Slovenija

Podjetje Cisco je objavilo namero o nakupu podjetja ExtendMedia

SAN JOSE, Kalifornija – Podjetje Cisco je objavilo namero o nakupu zasebnega podjetja ExtendMedia, ki je vodilni ponudnik sistemov za upravljanje vsebin (Content Management Systems – CMS). CMS upravlja celoten življenjski cikel različnih vrst video vsebin in omogoča platformo za upravljanje, objavljanje ter unovčevanje video vsebin prek osebnih računalnikov, televizij in mobilnih naprav.


ExtendMedia ima sedež v Newtonu (Massachusetts), glavnina zaposlenih pa je stacionirana v kanadskem Torontu. Tehnologija podjetja ExtendMedia bo Ciscu omogočila, da bo lahko ponudnikom storitev v času, ko ima na tržišču vse večji pomen IP video, pomagalo pri zagotavljanju večzaslonskih ponudb.

»Ker se video tržišče spreminja in uporabniki pričakujejo možnost uporabe več zaslonov, ponudniki storitev izboljšujejo svojo infrastrukturo, da bi upravljali in ponudili videoposnetke na kateri koli napravi, pri tem pa poskrbeli tudi za bogato uporabniško izkušnjo,« je dejal Enrique Rodriguez, podpredsednik in generalni direktor Cisco skupine Service Provider Video Technology Group. »Podjetje ExtendMedia bo utrdilo Ciscov položaj pri zagotavljanju storitev IP videa tako, da bo ponudnikom storitev omogočilo, da ponudijo bolj interaktivne in osebne izkušnje ter optimiziranje kakovosti potrošniških naprav za ogledovanje.«

Podjetje ExtendMedia Ciscu prinaša močno ekipo za programsko opremo, ki se zaveda zapletenosti ponujanja večzaslonskega videa prek omrežij IP. Programska oprema CMS podjetja ExtendMedia, ki bo vgrajena v Ciscove trenutne ponudbe videa IP, bo temeljna komponenta Ciscove video arhitekture naslednje generacije. Podjetji Cisco in ExtendMedia bosta ponudnikom storitev skupaj omogočili uvedbo celovite video arhitekture naslednje generacije, ki ponuja najboljšo uporabniško izkušnjo z dostopom do katere koli vsebine prek katerega koli omrežja na kateri koli napravi.

Finančni vidiki transakcije niso razkriti. Nakup je odvisen od različnih standardnih zaključnih pogojev in bo po pričakovanjih dokončan v prvi polovici Ciscovega proračunskega leta 2011. Po zaključku nakupa bo večina ekipe podjetja ExtendMedia priključena Cisco skupini Service Provider Video Technology Group. Ekipa za prodajo in profesionalna ekipa podjetja ExtendMedia bosta priključeni Ciscovim organizacijam za prodajo in napredne storitve.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Benedičič
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104