O nama

Farmacia prva u Hrvatskoj koristi digitalno oglašavanje ostvareno u suradnji T-Hrvatskog Telekoma i Cisca

Digital Media System (DMS) omogućuje učinkovito i cjenovno prihvatljivo oglašavanje u ljekarnama Farmacia. Umjesto na plakatima, oglasi će se prikazivati na LCD ekranima uz nadzor putem Interneta


Višegodišnja poslovna suradnja T-Hrvatskog Telekoma i Atlantic Grupe unaprijeđena je implementacijom inovativnog Ciscovog DMS rješenja u ljekarne Farmacia, koje omogućava plasiranje grafičkih i video sadržaja s centralnog mjesta na terminale maloprodajnih lokacija. Uvođenje DMS usluge, koja će povećati razinu i kvalitetu informiranja o proizvodima i uslugama u ljekarnama, prva je referenca DMS tehnologije na hrvatskom tržištu i u regiji čime se potvrđuje inovativnost i pouzdanost tog rješenja.


Illustration Example

Ivan Ostojić i Martina Ćurić iz Cisca, Igor Velimirović iz Atlantica te Barbara Barić i Zdravko Basarić iz T-HT-a uz prvi sustav digitalnog oglašavanja, instaliran u ljekarni Farmacia u zagrebačkom Garden Mallu

"Cisco ovim projektom potvrđuje svoj liderski položaj na globalnom i na hrvatskom tržištu. Suradnja s T-Hrvatskim Telekomom i Atlantic Grupom otvara nove mogućnosti poslovanja tvrtkama u Hrvatskoj, jer inovativno rješenje digitalnog oglašavanja ukazuje na to kako se uz uštedu može poboljšati učinkovitost komunikacije s kupcima i korisnicima", istaknuo je tom prilikom Igor Meleš, generalni direktor Ciscova ureda u Hrvatskoj.

T-HT kontinuirano prati tehnološke trendove koji mogu doprinijeti razvoju poslovanja korisnika, njegova strateškog pozicioniranja na tržištu te rasta prihoda. Sukladno tome, unutar T-HT-a razvijena je ICT strategija kojom se jača portfelj integriranih ICT rješenja koja objedinjuju telekomunikacijske i usluge informacijske tehnologije.

T-Hrvatski Telekom, vodeći davatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, putem svoje podatkovne usluge omogućuje pružanje DMS rješenja te u potpunosti preuzima brigu o održavanju opreme. Realizacijom ovog projekta u suradnji sa Ciscom i tvrtkom Recro-Net, pouzdanim partnerima s inovativnim rješenjima, T-HT potvrđuje status lidera u uvođenju najmodernijih tehnologija i usluga.

„T-HT integrirano DMS rješenje vidi kao još jedan kvalitativni iskorak u dugogodišnjoj uspješnoj poslovnoj suradnji s Atlantic Grupom i potvrđuje ulogu apsolutno vodećeg davatelja kompletnog porfolia telekom, ali i ICT usluga. Također, zahvaljujemo vodećim ljudima Atlantic Grupe što su među prvima na tržištu krenuli s T-HT-om u ovaj ICT projekt i prepoznali DMS kao dodatnu vrijednost svom poslovanju.
Usluga je u potpunosti podržana od strane T-HT-a, od najma opreme do održavanja, što korisniku omogućava da svoje potencijale u cijelosti usmjeri prema vlastitom „core businessu“, izjavio je prilikom implementacije DMS usluge Hrvoje Išek, direktor Odjela T-Coma za prodaju ključnim i velikim poslovnim korisnicima i državnim institucijama.

Cisco DMS je integrirana platforma koja obuhvaća paket aplikacija za prijenos interaktivnog video sadržaja. Digital Media System tako omogućava praktična rješenja digitalnog oglašavanja (Cisco Digital Signage), sustava za prikaz video zapisa (Cisco Desktop Video) te korporativne televizije (Cisco Enterprise TV), a sve to omogućava povećanje prodaje, poboljšano iskustvo korisnika te jednostavnije učenje. DMS može odgovoriti različitim potrebama korisnika, od primjene u obrazovnim ustanovama do oglašavanja u maloprodajnim lancima.

Illustration Example

Cisco Digital Media System

Cisco Digital Signage

Skalabilno rješenje koje omogućava centralizirano upravljanje i objavljivanje sadržaja visoke kvalitete, nudi inovativan način za poboljšanje doživljaja kupaca i korisnika te povećanje konkurentske prednosti. Pogodan je za primjenu u različitim industrijama, uključujući financijske usluge, maloprodaju, javni i obrazovni sektor, zdravstvo, sport, zabavu, sigurnost te prijevoz.
Marketing: Promocija, upsell i cross-sell u trgovinama
Poboljšani doživljaj korisnika: Zabavni i informativni sadržaj dobrodošao za vrijeme čekanja
Komunikacija i edukacija: emitiranje u stvarnom vremenu izvršne i interne komunikacije; nude ekonomičan, fleksibilne mogućnosti vježbe
Informiranje: Aktualizirani rasporedi, novosti te hitne poruke u vrijeme i na mjestu gdje su najviše potrebni
Oglašavanje: Prodaja oglasnog prostora vanjskim oglašivačima


Cisco Managed Services (usluge sa dodanom vrijednošću)

Suradnja s Atlantic Grupom kao korisnikom i T-Hrvatskim Telekomom kao pružateljem usluga primjer je isporuke gotovih Ciscovih rješenja klijentima u obliku usluga s dodanom vrijednošću (Managed Services). Korisnik u tom slučaju ne mora kupovati softver i hardver koji je neophodan za implementaciju rješenja već ih otplaćuje tokom korištenja usluge.

Najvažniji benefiti koje pritom ostvaruju pružatelji usluga uključuju:

Managed Service Lifecycle Model: Smanjenje troškova i smanjenje vremena potrebnog za komercijalizaciju
Software Subscription Pricing: Cisco sudjeluje u investicijskom riziku putem pay-as-grow modela
Service Delivery Platform: Snižavanje ukupnog troška vlasništva putem platforme za upravljanje i plana za uključenje dodatnih usluga

O ljekarničkom lancu Farmacia
Farmacia je vodeći privatni lanac ljekarni u Hrvatskoj i čini jedno od snažnih uporišta strategije razvoja Atlantic Grupe, jedne od najdinamičnijih kompanija u regiji.
Ljekarnički lanac Farmacia, posluje u skladu s najvišim standardima ljekarničke struke, te se na tržištu etablirao kao vodeći subjekt u pružanju kvalitetne ljekarničke usluge, unapređenju ljekarničkog sustava, proširivanju ponude dodatnim uslugama savjetovanja te snaženju utjecaja ljekarnika u brizi za pacijenta, osiguravajući izvrsnost u pružanju ljekarničke skrbi.

O T-Hrvatskom Telekomu

T-Hrvatski Telekom (T-HT) vodeći je davatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, a kroz svoje dvije poslovne jedinice, T-Com i T-Mobile, opslužuje više od 1,5 milijuna nepokretnih linija, 2,88 milijuna pretplatnika u pokretnoj mreži i gotovo 527.000 širokopojasnih priključaka. Zadržavanje i stjecanje korisnika te njihovo zadovoljstvo dobivenim uslugama, kao i usmjerenost na rast i inovacije uz brigu o kvaliteti i učinkovitosti, ključne su strateške odrednice T-Hrvatskog Telekoma.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920