Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και η κ. Μαρία Αντωνίου, Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενώ τη Cisco εκπροσώπησαν η κ. Gerri Elliott, Executive Vice President and Chief Customer and Partner Officer.

Το κέντρο είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη πρακτικών λύσεων, εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες από τη Cisco και το οικοσύστημα συνεργατών της, καθώς και σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα. Η συν-καινοτομία θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων σε τομείς όπως η ποιότητα ζωής των πολιτών (π.χ. έξυπνες πόλεις), η υγεία, η αγροτική ανάπτυξη, ο τουρισμός, η προστασία του περιβάλλοντος και η πολιτική προστασία. Η στρατηγική τοποθεσία του κόμβου το καθιστά προσβάσιμο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.