O nama

Cisco istraživanja potvrdila: Društvene mreže postaju nezaobilazni alat današnjeg poslovanja

Osim najnovijih trendova u korištenju naprednih tehnologija u svakodnevnom životu i poslovanju, nedavno održan Cisco Expo 2010. potvrdio je i neupitan utjecaj društvenih mreža na razvoj kompanija u kriznim vremenima


Zagreb, 06. svibanj 2010. – Rastuća snaga interneta i društvenih mreža nezaobilazan je faktor u današnjem načinu poslovanja svih modernih kompanija te ubrzanom tempu svakodnevnog života. Novo svjetlo na ovu tvrdnju bacilo je najnovije Cisco istraživanja o ulozi društvenih medija, provedeno na prošlomjesečnoj konferenciji hrvatskog ureda vodeće tvrtke na području mrežne tehnologije, Cisco Systems. Sve brži prodor tehnologija budućnosti iznenadio je i mnoge od 500-tinjak sudionika Cisco Expo-a koji su sudjelovali u istraživanju.

Ovogodišnji Cisco Expo 2010. predstavio je novu viziju poslovanja u kojoj društvene mreže postaju platforme za uspješne i produktivne poslovne procese. Neprikosnovenu dominaciju interneta potvrdilo je čak 95 posto ispitanika, koji se njime služe prosječno sedam sati dnevno. U porastu je i mobilni Internet, kojeg danas gotovo svaki treći sudionik istraživanja koristit svakodnevno. Podaci o razlozima ovakve sveprisutnosti interneta nisu previše iznenađujući. No ono što je ovo istraživanje potvrdilo jest činjenica kako se Internet više, primarno, ne koristi samo za pretraživanje ili čitanje vijesti - sve više korisnika koristi mrežu za televizijski i radijski prijenos, on-line shopping, postavljanje fotografija i video sadržaja, koji postaju novi oblici korištenja.

Sve su rašireniji i novi načini komuniciranja među korisnicima. Slanje mail-ova, video-chat-ovi, čak i pisanje blogova, sve više potiskuju standardne načine komunikacije. Ipak, najveći su napredak svakako zabilježile društvene mreže, kao što su Facebook, Twitter i Linkedin. Do ne tako davno smatrane isključivo prolaznim hirom, ove virtualne zajednice iz dana u dan okupljaju sve više poklonika, i u privatnoj i poslovnoj sferi.

Ipak, zabava nije istisnula ogromnu važnost interneta u svakodnevnom poslovanju. Više od 50 posto ispitanika potvrdilo je kako su njihove tvrtke prisutne na mreži putem svojih web stranica. Korak dalje otišlo je gotovo 30 posto istraženih kompanija, koje su svojim web stranicama pridodale i interaktivne značajke, dok je manji broj njih prisutan i na društvenim mrežama, 13%. Upravo je ova zadnja odrednica i najproblematičnija; mnogi ispitanici drže da njihove tvrtke nemaju politike koje bi mogle odrediti njihovu prisutnost na ovom tipu stranica.

Za izbjegavanje društvenih mreža mnogi zaposlenici okrivljavaju i pomanjkanje resursa, nedovoljnu obučenost ljudstva te nedostatak vizije kod menadžmenta.

Ovi podaci potvrđuju Cisco poruku „Kolaboracija – nova snaga poslovne suradnje",koja je bila ujedno i glavna tema trodnevne konferencije. Kroz gotovo 50 tehničkih i poslovnih predavanja odaslana je poruka o ulogama modernih tehnologija u produktivnosti nacionalnih gospodarstva, suočenih s gospodarskim problemima. Cisco stručnjaci okupljene su upozorili kako će upravo tehnologije, poput novih inteligentnih mobilnih mreža, porast video sadržaja od 40% u narednih pet godina, i njihova primjena biti jedan od temelja za razvoja i povećanja produktivnosti.

Rezultate istraživanja te globalne trendove, o kojima su na konferenciji govorili Cisco stručnjaci, potvrđuje i globalno istraživanje o ulozi društvenih mreža u današnjem poslovanju. Rezultati istraživanja govore kako je čak 96 posto svjetskih kompanija prepoznalo važnost modernog načina komuniciranja među zaposlenicima, što ujedno predstavlja i osnovu za brži napredak i razvoj tvrtke. Među ispitanicima, u kojim je sudjelovalo preko 3 000 IT stručnjaka iz deset zemalja diljem svijeta, čak 77 posto očekuje daljnja ulaganja u razvoj tehnologija budućnosti, kao što su video i web konferencije. One tvrtke koje ograničavaju ovakav način komuniciranja među zaposlenicima, kao i one koje otvoreno iskazuju negodovanje prema društvenim mrežama, sve više zaostaju za modernim trendovima. Ne treba zanemariti ni nezadovoljstvo njihovih zaposlenika ovakvom poslovnom filozofijom.

Vezane informacije:

Osoba za odnose s javnošću:

Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920

Videos

 

Cisco Services' Nick Earle discusses the impact of social media and collaborative tools on the modern business

Neil Hair, Ph.D., lead researcher and assistant professor of marketing, E. Philip Saunders College of Business, Rochester Institute of Technology, discusses the study findings