Educatie Networking Academy

Een extra impuls aan het IT-onderwijs

De samenleving wordt steeds digitaler. Om Nederland draaiende te houden, zijn in elke sector mensen met IT-skills nodig. Het Networking Academy Program leidt mensen op tot IT’er, of brengt ze elementaire IT-vaardigheden bij. NetAcad raakt daarom elke track van DVN: of dat nu cybersecurity, vitale infrastructuur of de zorg is. Om Nederland digitaal te versnellen, is IT-kennis van medewerkers over de volledige breedte een must.

“Om Nederland digitaal weerbaar te maken, zijn mensen met IT-skills nodig.”

 

Het Networking Academy Program helpt de wereld digitaliseren

Als internationale IT-school leidde NetAcad in bijna 25 jaar al meer dan 15 miljoen mensen op, met alleen in Nederland meer dan 200.000 cursisten. De groei is exponentieel: afgelopen schooljaar alleen kende het programma wereldwijd meer dan drie miljoen deelnemers.

Dat is hard nodig, want er is veel behoefte aan IT-kennis. De Europese Commissie wil honderden miljoenen werknemers uitrusten met IT-skills, om Europa klaar te maken voor de digitaliseringsslag. Met verschillende projecten helpt NetAcad om Europa en Nederland naar een hoger niveau te brengen.

Dat doet NetAcad onder meer met projecten op het VO, MBO en HBO, om studenten met de juiste IT-vaardigheden klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Maar ook door samen te werken met de overheid, zoals het UWW en het Ministerie van SZW, en werkzoekenden van de juiste IT-kennis te voorzien.

“Met verschillende projecten helpt NetAcad om Europa en Nederland naar een hoger digitaal niveau te brengen.”

 

Werken op afstand biedt nieuwe mogelijkheden

NetAcad biedt verschillende types opleidingen, onder meer in Networking, Security en Progammability. Lesgeven gebeurt via instructeurs, maar kan ook self-paced. Werken op afstand bood nieuwe mogelijkheden voor de digitalisering van het onderwijs. Zo zette NetAcad een programma op waarbij docenten uit verschillende landen training op afstand krijgen, om zelf de studenten te kunnen onderwijzen.

Deze digitale initiatieven bestonden voorheen niet: ze inspireren, leveren interessante interacties op, en bieden de kans om van scholen in het buitenland te leren. Deze digitale toevoeging moet het menselijke aspect natuurlijk niet naar achteren schuiven. Het blijft belangrijk om fysiek contact te hebben op kantoren en scholen. Daarbij is hybride werken een sleutelwoord.

 

De IT-specialisten van NetAcad kunnen direct aan de slag

Door de samenwerking met DVN kan NetAcad meer studenten opleiden en klaarmaken voor de arbeidsmarkt, en het onderwijs in Nederland verder digitaliseren. NetAcad-afstudeerders zijn internationaal gekwalificeerd en gecertificeerd. Ze kunnen direct aan de slag.

Gezien de vele IT-vacatures staan organisaties om hen te springen, en dankzij DVN kan NetAcad ook andere sectoren bedienen. We leren mensen in de zorg, transport of maakindustrie elementaire IT-vaardigheden aan, om in te spelen op de snelle ontwikkelingen in IoT en cybersecurity. Daardoor levert NetAcad een onophoudelijke bijdrage aan de digitalisering van ons land. Een gunst aan de samenleving: om Nederland digitaal gereed én toekomstbestendig te maken.

“Het Network Academy Program maakt Nederland digitaal gereed én toekomstbestendig.”

Ontmoet onze specialist

Rik Bleeker, CSR Country Engagement Manager voor Europe North

DIGITALE VERSNELLERS

Hoe Syrische vluchtelingen les krijgen in IT

In Duitsland krijgen Syrische vluchtelingen dankzij Cisco en de ReDI School de kans om digitale vaardigheden op te doen. Lees er hier meer over.

 

ICT-skills achter de tralies
 

Benieuwd hoe ICT-skills bijdragen aan een geslaagde terugkeer van gedetineerden in Bollate? Lees dan gauw verder.  
 

 

Wat we kunnen leren van het IT-onderwijs in Zweden

Waar digitale geletterdheid in Nederland pas in 2021 een vast onderdeel wordt van het curriculum, is dat in Zweden al het geval. Wat kunnen we leren van de Zweden?

 

Video: hoe overbruggen we de digitale kloof?

Hoe kunnen we de digitale geletterdheid in Nederland verbeteren om beter opgewassen te zijn tegen cybercrime? We vroegen het aan drie Cyber Security experts.  

Onderzoek: hoe cyber-aware is de Nederlandse markt?

Hoe goed zijn Nederlandse organisaties op de hoogte van de gevaren van cybercrime? En hoe staat het met onze kennis op het gebied van Cyber Security? We zochten het voor u uit. 

Digitale vaardigheden in Europa in kaart

De digitale vaardigheden van de Europese bevolking worden jaarlijks in kaart gebracht in de Digital Economy en Society Index (DESI) van de Europese Unie. Hoe staat Nederland ervoor?

Podcast

Cisco neemt je mee in de wereld van digitalisering! Waar liggen in Nederland kansen om de economie en maatschappij te stimuleren?