Kantelpunten vormen de katalysator van innovatie

Cisco’s COO Maria Martinez vertelt hoe onze, op ervaring gebaseerde aanpak, dingen mogelijk maakt die voorheen onmogelijk waren.

Er zijn momenten die ons persoonlijke leven veranderen. Dat zijn de kantelpunten – zoals afstuderen, een nieuwe liefde , de geboorte van een kind – die een duidelijke scheidslijn vormen tussen ‘voor’ en ‘na’. Vergelijkbare momenten komen voor op macroniveau en deze veranderen de richting van ons gezamenlijke pad.

Er zijn ook mijlpalen die een impact hebben op de kern van ons leven – zoals natuurrampen, pandemieën, oorlogen of grondstoffenschaarste – en die een nieuwe levensstijl vereisen. Dit jaar hebben we in zowel ons persoonlijke als ons professionele leven met dergelijke veranderingen te maken gehad.

IT-organisaties wereldwijd werden met deze uitdagingen geconfronteerd en er werd verwacht dat zij daar oplossingen voor zouden vinden. Plotseling gingen miljoenen medewerkers telewerken, werden face-to-face vergaderingen virtueel en stond verbinding centraal. De snelheid van transformatie nam uit pure noodzaak ongekend toe.

Ondanks de omstandigheden, en misschien wel als gevolg ervan, bleken Cisco en onze geweldige community van klanten en partners veerkrachtig genoeg om het onmogelijke mogelijk te maken. We transformeerden samen in deze turbulente tijden. Toen we met de rug tegen de muur stonden, openden we nieuwe deuren. Niet alleen om te overleven, maar ook om succesvol te zijn. Vertrouwen, samenwerking en innovatie vormden de boventoon en veranderden ons vermogen om geschaald en snel resultaatgerichte ervaringen te creëren.

We gingen dingen doen die voorheen onmogelijk leken, en dat blijven we doen.

Bouw en beheer een flexibele infrastructuur

In de huidige onvoorspelbare wereld staan bedrijven onder druk om hun klanten sneller dan ooit tevoren meerwaarde te bieden. In deze onzekere omstandigheden zijn organisaties succesvol gebleken door hun systemen en processen minder complex te maken, door samen te werken met Cisco om technologie te updaten, een einde te maken aan redundanties en te automatiseren voor meer efficiëntie.

Een voorbeeld hiervan is Woolworths, een van de grootste supermarktketens in Australië. Met meer dan 3000 winkels en 30.000 netwerktoegangspunten moest Woolworths zijn infrastructuur ordenen en optimaliseren om aan de behoeften van miljoenen klanten te voldoen. 

Het team bij Woolworths had een visie voor het bedrijf en hoe het zijn consumenten zou bedienen. Ze wilden in elk geval elke klant een probleemloze en persoonlijke winkelervaring bieden. Daarvoor hadden ze realtime inzicht in klanten en altijd beschikbare Wi-Fi in de winkels nodig. Door de complexiteit van de verouderde systemen weg te nemen kon Woolworths een eenvoudigere technische basis opzetten en deze visie tot realiteit maken.

Focus op data

Organisaties zullen onder andere succesvol blijven en hun klanten meerwaarde blijven bieden door hun vermogen om data te verzamelen, informatie te analyseren en praktisch bruikbare inzichten te creëren en zo betere klantervaringen te waarborgen. Zoals Vodafone, een toonaangevend telecombedrijf in Europa en Afrika. Het heeft de ambitieuze visie om een betrouwbaar, krachtig netwerk op te zetten als een platform waarmee klanten via API’s verbinding kunnen maken en services sneller kunnen worden geboden. Om dit mogelijk te maken, had het bedrijf een netwerk nodig dat weinig problemen heeft. Zoals Ara Yildizli, Director of Vodafone Network Operations, zegt: “Eén manier om risico’s te vermijden is door zichtbaarheid van het netwerk tot op softwareniveau te hebben. We kunnen het ons niet veroorloven achteraf te leren van dingen die niet goed zijn gegaan. We moeten proactief leren van het netwerk en de data om problemen te voorkomen. En dat doen we.”

Zet ervaring op de eerste plaats

Net als bij elke andere ontwrichting zijn het de mensen die het hardst worden getroffen. Het afgelopen jaar heeft de ontwrichting zowel op persoonlijk als professioneel vlak een impact gehad, en velen moeten hun weg vinden in onbekend gebied. Met dit in gedachten hebben IT-leiders bewust een cultuur van inclusiviteit moeten ontwikkelen – zonder dat ze op kantoor waren of konden reizen naar belanghebbenden. Bij Cisco hebben we dat gedaan via regelmatige bedrijfsbrede controles, door het opnemen van vrije dagen te stimuleren en nog meer flexibiliteit in onze werkschema’s op te nemen voor collega’s die meerdere prioriteiten hebben.

We hebben deze tijd benut om echt te luisteren naar onze medewerkers, onze klanten en onze partners, omdat nieuwsgierigheid de snelste manier is om nieuwe, zinvolle ervaringen te creëren. We hebben onze investeringen verdubbeld om zowel menselijke als digitale ervaringen met meerwaarde te bieden die leiden tot succes. Door ons te richten op de mensen achter het product zorgen we voor meer momenten die echt waardevol zijn.

We winnen samen

Deze wereldwijde kantelpunten kunnen een katalysator zijn voor groei en innovatie. Organisaties die soepel meesurfen op de golven kunnen nieuwe hoogten bereiken, en veel van onze klanten nemen het voortouw. Het is een eer en een voorrecht om met onze klanten samen te werken en deel te zijn van hun traject. Natuurlijk zou al ons werk niet mogelijk zijn zonder de ondersteuning van onze geweldige partners, die onze services helpen schalen en vertrouwen opbouwen bij onze klanten. Meer dan ooit heeft het afgelopen jaar duidelijk gemaakt dat ieders inzet nodig is en dat we allemaal een rol te vervullen hebben bij onze gezamenlijke prestaties. Door samen te werken hebben we bewezen dat alles mogelijk is.

We zijn er trots op deel uit te maken van deze community.

Wat heeft het afgelopen jaar bijgedragen aan het succes van uw organisatie?

Leer meer op cisco.com/cx

Meer informatie:

  • Bekijk het klantverhaal: Woolworths
  • Nog een geweldig klantverhaal: Vodafone
  • Ga naar Customer Experience