrijven veel van de traditionele IT-hindernissen kunnen overwinnen binnen een superieure, beveiligde omgeving.

Hoe werkt het?

Cloudnetwerken werkt in feite heel eenvoudig. IT-apparaten die in de Cisco Meraki-cloud worden beheerd (zoals draadloze AP’s, switches en beveiligingsapplicaties) zijn discrete witte dozen met krachtige hardware die aan de vereisten van meerdere apparaten en toepassingen kunnen voldoen. Deze apparaten maken automatisch verbinding met de Meraki-cloud (Cisco’s private cloud, ondersteund door een wereldwijd netwerk van servers) en hebben functies voor self-provisioning, zodat uw netwerk probleemloos kan worden geregistreerd. Het instellen hiervan is eenvoudig, sommige netwerken zijn binnen slechts enkele minuten operationeel, en beveiliging is ingebed. Bovendien is geen aanvullende software buiten het in de cloud beheerde Meraki-dashboard nodig.

Kant-en-klare oplossingen

Meraki is specifiek ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Onderzoek heeft aangetoond dat de fijne kneepjes van IT lastig onder de knie te krijgen zijn voor het management van kleine bedrijven, en driekwart van de bedrijfseigenaren heeft te kampen met ten minste één IT-frustratie. Meraki lost niet alleen veel van de zaken elegant op waar bedrijfseigenaren en managers mee zitten (zoals constante upgrades, de kosten van softwarelicenties, het beheren van meerdere apparaten en configuraties), maar biedt tevens superieure beveiliging van het gehele netwerk.

Hierdoor kunnen bedrijven hun netwerken, gegevens en uiteindelijk hun organisatie eenvoudiger beheren en beschermen, en tegelijkertijd de noodzaak van uitgebreide, continue IT-expertise reduceren. Netwerkbeveiliging vindt automatisch plaats via de Meraki-cloud, zodat bedrijfseigenaren en managers ervan verzekerd zijn dat alle apparaten die met hun systeem zijn verbonden, zijn beschermd. Bovendien wordt Meraki dagelijks getest door een onafhankelijke derde om bedrijven die van de oplossing gebruikmaken gemoedsrust te geven.

IT-innovatie

Netwerken via Meraki vormt een doorbraak voor bedrijfseigenaren en managers omdat zij hun netwerken eenvoudig kunnen opzetten, beheren en bewaken. Ze zijn ervan verzekerd dat de nieuwste upgrades en beveiligingsfuncties automatisch worden doorgevoerd, zodat zij meer tijd hebben voor de daadwerkelijke bedrijfsvoering.

Voor bedrijven die IT-uitdagingen moeten aangaan, is Meraki een toekomstbestendige oplossing voor digitale redundantie. Bij bedrijven met een IT-afdeling kan Meraki de efficiëntie en de beveiliging vergroten en de responstijd verkorten. En dat alles met minder fouten, minder verwarring en minder belasting van de helpdesk. Alle Meraki-apparaten worden beheerd via Dashboard, een browsergebaseerde interface waarmee IT-teams apparaten, instellingen en gegevens kunnen configureren en beheren, waar ter wereld zij zich ook bevinden. Dashboard is nu beschikbaar in meerdere talen.

Meld u aan voor onze e-mailberichten en blijf up-to-date met advies, promoties en aanbiedingen voor het KMO.